• دوشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۵۰
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403110805999
  • خبرنگار : 50042

بازرس کل گیلان:

فساد مانع توسعه جامعه می‌شود

فساد مانع توسعه جامعه می‌شود

ایسنا/گیلان بازرس کل گیلان با بیان اینکه فساد در قانون صرفا وجه یا مسائل اخلاقی نیست و در آموزه‌های دینی بر خلاف عدالت تفسیر شده است، گفت: فساد سیاسی منشأ ظهور و بروز همه فسادها به ویژه اداری است، وقتی فردی بر مدار سیاسی و حزبی بدون صلاحیت و توانمندی انتخاب می‌شود، ظلم بر مردم است. بنابر فرمایش پیامبر(ص) «اگر کسی اهلیت و صلاحیت نداشته باشد و عهده‌دار مقامی شود تباهی است و از رحمت الهی فاصله می‌گیرد».

احمد آقایی امروز، ۸ بهمن‌ماه در کارگاه آموزشی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد که با محوریت توانمندسازی شهرداران استان گیلان در سالن اجتماعات نظام مهندسی ساختمان گیلان برگزار شد، ضمن تبریک فرارسیدن مبعث پیامبر(ص) ضمن قدردانی از تلاش‌های صادقانه، خالصانه و مسئولانه شهرداران اظهار کرد: هر فردی که در هر جایگاهی قرار بگیرد، احاطه و اشرافیت به حوزه کاری خود داشته باشد، هرگز مورد گزند و آسیب قرار نمی‌گیرد.

وی بااشاره به آیه ۲۵ سوره حدید مبنی بر اینکه « لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ؛ همانا ما پیامبران خود را با دلایل روشن فرستادیم و با آنان کتاب و ترازو [ی تشخیص حق از باطل] نازل کردیم تا مردم به عدالت بر خیزند»، افزود: خداوند در این آیه تأکید فرموده که رسولان خود را با ادله روشن، میزان و کتاب فرستادیم تا مردم به واسطه آنان عدالت و قسط برپا دارند، هر وقت در هر دورانی احساس می‌کرد که ستم بر جامعه حاکم می‌شد کسانی را جهت فسادستیزی و تحقق عدالت مأمور می‌کرد. با آغاز نبوت، مبارزه با ستم هم آغاز شد و خداوند جهت هدایت و راهنمایی ما بهترین پیامبران را مأموریت داد.

بازرس کل گیلان با تأکید بر انتخاب مدیران بومی برای پست‌های مختلف گفت: همواره به مدیران بومی اعتقاد دارم چون ضمن تعلق خاطری که به زادگاه خود دارند با جغرافیا، گویش، آداب و رسوم و مردم آشنا هستند به همین دلیل قانونگذار هم به انتخاب مدیران بومی تأکید کرده است، البته این به منزله ناکارآمدی مدیران غیربومی نیست بلکه مدیران بومی با احاطه و اشرافیت به قلمرو جغرافیایی خود، امور را سریعتر پیش می‌برند و مدیران غیر بومی باید وقت بیشتری بگذارند.

آقایی با تأکید بر اینکه شهرداران پدران شهر تلقی می‌شوند و مدیر شهر هستند، تصریح کرد: وظایف شهرداران حتی از بسیاری از مدیران استانی و حاکمیتی هم گسترده‌تر است و شهروندان انتظارات زیادی از آنان دارند، لذا تکالیف، مسئولیت و وظایف شهرداران از منظر قانونی فراوان است؛ از این جهت همواره در معرض آسیب‌ها و تهدیدات هستید که باید بیشتر توجه کنید.

وی با اشاره به اینکه بحث فساد اداری موضوع جدیدی نیست و تمام نظام‌های اجتماعی دنیا هم با این پدیده بغرنج بنابر گستردگی موضوع درگیر هستند، ادامه داد: فساد مانع توسعه جامعه می‌شود و جریان توسعه را مختل و نظام اقتصادی را دچار چالش می‌کند و اصل حاکمیت نظام را زیر سوال می‌برد، در ابعاد مختلف رفاه اجتماعی شهر را با اختلال مواجه می‌کند، البته گاهی هم ارث غفلت‌ورزی برخی مدیران در گذشته است.

بازرس کل گیلان با بیان اینکه فساد در قانون صرفا وجه یا مسائل اخلاقی نیست و در آموزه‌های دینی بر خلاف عدالت تفسیر شده است، تصریح کرد: بنا بر فرموده حضرت علی(ع) «بی عدالتی یکی از نشانه‌های فساد است»، مبارزه با فساد همواره از تأکیدات و تذکرات مهم رهبر معظم انقلاب بوده است.

آقایی ستمگری، عدم توانایی علمی لازم در مدیریت، انتصاب‌های سیاسی و رابطه‌ای را نمونه‌هایی از فساد اداری برشمرد و گفت: فردی صلاحیت و توانمندی لازم برای پست یا مقام را ندارد ولی برحسب برخورداری از کانون قدرت، سمت را می‌گیرد، همین انتصاب منشأ فساد می‌شود؛ در نظریه‌ها آمده فساد یعنی هر امتیازی که حاکمیت و مردم برای منافع عموم لحاظ کرده‌اند اما فرد آن را برای حفظ نفع خود یا گروهش به‌کار گیرد.

وی با بیان اینکه برخی عقیده دارند که منشأ همه فسادها سیاسی است، افزود: فساد سیاسی منشأ ظهور و بروز همه فسادهاست، وقتی فردی بر مدار سیاسی و حزبی بدون صلاحیت و توانمندی انتخاب می‌شود، ظلم بر مردم است. بنابر فرمایش پیامبر(ص) «اگر کسی اهلیت و صلاحیت نداشته باشد و عهده‌دار مقامی شود تباهی است و از رحمت الهی فاصله می‌گیرد».

بازرس کل گیلان با بیان اینکه فساد اداری پدیده‌ای جهان‌شمول بوده و دنیا با آن درگیر است، برخی از نظام‌ها با فساد مماشات نمی‌کنند، اضافه کرد: در نظام حقوقی دنیا، قوانین پالرمو مترقی‌ترین قانون است، قانون ارتقای سلامت اداری هم بر گرفته از همین قوانین است.

وی با بیان اینکه هدف ما در سازمان بازرسی پیشگیری از لغزش مدیران است و به دنبال مچ‌گیری نیستیم، تصریح کرد: نگاه قانونگذار در سازمان بازرسی پیشگیرانه و اصلاح‌گرانه و حمایتی است، برای هیچ مدیری در سازمان بازرسی پرونده تشکیل نمی‌شود، همه باهم تلاش و کمک می‌کنیم تا از فساد اداری جلوگیری شود، معاونین و کارشناسان ما در سازمان بازرسی همواره حضور دارند و پاسخگو هستند هر تصمیمی که اتخاذ می‌کنید با آنها مشورت کنید؛ تا جایی که بتوانیم اجازه نمی‌دهیم مدیری آسیب ببیند مگر اینکه مستندات و شواهد بروز فساد را ثابت کند و در آن صورت تکلیفی بر عهده ماست که برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

آقایی با تأکید بر اینکه شهرداران مدیریت پسماند را جدی بگیرند، بیان کرد: متأسفانه به دلیل کم توجهی تعداد دفنگاه‌های زباله از ۳ تا اکنون به ۱۷ زباله‌دان در استان رسیده، حتی در روستاها هم اگر مدیریت نشود با چالش بزرگتری مواجه می‌شویم، قانون مدیریت پسماند در سال ۱۳۸۳ تصویب شد، اما در همین حد تصویب ماند. پیمانکاران جمع آوری زباله را تکلیف کنید که تفکیک از درب منازل را با جدیت انجام دهند. در منازل تفکیک انجام می‌گیرد اما هنگام جمع‌آوری مجدد مخلوط شده و به لندفیل منتقل می‌شود.

بازرس استان گیلان ادامه داد: زمانی می‌توانیم معضل زباله را حل کنیم که مدیران جدی به این مسئله ورود کنند وگرنه اگر به اندازه یک کوه هم اعتبار و سکه و غیره اختصاص یابد، اما تدابیر مدیریتی نباشد این مشکل حل شدنی نیست، تفکیک زباله خودش می‌تواند درآمدزا باشد پس باید تفکیک زباله تر و خشک را با جدیت پیگیری کنید.

وی با تأکید بر اینکه نظارت بیشتری بر ساخت‌وسازهای شهری داشته باشید تا سیما و منظر شهر طعمه برخی دلالان ساخت و ساز فاقد صلاحیت علمی نشود، تصریح کرد: سیمای هر شهر بیانگر تاریخ، تمدن و فرهنگ آن مردم است و جذابیت ایجاد می‌کند، مهندسین با تجربه علمی که دارند این موضوع را در اولویت قرار می‌دهند اما بساز و بفروش‌ها فقط به سودآوری می‌اندیشند و کاری با سیما و تاریخ شهر ندارند، لذا شهرداران نظارت بر ساخت و سازها و صدور پروانه را جدی پیگیر باشند.

آقایی افزود: زیباسازی منظر شهری از دیگر وظایف شهرداری است که باید متناسب با جغرافیای استان انجام گیرد، علاوه بر این می‌توانید زیباسازی محیط ادارات را هم پیگیری کنید و با اهدای درختچه‌ها، گیاهان زینتی محیط ادارات را هم فضاسازی کنید.

وی با تذکر جدی به شهرداران در خصوص چاله‌های ناشی از کنده‌کاری در سطح شهر، گفت: در آستانه سال جدید هستیم متاسفانه چاله‌های برجای مانده ناشی از عملیات‌های عمرانی مختلف در حال تبدیل شدن به خندق است که ضمن برهم ریختگی سمای شهری باعث خسارات به اموال مردم می‌شود، این مورد را هم در دستورکار قرار دهید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha