• سه‌شنبه / ۷ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۵:۴۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99110705065

/معرفی گیاهان آپارتمانی/

«حسن یوسف» گیاهی همیشگی اما حساس

«حسن یوسف» گیاهی همیشگی اما حساس

ایسنا/خراسان رضوی ​​​​​​​حسن یوسف‌ھا یا «کلس هیبرید» گیاھانی با دوام بوده و پرورش آن‌ھا ساده است. به‌ لحاظ فنی این گیاھان، گیاھان ھمیشگی اما حساسی ھستند.

برگ‌های این گیاه به صورت پشت سرهم رشد می‌کنند و خوشه گل دهی آن باید در بدو ظهور قطع شود. حذف این جوانه انتهایی باعث رشد فرعی شاخه‌ها می‌شود. حسن یوسف باید در باغچه‌ روشن و در نور غیر مستقیم خورشید یا در مکانی نیمه‌آفتابی پرورش داده شود. بسیاری از این گیاھان در برابر نور کامل خورشید دوام می‌آورند، اما در صورتی که در سایه پرورش داده شوند رنگ برگ‌ھا تیره‌تر خواھد بود. این گیاه با جدا کردن سرگل‌ھا و چیدن شاخ و برگ‌ھای آن، می‌تواند سال‌ھا عمر کند.

کلس‌های دورگه را اصولا از نوعی به نام «کلس بلومی» که زادگاه آن جاوه بوده است بدست آورده‌اند. این گیاه از جمله نباتات فصلی محسوب می‌شوند که ساقه آن‌ها چهارگوشه و برگ‌هایشان با تنوعاتی از رنگ‌های سبز مایل به زرد، زرد طلایی، قرمز یا ارغوانی مایل به سیاه مشاهده می‌شود و جاذبه تزئینی آن‌ها در زیبایی برگ‌های درخشانشان نهفته است. این گیاه قابلیت رشد در باغچه و گلدان را دارد. این گیاھان عضو خانواده گزنه ھستند، ولی آن‌ھا را عضوی از خانواده نعناع نیز می‌دانند اما مانند گزنه‌های رایج سوزش آور نیستند.

تکثیر حسن یوسف در خانه

مرحله نخست برای تکثیر آن‌ها قلمه زدن است که باعث تولید نهال‌های جوان می‌شود. راه دیگر تکثیر این گیاهان، کاشتن بذر است که باعث رشد گیاهان قوی‌تر با برگ‌های درشت و رنگ‌های متنوع می‌شود. در این روش بذرها را ابتدا در یک خاک سبک می‌کارند و سپس نهال‌های جوان را به خاکی مغزی‌تر منتقل می‌کنند. پرورش حسن یوسف از بذر واقعاً آسان و سریع است. بذرھای این گیاه ارزان بوده، به آسانی در دسترس ھستند و ظرف تنھا دو هفته جوانه زده و اولین رنگ‌ھای خود را نمایان می‌کنند.

اگر قصد دارید از حسن یوسف به عنوان گیاه خانگی استفاده کنید، بذر آن را در ھر موقع از سال می‌توانید در خانه بکارید. بھتر است برای حفظ رطوبت تا زمان جوانه زدن بذرھا، این سینی را با یک صفحه شیشه‌ای یا پلاستیکی بپوشانید. اگر می‌خواھید نھال آن را در باغچه بکارید، باید کشت آن را حداقل ١٠ روز قبل از اولین یخبندان در خانه شروع کنید تا زمانی که می‌توانید آن در بیرون از خانه بکارید، به خوبی رشد کرده باشد.

اصول مراقبت از حسن یوسف

درجه حرارت بالا، آب دادن فراوان و تغذیه آن‌ها با کود محلول به تناوب سبب رویش عالی و درخشندگی رنگ‌های آن‌ها خواهد شد. جای روشن اما بدون تابش مستقیم نور خورشید مناسب‌ترین محل برای آن‌ها است. گل این گیاه بی‌ارزش است و به محض پیدایش باید چیده شود. آفت این گیاه شپشک آردآلود نام دارد. زمان مبارزه با این آفت اوایل تابستان است. برای از بین بردن این آفت و بر اساس نظر کارشناس مربوطه می‌توان از سموم مناسب و روغن امولسیون شونده استفاده کرد. شدت نوری که گیاه دریافت می‌کند نیز می‌تواند تاثیر مستقیمی بر رنگ شاخ و برگ‌ھا داشته باشد. برخی از گونه‌ھا ممکن است در نور کم و برخی دیگر در نور زیاد می‌توانند بھترین رنگ را ارائه دھند.

حسن یوسف گیاه خانگی خوبی خواھد بود به شرطی که نور و غذای کافی دریافت کند. بھتر است گیاهتان را در مکانی روشن و در خاک دارای زه‌کشی سریع و خاک گلدان تجاری پرورش دھید. گلدان را ھر روز در جایی که چندین ساعت نور روشن دریافت می‌کند مانند پنجره جنوبی قرار دھید و برای اینکه برگ‌ھای آن رنگ خوبی داشته و پر پشت شوند، از نور مصنوعی استفاده کنید. حسن یوسف خودش را با دامنه وسیعی از دماھا تطبیق خواھد داد، این گیاه باید در دمای بالای ۷تا ۱۲ درجه سانتیگراد نگھداری شود اما در دمای بین ٢١ تا ٢٩ درجه بھترین رشد را خواھد داشت. خاک گیاه را به طور یکنواخت مرطوب نگه دارید ولی آن را خیس نکنید. ھر ماه گیاهتان را با کود مایع رقیق شده یا مخلوط ٥٠ درصدی تغذیه کنید.

منابع:

برگرفته از پایگاه گیاه‌پزشکی و باغبانی ایران

 کتاب «گل‌ها و گیاهان آپارتمانی»، (۱۳۹۷)، سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، صص:۱۴۶-۱.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha