• دوشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۴۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403110806065
  • خبرنگار : 50042

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری:

انجام مزایده و مناقصه بدون تشریفات قانونی رایج‌ترین تخلف شهرداران است

انجام مزایده و مناقصه بدون تشریفات قانونی رایج‌ترین تخلف شهرداران است

ایسنا/گیلان معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری گیلان در خصوص رایج‌ترین تخلفات اداری گفت: براساس گزارش هیئت تخلفات اداری استانداری، یکی از اصلی‌ترین موارد تخلف انجام مزایده، مناقصه و واگذاری بدون تشریفات قانونی است، طرح‌ها دارای ضوابطی هستند که باید رعایت شوند.

آرش فرزام‌صفت امروز، ۸ بهمن‌ماه در کارگاه آموزشی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد که با محوریت توانمندسازی شهرداران استان گیلان برگزار شد، با بیان اینکه آموزش مسئولان و آحاد مردم از راه‌های پیشگیری از وقوع فساد است، اظهار کرد: خیلی از مواردی که به هیئت تخلفات اداری ارجاع می‌شود، به دلیل عدم آگاهی و اطلاع مسئول از قوانین است، وظیفه همه مسئولان و مدیران است که قوانین اداری را مطالعه کنند.

وی افزود: شهرداران ما پیشانی حاکمیتی در جوامع شهری بوده و در خط مقدم ارائه خدمات به مردم هستند لذا همین امر وظیفه و مسئولیت آنان را چالش برانگیز می‌کند.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری گیلان پیری جمعیت و محیط زیست را دو اَبَرچالش استان دانست و بیان کرد: پیری جمعیت اولین ابرچالش استان است، به طوری‌ که تقریبا ضریب موالید با فوت در حال یکسان شدن است، رشد جمعیت با درصد کمتری مواجه بوده، در این حوزه شاید شهرداران مسئولیت مستقیمی ندارند، اما اقدامات و تصمیم گیری آنها برای ۱۰ سال آینده اثرگذار خواهد بود، باید مبنای خدمات و زیرساخت‌ها به سمت نگهداری از سالمندان هدایت شود.

فرزام صفت با بیان اینکه شهرداران برای خدمت به سالمندان آینده‌نگری داشته باشند، گفت: با وجود کاهش نرخ جمعیت یا ترویج تک‌ فرزندی، در آینده برای نگهداری از سالمندان در معرض بیماری‌های مختلف قرار می‌گیرند با چالش مواجه می‌شویم لذا ساخت نقاهتگاه‌های مناسب و مجهز کیفیت زندگی سالمندان را افزایش می‌دهد و اگر سرمایه‌گذاری مراجعه کرد به این سمت هدایت کنید.

وی بیان کرد: محیط زیست و ساماندهی پسماند از دیگر موارد مورد اهمیت در استان است که می‌طلبد شهرداران با جدیت این مسئله را پیگیری کنند، تفکیک زباله تر و خشک از مبدا گام اساسی در مدیریت پسماند است که با اجرای طرح‌های مختلف به ویژه برای کودکان و فرزندان می‌توانید چاره اندیشی کنید.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری گیلان در خصوص رایج‌ترین تخلفات اداری ادامه داد: بر اساس گزارش هیئت تخلفات اداری استانداری، یکی از اصلی‌ترین موارد تخلف انجام مزایده، مناقصه و واگذاری بدون تشریفات قانونی است، طرح‌ها دارای ضوابطی هستند که باید رعایت شوند.

فرزام صفت گفت: تغییر کاربری‌ها، جابه‌جایی نیروهای برخلاف قوانین و مقررات، عدم معرفی مهندس ناظر به کمیسیون مربوطه، نیروها باید رابطه استخدامی رسمی با شهرداری داشته باشند، کمیسیون‌ها ماده ۱۰۰، جذب نیروهای جدید شرکتی، اعمال تخفیف یا تقسیط جرائم بر خلاف قانون، جذب نیروها با آزمون، تهاتر پروژه‌ها، لزوم پایش ورود و خروج نیروها از جمله مواردی است که برای شهرداران در هیئت تخلفات اداری منجربه تشکیل پرونده شده است.

وی افزود: شهرداران همواره باید پاسخگوی مردم باشند، کارها و وظایف خود را به شایستگی و درستی انجام دهند، باید این موارد آموزشی بیان شود تا شهرداران با امنیت خاطر و آسایش وظایف خود را به انجام برسانند.

محمدجواد جوادی‌راد، معاون نظارت و بازرسی اداره‌ کل بازرسی استان هم در این کارگاه اظهار کرد: شهرداری‌های مرجع ارائه خدمات زیادی در سطح شهر هستند که از مهم‌ترین خدمات شهرداری‌ها اجرای پروژه‌های عمرانی بوده کیفیت اجرا و سرعت انجام کار هر شهردار را متمایز می‌کند.

انجام مزایده و مناقصه بدون تشریفات قانونی رایج‌ترین تخلف شهرداران است

وی با اشاره به اجرای پروژه‌ پل‌های روگذر در سطح رشت، افزود: پیشرفت این پروژه‌ها به قدری بوده که همه مردم ابراز رضایت کرده و عنوان می‌کنند که پس اگر شهرداران بخواهند می‌توانند کارهای بزرگ انجام دهند.

معاون نظارت و بازرسی اداره‌ کل بازرسی استان گیلان با تأکید بر اینکه حفظ محیط زیست موضوع جدی است، گفت: در بحث جمع آوری، دفع و دفن، تفکیک زباله همه باید کمک کنند تا محیط زیست سالم داشته باشیم. یکی از اعتراضات مردم این است که محیط زیست ما به دفنگاه زباله تبدیل شده است، باید شهرداران در هر پروژه‌ای پیوست زیست محیطی را در نظر بگیرند.

جوادی‌راد افزود: تعداد خدمات شهرداران زیاد است اما هدف اصلی ارائه خدمت صادقانه و خالصانه به مردم است و هر تصمیمی که به ضرر مردم باشد، قطعا با آن موافق نیستیم.

محمد کامران‌زاده، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گیلان اظهار کرد: ساختمان کالا و نیاز اساسی انسان است که ما در برابر بلایای طبیعی و حوادث جوی ایمن نگه می‌دارد، امروز علاوه بر اینکه نقطه امنی باشد باید امکانات و رفاهیاتی هم داشته باشد.

وی با اشاره به زلزله‌های بزرگ ۱۰۰ سال اخیر کشور، افزود: سالانه حدود ۵ میلیون مترمربع ساختمان در استان ساخته می‌شود که حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان در عرصه صنعت ساختمان هزینه می‌شود، لذا بزرگترین بنگاه اقتصادی بوده و نظارت بر این صنعت بسیار مهم و ضروری است. اگر می‌خواهیم به هدف مطلوب برسیم باید به اقتصاد مهندسین هم توجه کنیم.

کامران‌زاده ادامه داد: می طلبد که سیستم اطفا و اعلان حریق ساختمان‌ها به صورت دوره‌ای در سال بازرسی شود، با وجود اینکه مبحث ۲۲ ساختمان هم در این راستا تصویب شده، اما ابلاغ نشده در حالی که باید اجرایی و ابلاغ شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گیلان با بیان اینکه زمین‌های فاقد سند مالکیت از موارد مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: حدود ۴۰ درصد ساختمان‌سازی‌های مذکور در استان روی زمین‌های انجام گرفته که دارای سند تک برگ نیستند، می طلبد پروانه اتمام کار به زمین‌هایی داده شود که دارای سند هستند، زیرا از نظر ایمنی و ساخت با نظارت مهندسین انجام می‌گیرند و از وقوع خسارت‌های جبران ناپذیر پیشگیری می‌کند.

وی با بیان اینکه در زمین‌های فاقد سند مالکیت فاجعه مهندسی رخ می‌دهد، گف: ساختمان‌هایی که با نظارت دقیق مهندسین ساخته شده در زلزله‌های بزرگ خطری تهدید نمی‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha