• شنبه / ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۵:۳۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99111107873
  • خبرنگار : 30057

سامانه ای برای پایش مخاطرات طبیعی و زیست محیطی

سامانه ای برای پایش مخاطرات طبیعی و زیست محیطی

محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان سامانه‌ای در قالب نرم‌افزار و وب موبایل برای پایش مخاطرات زیست محیطی و سیل ارائه کردند که در حوزه‌های کشاورزی، پایش آلاینده‌های زیست محیطی و جنگلبانی کاربرد دارد.

به گزارش ایسنا، ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حمایت از تولید این سامانه مبتنی بر فناوری‌های ژئوماتیک (سنجش از دور و GIS)، در تلاش است تا شناسایی و پایش پدیده‌های طبیعی با سرعت و دقت بیشتری انجام شود و در اختیار کاربران قرار گیرد.

منوچهر منطقی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره این محصول فناورانه، گفت: این سامانه هوشمند پایش ماهواره‌ای، محصول یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان است که با حمایت گروه ژئوماتیک ستاد تکامل یافته است.

وی افزود: در حال حاضر این سامانه در قالب نرم‌افزار وب و موبایل با امکانات ویژه آماده بهره‌برداری است. این سامانه با دریافت و پردازش تصاویر ماهواره‌ای از طریق فناوری سنجش از دور با روش‌هایی کاملا بومی، آشکارسازی پدیده‌ها را میسر کرده است.

به گفته منطقی، این محصول، با تبدیل داده‌های دریافتی از ماهواره‌ها به اطلاعات مکان‌محور، امکان ارائه خدمات از طریق یک پلتفرم GIS را برای کاربران دولتی، سازمان‌ها و عموم مردم فراهم می‌کند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه بیان کرد: «شناسایی و گزارش مناطق با احتمال بروز سیلاب»، «شناسایی مناطق در معرض آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها»، «پهنه‌بندی مناطق محصور در سیلاب»، «برآورد خسارت سیلاب به زمین‌های کشاورزی» و «شناسایی نقاط آتش فعال کل کشور» از جمله مزایای استفاده از این محصول فناورانه است.

بر اساس اعلام مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وی همچنین گفت: «تخمین پتانسیل مواد معدنی سطحی در اکتشافات معادن»، «پایش آلاینده‌های هوا (آئروسل، متان، منوکسید کربن، فرمالدئید، نیتروژن دی‌اکسید، ازون و گوگرد دی‌اکسید)»، «کشاورزی دقیق (پایش سلامت گیاه و الگوی مصرف کود و آب)»، «پایش تالاب و منابع آبی»، «کنترل و نظارت بر جنگل‌ها و منابع طبیعی و شناسایی دقیق تغییر کاربری‌ها» و «شناسایی آلودگی‌های نفتی دریای خلیج فارس و خزر» از دیگر مزایای آن است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha