علی خانی در گفتوگو با ایسنا در خصوص پرنده تازه کشف شده در خراسان رضوی، اظهار کرد: در سالهای گذشته گروهی با عنوان انجمن پرندهنگری خراسان با هدف آشنایی افراد با پرندهنگری و توسعه پرندهنگری ایجاد شده است. آقای محمد نظامی نیز یکی از افراد حاضر در دورههای اخیر هستند که موفق به ثبت این پرنده جدید شدند.
وی در خصوص انواع صعره در ایران، گفت: در ایران چهار گونه صعره داریم مانند صعره کوهی، صعره سیاه، صعره جنگلی و صعره گلو سیاه. در خراسان رضوی دو نمونه از صعرههای کوهی و جنگلی دیده شده بودند و صعره تازه کشف شده نیز یک گونه دیگر از آنها است.
خانی در رابطه با خصوصیات صعره تازه کشف شده با نام صعره گلو سیاه، ادامه داد: این پرنده به اندازه یک گنجشک است و در زمستان و درحال گذر از استان مشاهده میشود. در سایر ماههای سال در قسمتهای شمالی قاره آسیا دیده میشود. این پرنده خاص مناطق کوهستانی است و در فصلهای زمستانی به مناطق پایینتر مهاجرت میکند. این پرنده در هفته گذشته در منطقه سد ابقد نزدیک به چناران مشاهده شده و ثبت تصویر آن انجام شده است. این پرنده بیشتر حشرهخوار است اما در برخی از فصول سال به دانهخواری نیز علاقه نشان میدهد.
۳۳۴ گونه پرنده ثبت شده در خراسان رضوی
کارشناس اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی خاطرنشان کرد: پرندگان خراسان رضوی تا قبل از این ثبت ۳۳۳ گونه بود که با ثبت این پرنده جدید ۳۳۴ گونه شد. برای نام گذاری این پرنده علت اصلی سیاهی گلوی آن است. از خصوصیات دیگر این پرنده میتوان به خط چشمی سفید و پاهای قرمز رنگ آن اشاره کرد. نوک این پرنده نیز شکل حشره خواری را نشان میدهد. افراد علاقهمند میتوانند با توجه به این مشخصات آن را در طبیعت جستوجو کنند.
خانی تشریح کرد: صعره گلو سیاه رکورد آقای نظامی بوده است و به نام ایشان ثبت شده است. در اداره محیط زیست خراسان ما همواره تلاش میکنیم تا گونههای جدید پرنده را در استان شناسایی و از گونههای درحال انقراض مراقبت لازم را انجام دهیم.
انتهای پیام
نظرات