• یکشنبه / ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99111208633
  • خبرنگار : 71282

تیری که کرونا بر پیکر بی جان مشاغل خدماتی زد!

تیری که کرونا بر پیکر بی جان مشاغل خدماتی زد!

با شدت گرفتن ویروس کرونا از اسفند سال گذشته بسیاری از کسب و کارها به ویژه صنوف خدماتی دچار آسیب شده و ماهها با رکود و تعطیلی مواجه شدند؛ این امر با کاهش درآمد و بیکاری نیروهای کار شاغل در این کسب و کارها همراه بود.

به گزارش ایسنا، بی تردید همه‌گیری ویروس کرونا، الزام رعایت پروتکل های بهداشتی و اعمال برخی محدودیتها، در فعالیت بسیاری از کسب و کارها و و وضع معیشت و درآمد افراد و صاحبان مشاغل اثرگذار بوده است تا جایی که باعث شده بخش اعظمی از کسب و کارها با زیان مالی و بیکاری کارگران این بخشها مواجه شوند.

بررسی ها نشان می‌دهد شیوع کرونا بیشترین تاثیرگذاری را بر صنوف و مشاغل خدماتی داشته است. تالارهای پذیرایی، هتل ها، زائرسراها، مراکز اقامتی و گردشگری، رستوران ها، خشک شویی ها، مهدکودکها،  آرایشگاهها و باشگاههای ورزشی نمونه ای بارز از مشاغل خدماتی هستند که در بحران کرونا با رکود و کاهش درآمد مواجه شده و بسیاری از مشتریان خود را از دست دادند.

کرونا تنها در یک مورد، باعث بسته شدن نیمی از کارگاههای تولیدی فعال در صنف آب نبات و قند ریز شده و بیکاری ۵۰ درصدی فعالان این حوزه را به دنبال داشته است.

تعطیلی مدارس، دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز در این ایام باعث شد تا بازار فروش لوازم التحریز هم به شدت آسیب ببیند و صنف فروشندگان نوشت‌افزار با کاهش فروش و رکود عجیبی مواجه شوند.

فروش پوشاک و البسه نیز به دلیل شیوع کرونا رونق همیشگی خود را نداشت و بازار پوشاک هم تحت تاثیر کرونا کساد شد.

خشک شویی ها نیز جزو مشاغلی بودند که بیشترین خسارت را از کرونا متحمل شدند. بخش اعظمی از واحدهای خشک شویی از عید سال گذشته تاکنون با ضرو زیان مالی و جابجایی های شغلی مواجه شدند و عمده خشکشویی ها به دلیل تصور مردم از آلوده شدن البسه به ویروس کرونا مشتریان خود را از دست دادند.

اما کرونا صف نانوایی‌های سنتی را هم کوتاه کرد و اگرچه فروش نانوایی های فانتزی را به دلیل اطمینان مردم به این نوع نان و بسته بندی و کیفیت بالای نگهداری افزایش داد ولی در ماههای اول شیوع به دلیل تعطیلی گسترده اغذیه فروشی ها و ساندویچی ها کاهش ۴۰ درصدی فروش این کسب و کار را موجب شد.

هتل ها و تالارهای پذیرایی، مراکز اقامتی و آرایشگاهها نیز از اثرات کرونا در امان نماندند و از همان روزهای نخست شیوع کرونا جزو کسب و کارهایی بودند که تحت عنوان مشاغل گروه دو و سه مشمول تعطیلی و توقف فعالیت شده و به این ترتیب با کاهش درآمد و رونق مواجه شدند.

به گزارش ایسنا، با وجود تاثیرگذاری ویروس کرونا بر اقتصاد ایران دولت از ابتدای این بحران اهتمام خود را در حمایت از صاحبان مشاغل، کسب و کارها و معیشت خانوارها به کار گرفت.

استمهال حق بیمه کارفرمایی، اعمال معافیت‌ها و بخشودگی‌های مالیات و ارائه تسهیلات به کسب وکارهای آسیب دیده از کرونا از جمله اقدامات اثرگذار دولت بود که برای حمایت از کسب و کارهای به شدت آسیب دیده از کرونا در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شد.

پرداخت وام یارانه و وام ودیعه اجاره مسکن، تمدید مجوز مشاغل، پرداخت مشوق های بیمه کارفرمایی و برقراری بیمه بیکاری کرونا نیز از دیگر اقداماتی بود که صورت پذیرفت تا کسب و کارها به ویژه مشاغل شدیدا آسیب دیده از حمایتهای اقتصادی بیشتر برخوردار شوند و همزمان با تشدید محدودیتهای کرونایی، حمایتهای بانکی جدیدی دریافت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha