به گزارش ایسنا، به دنبال قرعهکشی زمان نمایش فیلمهای بخش مسابقه چهل و سومین جشنواره فجر که روز گذشته، سهشنبه ۲۵ دیماه در هتل هما انجام شد، مشخص است که ۳۷ فیلم داستانی و انیمیشن راه یافته به جشنواره از ۱۲ تا ۲۱ بهمنماه در چهار سئانس و از ساعت ۱۰ صبح در برج میلاد (سینمای رسانه) به نمایش درمیآیند. در این جدول یک بخش ویژه هم برای فیلمهایی که در رقابت نیستند گنجانده شده که با نهایی شدن آن بخش، سانس پنجم هم در ساعت ۲۲ به جدول نمایش اضافه میشود و به این ترتیب زمانی برای نمایش فیلمهای مستند و کوتاه باقی نمیماند مگر اینکه در سالنهای جنبی برج میلاد جدولی در نظر گرفته شود که از هماکنون مشخص است با توجه به برنامه فشرده جشنواره در بخش ملی و ویژه، فرصتی برای اهالی رسانه برای تماشای این فیلمها وجود نخواهد داشت.
در این راستا مدیر بخش فیلم کوتاه و مستند جشنواره فجر در پاسخ به این سوال ایسنا که آیا فیلمهای کوتاه و مستند در جشنواره فجر امسال نوبت نمایش دارند یا خیر، توضیحاتی را ارائه کرد.
علیرضا حسینی بیان کرد: امسال با توجه به فشردگی جدول نمایش فیلمها در سینمای رسانه (برج میلاد) برنامه دیگری برای نمایش فیلمهای مستند و کوتاه در نظر گرفته شده چون این دو گروه سینمایی جایگاه خود را دارند و حق سینمای مستند و کوتاه این است که در جشنواره ملی فجر حضور داشته باشند که امیدوارم هر سال پر رونقتر باشد.
او افزود: اما به دلیل آنکه فیلمهای کوتاه و مستند مخاطب خاصتر و محدودتری دارند و در همین چند ماه گذشته آثارشان در جشنوارههای کوتاه تهران و حقیقت شرکت داشتند و دیده شدند، در هماهنگی با آقای شاهسواری - دبیر جشنواره - نتیجه این شد که یک سالن نمایش در مرکز شهر و در یک مکان فرهنگی برای فیلمهای مستند و کوتاه جشنواره در نظر گرفته شود که به این ترتیب «خانه هنرمندان ایران» میزبان آثار مستند و کوتاه خواهد بود و جدول نمایش آنجا هم در روزهای آینده منتشر میشود.
وی یادآور شد: پیشتر تجربههایی صورت گرفته است که وقتی فیلمهای مستند و کوتاه در کاخ جشنواره اکران داشتند مخاطب کمی به تماشای آنها میرفتند و این طبیعی هم است چون آنها مخاطبان خاص دارند و در جشنوارههای فیلم کوتاه تهران و حقیقت فیلمها را تماشا کرده اند. به هر حال همیشه این اختلاف نظر بوده است که فیلمهای کوتاه و مستند باید در جشنواره سینمای ملی (فجر) باشند یا خیر ولی نظر اکثریت صنوف مستند و کوتاه بر این است که فیلمهای مستند و کوتاه را نمیتوان از سینمای ملی جدا کرد چون بسیاری از فیلمسازان از همین مسیر به سینمای داستانی رسیدهاند که مروری به امروز و گذشته سینمای ایران گواه این ادعا است.
حسینی در پاسخ به اینکه آیا این فیلمها در خانه هنرمندان نشست مطبوعاتی هم خواهند داشت یا خیر، گفت:تقاضای من از دبیر و روابط عمومی جشنواره این بوده که یک بخش خبری جداگانه در خانه هنرمندان برای فیلمهای کوتاه و مستند مستقر شود. فیلم کوتاه و فیلم مستند بهترین پشتوانه برای رشد و ارتقای سینمای ایران است.
انتهای پیام
نظرات