• پنجشنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۲۲:۰۳
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403110403296
  • خبرنگار : 50627

مدیرعامل راه‌آهن کشور:

تنها راه حل مشکل ریلی کشور، بهبود وضعیت اقتصادی حمل و نقل است

تنها راه حل مشکل ریلی کشور، بهبود وضعیت اقتصادی حمل و نقل است

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرعامل راه‌آهن کشور گفت: اکنون وضعیت ریلی کشور مناسب نیست و تنها یک راهکار برای رفع آن وجود دارد و آن هم بهبود وضعیت اقتصادی حمل و نقل ریلی است.

جبارعلی ذاکری روز پنجشنبه چهارم دی ماه در مراسم راه‌اندازی قطار پنج ستاره تبریز-مشهد به سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل ریلی کشور تاکید کرد و افزود: دو  قرارداد بزرگ زیرساختی و چهار قرارداد حوزه ناوگان تا امروز به امضا رسیده و بزرگترین آن نیز با حضور وزیر راه در تهران امضا می‌شود.

وی با بیان اینکه برای استمرار فعالیت‌های حمل و نقل ریلی در کشور لازم است انگیزه برای سرمایه گذاری در این حوزه ارتقا یابد، افزود: در طول چهار ماه گذشته گام های مقدماتی برای بهبود وضعیت اقتصادی در بحث باری و مسافری برداشته شده که آثار آن را در دو سال آینده در کشور شاهد خواهیم بود.

وی مشکلات موجود در حوزه راه آهن کشور را تشریح کرد و گفت: راه آهن حتی یک واگن مسافری و باری ندارد و همه واگن‌ها به شرکت های حمل و نقلی واگذار شده و آنها وظیفه حمل و نقل دارند.

ذاکری یکی از راه های افزایش سطح خدمات برای مسافران را وارد کردن قطارهای پنج ستاره به چرخه حمل و نقل ریلی عنوان کرد و از راه اندازی قطارهای پنج ستاره در سایر نقاط کشور از جمله یزد و بازگشت قطارهای دو طبقه مسیر تهران-مشهد با افزایش سرعت خبر داد.

وی با بیان اینکه اتصال ایستگاه خاوران به ایستگاه مرکزی تبریز، بزرگترین طرح کریدور شرق به غرب است، گفت: این اتصال خط ریلی در قالب پروژه کریدور سرخس تا چشم ثریا مطرح شده و حدود ۲.۴ میلیارد دلار اعتبار فایناس (سرمایه گذار خارجی) با یکی از کشورها برای تکمیل و برقی کردن کل این پروژه درنظر گرفته شده است.

ذاکری از ساخت خط فرعی ریلی به شبستر خبر داد و گفت: این خط که به زودی به بهره برداری می رسد می تواند سالانه نزدیک به یک میلیون تن بار حمل کند.

وی بهترین راهکار برای افزایش ایمنی جاده‌ای، انتقال بار از جاده به ریل دانست و افزود: قطعا در صورت تحقق این هدف از آمار کشته شدن سالانه ۲۱ هزار نفر در جاده های کشور کاسته می شود.

مدیرعامل راه‌آهن کشور گفت: استان های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی بیش از ۷۰ درصد ظرفیت مازاد دارند که برای انتقال بار می توان از آنها استفاده کرد.

وی ادامه داد: امروز در مسیرهای مشخصی که بار سنگین و فوتی های زیاد دارند، برنامه ریزی داریم که طبق تعهدات برنامه هفتم با کمک بخش خصوصی و شرکت های صاحب بار اقدام به دو خطه کردن مسیرهای ریلی کنیم و بخشی از حمل بارهای سنگین را به سمت شبکه ریل بیاوریم.

علیرضا سلیمانی، مدیرکل راه آهن آذربایجان نیز در این مراسم، یکی از افتخارات راه آهن را خدمت به زائران امام رضا(ع) دانست و افزود: امروز درماه رجب و  آستانه بعثت رسول گرامی اسلام(ص) و دهه فجر شاهد راه اندازی قطار پنج ستاره خاوران(تبریز) به مشهد هستیم.

وی به وضعیت قطارهای حمل و نقل مسافری استان اشاره کرد و افزود: پیش از این دو قطار شامل قطار سه ستاره و چهار ستاره در مسیر تبریز-مشهد داشتیم که اخیرا قطار سه ستاره به چهار ستاره ارتقا یافته است.

وی ادامه داد: مسیر ریلی مراغه به تهران نیز قطار شش خوابه بدون تهویه داشت که از اول دی ماه به واگن‌های چهار تخته سه ستاره تهویه دار تبدیل شده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha