• سه‌شنبه / ۷ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۳:۵۲
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 99110704938
  • خبرنگار : 30450

فرماندار دنا هشدار داد

نگذارید فرهنگ ۴۵۰۰ ساله دنا در زیر آب سد خرسان۳ مدفون شود

نگذارید فرهنگ ۴۵۰۰ ساله دنا در زیر آب سد خرسان۳ مدفون شود

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد فرماندار شهرستان دنا گفت: وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تا کاوش کامل گورستان ۴۵۰۰ ساله دهستان سادات محمودی اجازه آبگیری به سد خرسان ۳ را ندهد.

"عبدالحمید پناهی" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: گورستان ۴۵۰۰ ساله دهستان "ده پایین" سادات محمودی یکی از بزرگترین و غنی ترین گورستان های کشف شده ایران است که نشان دهنده تمدن و هویت مردم این سرزمین است.

وی اظهارکرد: انتظار داریم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تا کاوش کامل گورستان ۴۵۰۰ ساله "ده پایین "دهستان سادات محمودی اجازه آبگیری سد خرسان ۳ را ندهد.

فرماندار شهرستان دنا خاطرنشان کرد: گورستانی که میراث فرهنگی مردم این دیار و یکی از بزرگترین و غنی ترین گورستان های کشف شده ایران است و تنها گورستان دوران ایلامیان در استان است نشان دهنده هویت مردم این سرزمین می باشد.

پناهی تصریح کرد: گورستانی که نشان دهنده ارتباطات مردم این دیار با شهر سوخته در شرق و بین النهرین در غرب است و قدمت آن بیش ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح است باید کامل نجات بخشی آثار آن انجام گیرد.

وی تاکید کرد: از مسئولان و متولیان امر انتظار می رود تا اتمام کامل کاوش گورستان سادات محمودی نگذارند فرهنگ ۴۵۰۰ ساله دنا در زیر آب سد مدفون شود که در این خصوص نیازمند حمایت ویژه ای است.

فرماندار شهرستان دنا با اشاره به کوه کیخسرو بیان کرد: در کوهپایه دنای سرافراز آثاری برگرفته از گورستان های قدیمی مشهور به گورستان لما، لهسواره، ده پایین که نماد دیرینه ایران زمین بوده که بیش از هر چیز باید از آن محافظت کرد.

پناهی بیان کرد: در اجرای پروژه های عمرانی، اقتصادی باید طوری برنامه ریزی شود که خدشه ای به این فرهنگ ۴۵۰۰ساله وارد نشود و سد جدید خرسان ۳ که در حال اجراست باید توسط میراث فرهنگی با برنامه ریزی دقیق انجام گیرد و نگذارند این آثار در زیر آب مدفون شود.

گفتنی است که باستان شناسان برای اولین بار گورستانی ۴۵۰۰ ساله را در زاگرس میانی پشت سد خرسان سه کشف کردند. آنها به بیش از ۳۰۰ شی شاخص رسیدند که نشان می‌دهد گله‌داران کهگیلویه و بویراحمد با شهرسوخته، تمدن هلیل‌رود جیرفت، شهداد، دوره مفرغ لرستان و تمدن ۷هزار ساله حصار دامغان در ارتباط بوده اند

باستان شناسان با توجه به وسعت یک کیلومتری گورستان احتمال می‌دهند بزرگترین گورستان ایلامی کشور را در منطقه سادات محمودی کهگیلویه و بویراحمد کشف کرده اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha