• چهارشنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۹
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403120100573
  • خبرنگار : 51008

چالش‌ها و فرصت‌ها در اردوهای دانش‌آموزی و دانشجویی خراسان جنوبی

چالش‌ها و فرصت‌ها در اردوهای دانش‌آموزی و دانشجویی خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی اردوهای دانش‌آموزی و دانشجویی ابزارهای موثری برای تربیت نسل جوان امروز هست که همواره دارای چالش‌ها و فرصت‌های بسیاری در زمینه‌های آموزشی و امنیتی بوده است.

محمد جعفر عبداللهی، رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی، امروز چهارشنبه یکم اسفند در شورای پیشگیری از وقوع جرم استان با اشاره به اهمیت تربیت جوانان و پیشگیری از انحرافات اجتماعی، گفت: برگزاری اردوهای دانش‌آموزی و دانشجویی به عنوان ابزاری مؤثر در شکل‌گیری شخصیت نسل جوان بسیار حائز اهمیت است، اما علی رغم دستورالعمل‌های محکم و متقنی برای برگزاری این اردوها، زیرساخت‌های لازم هنوز به طور کامل فراهم نیست.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی در خصوص ناوگان ریلی کشور، اظهار کرد: به دلیل قدیمی بودن ناوگان، سخت‌گیری‌ها در این زمینه باید با حسن نیت و در راستای ایمنی انجام شود.

عبداللهی با تاکید بر لزوم ایجاد بیمه‌های متناسب برای اردوها، از جمله بیمه مسئولیت در اردوها، افزود: علاوه بر ایمن‌سازی جاده‌ها و ارائه بیمه برای قشر دانش‌آموز و دانشجو، باید به سلامت جسمی و روانی آن‌ها هم در دیگر زمینه‌ها توجه ویژه‌ای شود.

وی در خصوص همکاری نهادهای مختلف در برگزاری اردوها، تصریح کرد: اطلاع‌رسانی به پلیس و دیگر دستگاه‌های مسئول در مورد برگزاری اردوها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا بتوانیم امنیت لازم را در مسیر تردد فراهم کنیم.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی، با تاکید بر چالش‌های اجتماعی دیگر مانند وضعیت معتادان متجاهر و قاچاق سوخت و ضرورت ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای پیشگیری از این آسیب‌ها، گفت: ما باید اقدامات موقتی و دائمی را در دستور کار قرار دهیم تا بتوانیم به بهبود وضعیت اجتماعی کمک کنیم.

مقصد اردوها باید اثر تربیتی داشته باشد

مهدی مرتضوی، مدیر کل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی در این جلسه، با تاکید بر لزوم اخذ مجوزهای لازم برای برگزاری اردوها، بیان کرد: در روزهای اخیر درخواست‌هایی برای اردو به مقاصد خاصی داشتیم که به دلیل عدم دلایل مناسب جهت برگزاری این اردوها، آن‌ها را رد کرده‌ایم.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی، اظهار کرد: به مدیران توصیه می‌شود که ناوگان حمل و نقل را شخصاً بررسی کنند و تاکنون حادثه‌ای مبنی بر تصادفات ناشی از اردوهای دانش‌آموزی و دانشجویی در استان نبوده است، اما باید به مقاصد اردوها مانند قشم که از نظر تربیتی نامناسب هستند، دقت بیشتری شود.

هادی ایمانی، مسئول بسیج دانشجویی خراسان‌جنوبی در این جلسه، به بررسی وضعیت اردوهای دانشجویی و چالش‌های حمل و نقل پرداخت و با یادآوری خاطره امیر محمد خالقی، نخبه بسیجی، اظهار کرد: به طور کلی سالانه  بین ۵ تا ۶ هزار دانشجو در برنامه‌های علمی و زیارتی از سوی بسیج دانشجویی اعزام می‌شوند و ما در راهیان نور اقدامات ایمنی و تأمینی ویژه‌ای، از جمله بیمه غرامت برای بسیجیان و وجود همیار ایمنی در هر اتوبوس انجام می‌دهیم.

مسئول بسیج دانشجویی خراسان‌جنوبی، با اشاره به معضل فرسودگی ناوگان اتوبوس‌های ۴۴ نفره در استان، گفت: در سال جاری بسیاری از اتوبوس‌ها در طول مسیر دچار خرابی شده‌اند که نشان‌دهنده نیاز به تدبیر در نوسازی ناوگان است؛ با توجه به حجم اعزام‌ها و کمبود فضای نقلیه‌ای، مجبور به استفاده از تعاونی‌ها هستیم.

ایمانی همچنین خواستار استفاده از ظرفیت اتوبوس‌ها و مینی‌بوس‌های دولتی شد و تصریح کرد: اجازه خروج از شهر برای اتوبوس‌های با پلاک دولتی دارای محدودیت است که نیازمند همکاری دستگاه‌های دولتی جهت در اختیار قرار دادن ظرفیت‌های نقلیه‌ای خود برای خروج از شهر هستیم.

وی در خصوص مسائل ایمنی در اطراف دانشگاه‌های استان، عنوان کرد: باید ایمن‌سازی مسیرهای دانشجویان و حصار پیرامونی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه بیرجند، مورد توجه قرار گرفته تا مشکلاتی در رفت و آمد و روشنایی در این مسیرها وجود نداشته باشد.

وی با اشاره به وضعیت ناوگان حمل و نقل ریلی خراسان جنوبی، افزود: به غیر از شهرستان طبس، سایر شهرستان‌های استان دسترسی به خطوط ریلی ندارند و استفاده از ظرفیت راه‌آهن طبس برای اعزام به غرب کشور می‌تواند مفید باشد.

۹۸ درصد حمل و نقل مسافر و بار در خراسان جنوبی از طریق جاده انجام می‌شود

اسدالله جلال زاده، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی، با اشاره به جوان‌ترین سن ناوگان حمل و نقل عمومی در کشور متعلق به خراسان جنوبی است، اظهار کرد: امروزه با وجود شرایط اقتصادی کنونی، سن ناوگان خراسان جنوبی نسبت به متوسط کشوری بالاتر است.

جلال‌زاده با شاره به ثبت درخواست‌هایی مبنی بر استفاده از ماشین‌آلات ارگان‌های دولتی که در اختیار آن‌ها است، گفت: دلیل ممنوعیت استفاده از ناوگان دولتی به دلیل عدم به‌روزرسانی ایمنی و عدم حرفه‌ای بودن رانندگان، به‌ویژه پس از حادثه آذربایجان غربی، تشدید شده است.

مهدی رحیمی، بازرس کل قضایی خراسان‌جنوبی در این جلسه به اهمیت رعایت ضوابط و مقررات در برگزاری اردوهای دانشجویی و دانش‌آموزی پرداخت و با اشاره به ضرورت اتخاذ تدابیر برای سلامت جسمانی سرمایه انسانی، تصریح کرد: دستورالعمل‌های خاصی برای برگزاری این اردوها وجود دارد، اما در مواردی این ضوابط به درستی رعایت نشده و باید پیگیری‌های لازم در این زمینه صورت بگیرد.

بازرس کل قضایی خراسان‌جنوبی، تأکید کرد: در اردوهای درون‌شهری نیز موارد حداقلی نظیر مسئولیت مدنی، عوامل اجرایی و استاندارد وسایل نقلیه رعایت نمی‌شود؛ همچنین از سامانه نظارت و کنترل اردوهای دانش‌آموزی که از سال ۱۴۰۱ به‌روزرسانی نشده است، باید انتقاد کرد و خواستار فعال‌سازی آن برای رصد دقیق‌تر مجوزها و نظارت بر برگزاری اردوها هستیم.

رحیمی با اشاره به لزوم تأییدیه فنی وسایل نقلیه و کنترل استانداردهای آنها، بیان کرد: مسئولین باید از وضعیت فنی وسایل نقلیه اطمینان حاصل کنند تا از بروز حوادث جاده‌ای ناشی از اردوهای دانش‌آموزی و دانشجویی، جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش استان باید توجه ویژه‌ای به رعایت مستمر این دستورالعمل‌ها و تبیین آن برای مسئولین آموزشی باشد، عنوان کرد: باید غفلت از نواقص در برگزاری اردوهای دانش‌آموزی و دانشجویی درون استانی و برون استانی، جلوگیری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha