جوین با وجود کارخانه پارس فولاد، شرکت ماشینهای الکتریکی جوین (جمکو) به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان الکتروموتور و کارخانه اسید سیتریک یکی از قطبهای صنعتی خراسان رضوی است و در بخش کشاورزی نیز قطب تولید چغندر قند و گندم استان به شمار میرود.
وجود این ظرفیتهای صنعتی و کشاورزی اهمیت راههای ارتباطی مناسب و توسعه شبکه ریلی در شهرستان جوین را ضروری کرده است در این راستا اجرای طرح راهآهن جوین - اسفراین یکی از مصوبات سفر رئیس جمهوری به خراسان شمالی در سال ۹۴ بوده که در دستور کار قرار گرفته شده است.
فرماندار جوین در این باره به ایسنا گفت: یکی از عوامل پیشرفت اقتصادی، تجارت، صنعت، کشاورزی و اجتماعی این شهرستان توسعه شبکه حمل و نقل ریلی است.
حسین جمشیدی افزود: با توجه به اینکه جوین در مسیر راه آهن تهران - مشهد قرار دارد در این راستا تکمیل طرح راه آهن جوین – اسفراین با جا به جایی کالا و مسافر در ارتقاء جایگاه اقتصادی این منطقه نقش مهمی دارد.
وی تصریح کرد: راه آهن اسفراین به جوین به طول ۶۲ کیلومتر یک طرح ملی است که علاوه بر سهولت دسترسی و اتصال راهآهن خراسان رضوی به استان خراسان شمالی و گلستان در توسعه این مناطق نقش به سزایی ایفا خواهد کرد.
فرماندار جوین گفت: طرح راهآهن اسفراین به جوین دارای سه قطعه است که ۲۵ کیلومتر آن در حوزه شهرستان اسفراین، ۲۵ کیلومتر آن در شهرستان جوین و ۱۲ کیلومتر در امتداد راهآهن نقاب است که به ایستگاه متصل میشود.
جمشیدی افزود: در ۲۵ کیلومتری مسیر شهرستان اسفراین عملیات زیرسازی و ابنیه آن انجام شده و در ۲۵ کیلومتر مسیر شهرستان جوین نیز ساخت طولانیترین پل آن به طول چهار کیلومتر و پل روی کال شور و ابنیه فنی آن اجرا شده است.
وی ادامه داد: از مجموع ۳۷ کیلومتر طرح راهآهن اسفراین به جوین که در حوزه استحفاظی شهرستان جوین قرار دارد هشت کیلومتر آن در مسیر اراضی کشاورزی مرغوب و حاصلخیر روستاهای زیر آباد و زور آباد قرار دارد که سامانه آبیاری نوین نیز در این مسیرها اجرا شده است.
فرماندار جوین گفت: تملک اراضی به منظور رفع مشکل مسیر اجرای طرح راهآهن اسفراین به جوین نیازمند تامین منابع مالی است که در این راستا تا کنون رایزنیهایی با کارشناسان سازمان مدیریت و برنامهریزی انجام گرفته است.
انتهای پیام
نظرات