صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به سطح زیر کشت دانه های روغنی در استان گیلان، اظهار کرد: بیش از ۱۰۰ هکتار از اراضی زراعی استان به کشت کلزا اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ برای نخستین بار کاملینا و گلرنگ نیز در سطحی معادل ۲۷ هکتار کشت شد، افزود: در سال زراعی گذشته ۱۷ تن انواع دانه های روغنی برداشت شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاک های با بافت متوسط تا سبک و اسیدیته خنثی را بستر مناسبی برای کشت دانه های روغنی دانست و تصریح کرد: کشت دانه های روغنی در استان گیلان عمدتا در مناطق جنوبی استان که میزبان بارش در آنها کمتر از مناطق شرقی و غربی استان است، وجود دارد.
محمدی اراضی زراعی جنوب استان را مناسب برای کاشت هر سه دانه روغنی شامل کلزا، کاملینا و گلرنگ دانست و تاکید کرد: دانه های روغن به صورت دیم در شهرستان های رودبار کشت می شود.
وی عدم وجود ادوات و تجهیزات مناسب برداشت و خاصیت انبارمانی پایین نباتات روغنی را از جمله مشکلات حوزه کاشت این محصولات دانست و گفت: به دلیل حساس بودن دانه های روغنی نسبت به شرایط نامساعد جوی، شاهد عدم رغبت کشاورزان به کشت کلزا و سایر دانه ها هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به بالا بودن ضریب مصرف سرانه روغن خوراکی در سبد غذایی خانوارهای ایرانی، خاطرنشان کرد: کشت دانه های روغنی در کشور به دلیل صرفه جویی ارزی و تسریع روند رشد اقتصادی، بسیار حائز اهمیت است.
وی یادآور شد: با توجه به وجود مراکز خرید کلزا در خارج از استان که با مباشرت مدیریت تعاون روستایی استان گیلان انجام می گیرد، در سطح استان نیازی به مراکز نگهداری بذور تولیدی نیست.
انتهای پیام
نظرات