• شنبه / ۴ بهمن ۱۳۹۹ / ۰۹:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 99110401957
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

نبض این کارخانه تولید ملی کند می‌زند؛

تولیدات بومی که جای پارچه‌های ترک را می‌گیرد

تولیدات بومی که جای پارچه‌های ترک را می‌گیرد

ایسنا/خراسان جنوبی ‌کارخانه نساجی شهرستان فردوس که سال‌هاست در حال فعالیت است و کیفیت تولیداتش حتی با اجناس خارجی قابل رقابت است، در سال‌های اخیر با مشکلات بسیاری روبرو شده که او را گاهی از نفس انداخته است.

تولیداتش در استان در مغازه‌ها رخ نمایی می‌کند، هرچند تعداد مغازه‌های به اندازه مغازه‌های دارای جنس‌های خارجی نیست، اما با کیفیت توانسته حرف اول را در استان بزند. 

به گزارش ایسنا، یکی از مغازه‌ها که تابلوی بزرگش با نام نساجی فردوس است، نظرم را به خود جلب می‌کند، واردش می‌شوم، فروشنده می‌گوید به دلیل شیوع کرونا فروش کاهش یافته اما چون این لباس‌ها ارزان تر از جنس‌های دیگر است، فروش خوب است.

وقتی لباس ترک را به لباس بومی ترجیح می‌دهیم

یکی از مادران که برای کودکش در حال خرید این لباس‌ها بود، به ایسنا گفت: چندین سال است که به جای جنس خارجی از این لباس‌ها برای فرزندم می‌خرم.

وی راضی بود از کیفیت و ادامه داد: این لباس‌ها نرم و لطیف بوده، حساسیت ایجاد نمی‌کند و با همان کیفیت جنس خارجی و ترک اما به قیمت نصف به فروش می‌رسد.

این شهروند بیرجندی بیان کرد: بسیاری از خویشاوندان و نزدیکانم اینجا را نمی‌شناسند، حتی نمی‌دانند کارخانه‌ای به این نام در استان فعالیت دارد، آن‌ها بیشتر لباس‌های ترک را می‌خرند، اما نمی‌دانند در استان خودشان کارخانه‌ای هست که لباس با کیفیت و با قیمت کمتر تولید می‌کند.

‌کارخانجات نساجی شهرستان فردوس در سال ۱۳۶۷ برای احداث واحدهای ریسندگی تاسیس شد. فعالیت این پروژه تا سال ۱۳۸۱ به کندی پیش رفت تا اینکه در این سال با مشارکت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و تیم مدیریت جدید نسبت به تاسیس شرکت جدیدی بنام کارخانجات نساجی فردوس اقدام و اجرای پروژه فعال شد. با انتخاب ماشین آلات اروپایی و اجرای سالن‌های تولید در اسفند ماه ۸۳ تولید آزمایشی شروع و در هفتم خرداد ۸۴ تولید تجاری بطور رسمی افتتاح شد.

شرکت کارخانجات نساجی فردوس با ۱۷۰۰۰ سهامدار در حال حاضر با مدیریت و کارکنان تحصیلکرده و مجرب خود، یکی از فعالترین واحدهای صنعت نساجی کشور است. تولید نخ پنبه‌ای از نمره ۶ الی ۲۶ انگلیسی در سیستم اوپن اند، نخ پنبه از نمره ۲۰ الی ۵۰ انگلیسی در سیستم رینگ، نخ مخلوط پلی استر ویسکوز از نمره ۲۰ الی ۴۰ انگلیسی، تولید نخ ۱۰۰ درصد ویسکوز در سیستم رینگ و اوپن اند از نمره ۲۰ الی ۴۰ انگلیسی و انواع پارچه‌های گردباف از تولیدات این کارخانه در این سال‌هاست.

نسل جدید پارچه‌های نساجی فردوس، باعث می‌شود که استفاده کنندگان احساس خنکی و راحتی بیشتری نسبت به پارچه‌های معمولی داشته باشند. تکنولوژی به کار رفته در این نوع جدید از پارچه باعث خواهد شد تا باکتری‌های موجود روی پوست که عامل اصلی ایجاد بوی بد بدن هستند نتوانند رشد کنند و استفاده کننده از لباس راحت تر فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهد. به خاطر همین ویژگی خاص، این پارچه مناسب برای تولید انواع گرمکن و البسه ورزشی، لباس زیر، تی شرت، پیراهن و دستکش است. تکنولوژی به کار رفته در این پارچه باعث می‌شود که دمای بدن شما ثابت باقی بماند و رطوبت پوست به بیرون منتقل شود.

عملیات عمرانی کارخانه نساجی فردوس در فروردین سال ۱۳۶۹ آغاز شد و بعد از یک وقفه طولانی ۱۳ ساله با ورود سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در سال ۱۳۸۴ سالن تولید ریسندگی با ظرفیت ۱۰ تن نخ در روز تولید آزمایشی خود را شروع کرد. در حال حاضر ۲۲۵ نفر کارگر در چهار شیف کاری در این کارخانه مشغول به کار هستند و روزانه بیش از ۱۱ تن نخ و ۵۰۰ متر پارچه تولید می‌کنند. محصولات تولیدی این کارخانه به تهران، اصفهان، تبریز و مشهد ارسال می‌شود.

طرح توسعه این مجتمع در بخش بافندگی با پیش بینی سرمایه‌گذاری بیش از یک هزار میلیارد ریال و اشتغال حدود ۱۰۰ نفر در دست اقدام است که با تکمیل و راه‌اندازی طرح توسعه، این مجتمع یک قدم به تکمیل زنجیره تولید پوشاک در خراسان جنوبی نزدیک‌تر خواهد شد.

هیات وزیران مهر امسال به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت، به سازمان گسترش‌ و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) اجازه داد که از محل منابع داخلی خود به استناد تبصره ۳ اصلاحی بند الف ماده ۳ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی نسبت به سرمایه‌گذاری در طرح‌های ریسندگی و بافندگی با ظرفیت تولید سالانه سه هزار و ۹۶۰ تن انواع نخ و ۱۶.۵ میلیون متر مربع پارچه در مناطق کمتر توسعه یافته استان خراسان جنوبی اقدام کند.

لباس‌های تولید شده با اجناس ترک برابری می‌کند

شکوری، یکی از مدیران کارخانه نساجی فردوس به ایسنا گفت: این کارخانه برای ۲۷۰ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده و از قابلیت‌های بومی استفاده شده است.

وی با بیان اینکه در این کارخانه نخ‌های مرغوب تبدیل به پارچه‌های باکیفیت می‌شوند، افزود:  دو کارگاه بافندگی با ظرفیت روزانه دو تن نیز در این کارخانه است که با استاندارد ملی ایران و استاندارد اروپا سنجیده و مطابقت داده می‌شوند.

شکوری با بیان اینکه لباس‌های تولید شده از این پارچه‌ها با اجناس ترک برابری می‌کند، تصریح کرد: مشکل تامین آب برمی‌گردد به سنوات قبل که این کارخانه مجوز حفر چاه آب داشته و حفاری کرده و به آب نرسیده است.

وی با بیان اینکه ما می‌بینیم که دانشگاه نزدیک کارخانه صرفا برای کارهای تحقیقاتی طی سال‌های گذشته حفر چاه داشته اما ما نتوانسته‌ایم، اظهار کرد: این کارخانه با وجود تمام تحریم‌های طالمانه توانسته خود را سرپا نگه دارد و اکنون چطور امکان دارد که آب مصرفی آن را با منت قرار دهند.

این مدیر با بیان اینکه این کارخانه ماشین آلات رنگرزی تهیه کرده که به دلیل کمبود آب راه اندازی نشده است، تصریح کرد: اگر این اتفاق افتد و این ماشین آلات نصب شوند، اشتغال خوبی خواهد داشت.

شکوری با بیان اینکه تمام نیروها و سهامداران بومی منطقه و آموزش دیده هستند، افزود: ماشین آلات نساجی پیشرفته ترین ماشین آلات با بکارگیری دانش فنی هستند، ماشین آلاتی که بهتر از اروپایی‌ها کار می‌کنند و راندمان ۹۹ درصد دارند و اکنون بعد از گذشت ۱۵ سال همان راندمان را دارند.

مشکلات ارزی و توقف صادرات 

وی بیان کرد: نخ را به اقصی نقاط کشور ارسال می‌کنیم و در گذشته به عراق و افغانستان صادرات داشتیم اما اکنون به دلیل مشکلات ارزی متوقف شده است.

شکوری با بیان اینکه نخ‌های وارداتی به تولید ضربه می‌زند، افزود: وقتی می‌بینیم نخ چینی وارد کشور می‌شود و ارزان تر از نخ تولیدی ماست چگونه می‌توانیم رقابت کنیم؟

وی ادامه داد: اکنون به دلیل شیوع کرونا بازار درست نیست و خرید مردم کم شده است چراکه قدرت اقتصادی مردم کاهش یافته؛ تولید ما کم نشده چراکه از ابتدا با کیفیت کار کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر قاچاق کاهش یافته است، افزود: برخی نهادها با تولید راه نمی‌آیند که هیچ؛ حتی چوب‌هایی لای چرخ تولید می‌گذارند که این درست نیست.

واردات و عدم تخصیص ارز، کمر تولید را شکست

احد کرمانی، مدیر عامل این کارخانه نیز در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه این واحد در ریسندگی و تولید انواع نخ فعال است، گفت: ظرفیت تولید در این کارخانه روزی حدد ۹ تن است و اکنون به علت مشکلات در حد ۵ تن است و به علت مواردی چون واردات مواد اولیه، قطعات یدکی و عدم تخصیص ارز از طرف بانک مرکزی تولید کم شده و آسیب جدی به شرکت وارد شده است.

وی با بیان اینکه از مسئولان انتظار است برای حفظ تولید به سرپانگه داشتنن این کارخانه کمک کنند، افزود: اگر در این کشور تولید بخوابد باید به دشمنان وابسته شد.

مدیر عامل این کارخانه با بیان اینکه تولید مهم ترین مسئله هر کشور است که مقام معظم رهبری هرساله روی این مسئله تاکید دارند، تصریح کرد: چندین سال است شعار سال بر محور تولید است، اما مسئولان کم تر به این موضوع توجه دارند.

کرمانی با بیان اینکه هر ارگانی و هر سازمانی واحدهای تولیدی را به عنوان گوشت قربانی به حساب می‌آورند، تصریح کرد: علی رغم مشکلات کارگر مقصر نیست، کارگران به صورت شیفتی فعالیت می‌کنند و علی رغم همه مشکلات نگذاشتیم حقوق کارگران یک ماه عقب افتد.

وی با بیان اینکه در مورد مشکلات تامین آب مکاتبه‌ای با شرکت آبفا داشته‌ایم، اما هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده است، تصریح کرد: همکاری در راستای تولید کم است و مسئولان باید به تولید بیشتر بها دهند.

مدیر عامل این کارخانه که دل پری از ارگان‌ها و سازمان‌ها دارد، افزود: تولید در هر کشوری پا بگیرد تمام مسائل اجتماعی فروکش می‌کند. 

کرمانی ادامه داد: در گذشته حدود ۱۲ فروشگاه فعال در کشور داشتیم، اما اکنون ۸ فروشگاه فعال هستند و سود بسیاری نیز ندارند.

مسئولان پیگیر تامین آب 

 حمید ملانوری، استاندار خراسان جنوبی در سفر به شهرستان فردوس و بازدید از این کارخانه، گفت: یک کارخانه که ساختمان فاز دوم آن ساخته شده و تجهیزات توسط بخش خصوصی خریداری شده نباید برای تامین آب مورد نیاز متوقف شود لذا مسئولان پیگیر این موضوع باشند.

وی اظهار کرد: کارخانه نساجی فردوس با ۲۰ سال قدمت، فراز و نشیب‌های فراوانی داشته اما در حال حاضر از صنایع بزرگ و واحدهای دارای توجیه اقتصادی مناسب استان است.

وی با بیان اینکه مواد اولیه این کارخانه از محصولات کشاورزی استان است و تولیدات آن در صنایع پایین دستی نساجی و پوشاک کاربرد دارد، افزود: فاز بعدی این واحد تولیدی باید توسعه پیدا کند تا با تولید پارچه و پوشاک به ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی منطقه کمک شود.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به روند اجرای کار در فاز دوم کارخانه گفت: در فاز بعدی، بخش‌هایی از ساختمان اجرا شده و ماشین آلات هم آماده است، این فاز با حدود ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری احداث می‌شود.

وی با بیان اینکه فاز دوم کارخانه نساجی فردوس، اشتغالزایی برای حدود ۱۰۰ نفر را به همراه خواهد داشت، تصریح کرد: بنا به صحبت‌های مدیر مجموعه عمده مشکل فاز بعدی، تامین آب است که تلاش می‌کنیم این مشکل را با کمک سرمایه‌گذار مجموعه برطرف کنیم.

وی گفت: میزان آب مورد نیاز کارخانه ۱۴ تا ۱۵ لیتر در ثانیه بوده اما با اقداماتی که صورت گرفته به حدود ۶ لیتر در ثانیه رسیده است.

استاندار خراسان جنوبی از مشارکت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) برای توسعه کارخانه نساجی گفت و اظهار کرد: این مشارکت ایدرو باعث احیای کارخانه شده است.

وی به مصوبه هیات وزیران مبنی بر سرمایه‌گذاری ایدرو در طرح‌های ریسندگی و بافندگی کارخانه نساجی فردوس اشاره و خاطرنشان کرد: تلاش می‌کنیم این مصوبه هرچه سریع‌تر اجرایی شود، اما اینکه چه زمانی به طور کامل محقق شود، به تامین زیرساخت‌های لازم بستگی دارد.

ملانوری ادامه داد: با توجه به اهمیت موضوع و اینکه هر سرمایه‌گذاری تمایل دارد در دوره کوتاه‌تری به برگشت سرمایه برسد، تلاش ما نیز در استان بر این است که با تسهیل شرایط، روند کار سرمایه‌گذاران را تسریع کنیم.

وی هدف از این بازدید را رصد شرایط موجود و نحوه فعالیت این واحد صنعتی عنوان کرد و گفت: رفع موانع تولید و مشکلات سرمایه‌گذاران در راستای جهش تولید، از مهمترین برنامه‌های در دستور کار این استان است.

هم اکنون این کارخانجات باحرکت در ایجاد فاز دوم ریسندگی، گام‌های بلندی را در ایجاد اشتغال و تولید برداشته است و با شروع پروژه‌های جدید ریسندگی، از سال ۹۳ مقدمات جهش و تسخیر بازارهای داخلی را فراهم کرده است، اما با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کند که پیشرفتش را گاهی خوابانده است.

حالا سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار است ۱۲ میلیون یورو در طرح نساجی فردوس سرمایه‌گذاری کند، این طرح در سال ۱۴۰۰ راه اندازی خواهد شد و با بهره برداری از آن روزانه ۱۰ تن نخ و ۲۰ میلیون مربع پارچه به ظرفیت تولید افزوده می‌شود.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha