محمدباقر قاسمپور در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: یکی از کارهای مهم این اداره کاهش هزینه تمام شده قیمت برنج برای کشاورزان است و شخم زمستانه و تولید مکانیزه برنج تاثیر زیاد در کاهش تولید این محصول دارد.
وی افزود: تاکنون شخم زمستانه در ۳۰ درصد از شالیزارهای این شهرستان انجام شده است و با بارندگیهایی که در پیش داریم، انجام شخم زمستانه از سوی کشاورزان شتاب بیشتری خواهد گرفت.
قاسم پور ادامه داد: شخم زمستانه موجب مدیریت و صرفهجویی در مصرف آب برای تولید برنج می شود و علاوه بر این با کشت مکانیزه مکانیزه میتوان تا حد زیادی رنج تولید این محصول را از دوش کشاورزان برداشت.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته در ۶۸ درصد از شالیزارهای این شهرستان نشاء برنج به صورت مکانیزه انجام شد و پیشبینی میشود، امسال ۷۳ درصد از این اراضی به نشاء مکانیزه برنج اختصاص یابند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لنگرود تصریح کرد: در حال حاضر ۱۹۵ دستگاه ماشینآلات کشاورزی برای کشت مکانیزه برنج در این شهرستان وجود دارد و برای تولید مکانیزه برنج آماده هستند.
وی افزود: لنگرود ۹۱۰۰ هکتار اراضی شالیزاری دارد و ۱۹ هزار نفر در این اراضی که اغلب به صورت خرده مالکی هستند، فعالیت دارند.
قاسم پور اضافه کرد: سال گذشته کشاورزان برای افزایش درآمد برنج به پرورش راتون بیشتری پرداختند و با توجه به قیمت خوب فروش برنج از انجام این کار درآمد خوبی کسب کردند.
وی یادآور شد: یکی دیگر از مشاغلی که میتواند کمک موثری به افزایش درآمد شالیکاران کند، نوغانداری است و سال گذشته برنجکاران با افزایش ۳۲ درصدی به تولید نوغان پرداختند.
قاسمپور خاطرنشان کرد: نوغانداری از مشاغل خانوادگی و سازگار با محیط زیست است و موجب میشود کشاورزان در مراحل تولید برنج نقدینگی لازم را داشته باشند.
وی گفت: سال گذشته ۵۵۰۰ جعبه تخم نوغان بین کشاورزان لنگرود توزیع شد و امسال پیشبینی میشود، شالیکاران بیشتری برای نوغانداری متقاضی باشند و توزیع تخم نوغان بیشتری صورت بگیرد.
انتهای پیام
نظرات