به گزارش ایسنا و به نقل از نیوزبریک، گروهی از پژوهشگران آمریکایی نشان دادهاند که شاید آموزش راه رفتن با اسکلتهای بیرونی بتواند به توانبخشی زودرس در سکته حاد کمک کند.
با توجه به تعداد زیاد بازماندگان سکته مغزی که به نقص در تحرک، تعادل و هماهنگی دچار هستند، نیاز به توانبخشی در سکته مغزی، بسیار زیاد است. پیشرفتهای صورت گرفته در حوزه رباتیک و مهندسی پزشکی، گزینههای مراقبت توانبخشی را افزایش میدهند. پژوهشگران، فناوریهای جدیدی را برای آموزش راه رفتن به کار میگیرند که ممکن است نسبت به درمانهای قدیمی، مزایایی داشته باشند.
این پژوهش جدید در مورد یک اسکلت رباتیک، امکان بهبود راه رفتن پس از یک سکته حاد را با هدف بازیابی عملکرد حرکتی نشان میدهد.
شرکتکنندگان این پژوهش، ۴۴ نفر بودند که بین ۱۸ تا ۸۲ سال داشتند و سکته حاد را پشت سر گذاشته بودند. نیمی از آنها، استاندارد مراقبت متداول را دریافت کردند و نیمی از آنها با اسکلت رباتیک آموزش دیدند.
هر دو گروه، زمان مشابهی را برای درمان گذراندند. آموزش راه رفتن با اسکلت رباتیک، توسط یک متخصص فیزیوتراپی صورت گرفت که آن را با توجه به پیشرفت هر فرد تنظیم کرد.
دکتر "کارن نولان"(Karen Nolan)، پژوهشگر این پروژه گفت: ما دریافتیم که آموزش راه رفتن با اسکلت خارجی به ما امکان میدهد که میزان آموزش را بدون افزایش مدت توانبخشی افزایش دهیم.
وی افزود: از آنجا که پیادهروی با کمک اسکلت خارجی، به تلاش فعال از سوی شرکتکننده نیاز دارد، مداخله زودهنگام با این نوع آموزش راه رفتن، باعث ارتقای قابلیت انعطافپذیری مغز میشود که در صورت ترکیب با آموزش متداول راه رفتن، میتواند به بهبود کارایی و اثرات ماندگارتر منجر شود.
این پژوهش، در مجله "Frontiers in NeuroRobotics" به چاپ رسید.
انتهای پیام
نظرات