به گزارش ایسنا به نقل از بیزنس اینسایدر، همزمان با عبور ناوگروه "تئودور روزولت" از دریای چین جنوبی ، ارتش چین هشت بمبافکن H-۶K، چهار جت جنگنده J-۱۶ و یک هواپیمای جنگی ضدزیردریایی Y-۸ را بر فراز تایوان و در راه آبی مورد مناقشه ارسال کرد.
ردیابی اطلاعات نشان میدهد ناو گروه آمریکا همزمان با پرواز جنگندههای چینی در منطقه شناسایی پدافند هوایی تایوان، از طریق کانال "باشی" وارد دریای چین جنوبی شده است.
یک تحلیلگر نظامی ناشناس چینی به روزنامه دولتی "گلوبال تایمز" گفت، اقدام چین یک تمرین آموزشی به قصد "تقویت قابلیت رزم ارتش آزاد خلق چین علیه ناوهای هواپیمابر آمریکا" بوده است چرا که این بمبافکنها میتوانند انجام یک حمله همهجانبه علیه ناوهای آمریکا را تمرین کنند.
تحلیلگر دیگری به گلوبال تایمز گفت پرواز جنگندههای چینی احتمالاً عملیات روتین بوده و ارتباطی با شناورهای آمریکا در مجاورت آنها نداشته است.
فایننشال تایمز گزارش داد که بمبافکنها و جنگندههای چینی، حمله به گروه حمله ناو تئودور روزولت را شبیهسازی کردهاند.
نیروی دریایی آمریکا یکشنبه گذشته در بیانیهای گفت گروه حمله ناو تئودور روزولت به منظور انجام عملیات امنیت دریایی، در اعزام روتین به منطقه مسئولیت ناوگان هفتم آمریکا به سر میبرد.
چین با حضور منظم ارتش آمریکا در دریای چین جنوبی مخالفت میکند، اگر چه این ارتش دهههاست در این ناحیه حضور دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین اظهار کرد: برای صلح و ثبات منطقهای هیچ فایدهای ندارد که آمریکا برای قدرتنمایی، مرتباً شناورها و هواپیماهای نظامی خود را به دریای چین جنوبی میفرستد.
فرماندهی نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا در منطقه هندوپاسیفیک در بیانیه ای اعلام کرد: هواپیماهای نیروی هوایی چین که حمله به یک ناو گروه نیروی دریایی ایالات متحده با جلوداری ناو هواپیما بر را در نزدیکی تایوان شبیه سازی کردند ، هیچ تهدیدی را نمی توانند ایجاد کنند.
به گزارش اسپوتنیک، پیش از این ، روزنامه فایننشال تایمز با استناد به اطلاعات آمریکا و متحدانش گزارش داده بود که هواپیماهای چینی ۲۳ ژانویه در حین رزمایش در حوزه عملکرد دفاع هوایی تایوان، ناو گروه شبیه سازی شده نیروی دریایی ایالات متحده با جلوداری ناو هواپیما بر "تئودور روزولت" را به عنوان هدف فرضی انتخاب کرده بودند. به گفته افراد آشنا با اطلاعات آمریکا و متحدانش ، خلبانان بمب افکن های جت X-H-۶ نیروی هوایی چین پرتاب موشک ضد کشتی به سوی ناو هواپیمابر آمریکایی را تمرین کردند.
در بیانیه فرماندهی نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا در منطقه هندوپاسیفیک آمده است: " ناو گروه تحت رهبری ناو هواپیمابر تئودور روزولت از نزدیک کلیه فعالیتهای ارتش آزادیبخش خلق چین و نیروی هوایی چین را رصد می کند و آنها هیچگاه خطری را برای کشتی ها ، هواپیماها یا ملوانان نیروی دریایی ایالات متحده ایجاد نکرده اند".
این فرماندهی افزود: "این اقدامات منعکس کننده تلاشهای مداوم ارتش چین برای استفاده از نیروهای مسلح خود به عنوان ابزاری برای ترساندن یا تحمیل اراده خود در آبهای بین المللی و حریم هوایی است"
یک منبع در دولت ایالات متحده به رویترز گفت ، هواپیماهای چینی کمتر از ۲۵۰ مایل دریایی به ناوهای نیروی دریایی ایالات متحده نزدیک نشدهاند.
پیش از این ، ند پرایس ، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده بود که به عقیده واشنگتن ، چین به وارد کردن فشارهای نظامی بر تایوان ادامه می دهد. وی همچنین گفت که ایالات متحده به کمک به تایوان در امور دفاعی و حمایت از حل مسالمت آمیز اختلافات این منطقه با سرزمین اصلی چین ادامه خواهد داد. ایالات متحده در شرایط تنش میان تایپه و پکن که ادعا می کند تایوان یکی از استان های چین است میلیاردها دلار اسلحه به تایوان میفروشد.
انتهای پیام
نظرات