• شنبه / ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ / ۰۸:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99111107250
  • خبرنگار : 50378

/ثبت شده‌های میراث فرهنگی در سال ۹۹/

با آبشار ارزنه باخرز بیشتر آشنا شوید

با آبشار ارزنه باخرز بیشتر آشنا شوید

ایسنا/خراسان رضوی آبشار دائمی ارزنه باخرز یکی از ثبت شده‌های امسال میراث فرهنگی خراسان رضوی است؛ این آبشار ۱۵ متر ارتفاع داشته و از سر پله و فلک‌ناز سرچشمه می‌گیرد. 

روستای ارزنه در ۱۲ کیلومتری جنوب غرب شهر باخرز واقع شده و دسترسی به این روستا از طریق جاده آسفالت امکان‌پذیر است. آبشارهای ارزنه از جاذبه‌های طبیعی روستای ارزنه بوده که در امتداد رود ارزنه از ارتفاعات باخرز سرازیر می‌شوند. 

باخرز از شمال به تربت جام، از جنوب به خواف، از خاور به هرات و از باختر به تربت‌ حیدریه محدود می‌شود. رشته کوه‌هایی با جهت شمال غربی- جنوب شرقی در آن امتداد دارد. کوه باخرز که ارتفاع مرتفع‌ترین قله آن به ۱۷۵۵ متر می‌رسد در این ناحیه واقع شده است. علاوه بر رشته قنات‌های میروَس، ریگستان و تقی‌آباد، رود روس و ریزابه‌های آن، کال کوه سفید و شهرنو، که به هریرود می‌ریزند، اراضی باخرز را سیراب می‌کنند. 

آبشار ارزنه، با ارتفاع ۱۵ متر از ارتفاعات سر پَله و فلک‌ناز سرچشمه می‌گیرد و آبشاری دائمی است که در تمام فصول سال آب دارد. آبشار دامنه‌ای بوده و آب بر روی دامنه جاری شده و به حوضچه وارد می‌شود. در بالادست آبشار همچنین آبگیری برای آبتنی و شنای مردم محلی ایجاد شده است و سپس به سمت پایین جریان می‌یابد.

دره و آبشار ارزنه در فاصله حدود دو کیلومتری روستای ارزنه واقع شده و راه دسترسی به این چشم‌انداز از ورودی روستا در شمال به سمت جنوب غرب و جاده آسفالت است. مسیر ورودی به دره و آبشار پس از عبور از واحدهای مسکونی جاده‌ای است که دو سمت آن را ارتفاعات و تپه ماهورها در فاصله‌ای نه چندان دور در برگرفته و درختان نیز در مجاورت آن‌ها واقع شده‌اند. 

سرتاسر مسیر دره تا آبشار را از هر دو طرف درختان احاطه کرده و علی‌رغم اینکه مسیر دسترسی مستقیم و فاقد پیچ و خم آنچنانی است که گردشگر را سر در گم کند، اما به دلیل اختلاف شیب، پستی و بلندی‌های زیادی در طول مسیر وجود دارد. 

رودخانه‌ای که از آبشار به سمت پایین دست روستا در جریان است از وسط دره می گذرد، چندین درخت کهن‌سال چنار نیز در محدوده دره تا آبشار واقع شده‌اند و بازدیدکنندگان پس از طی مسافتی حدود ۵۰۰ متر از دره به آبشارها می‌رسند که به صورت مجموعه‌ای در یک فضای به عرض حدود ۲۰ تا ۳۰ متر قرار گرفته است؛ در بالای آبشار اصلی نیز یک حوضچه واقع شده که آب در آن جمع شده و سپس در آبشار جاری می‌شود.

با توجه به اینکه روستای ارزنه به عنوان یک روستای هدف گردشگری انتخاب و دارای طرح است، دره و آبشار ارزنه به شکل یک سایت گردشگری تعبیه شده که دارای پارگینگ، ورودی و خدمات گردشگری از جمله سرویس بهداشتی، مغازه و سوییت‌های اقامتی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha