به گزارش ایسنا، نمایندگان انجمن ها و سندیکاهای تولیدکنندگان و واردکنندگان تجهیزات پزشکی، دارو و مواد اولیه دارویی در شورای مشورتی قرارگاه دارو و تجهیزات پزشکی که با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، گزارش مبسوطی از روند رو به گسترش تولید ملی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، نحوه تامین دارو و مواد اولیه در کشور و فراز و نشیبها و مضایق تخصیص و تامین ارز در ماههای اخیر و عواقب و مشکلات احتمالی پیش رو ارائه دادند و به اتفاق اظهار داشتند میزان و نحوه تخصیص و تامین ارز به ویژه در حوزه دارو و مواد اولیه دارویی، میتواند در ماه های باقیمانده سال و سال آتی مشکلاتی را در زمینه تامین بهنگام و دسترسی به برخی داروها ایجاد کند.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت در ادامه جلسه شورای مشورتی دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: امسال در حوزه ارز و ریال، شاید سخت ترین سال بعداز انقلاب را تجربه کردیم، اما علیرغم مشکلات موجود و حضور همه گیری ویروس کووید ۱۹، به هر طریقی که بود به همت همکاران در سراسر کشور، توانستیم کشور را مدیریت کنیم. در سیستم بهداشت و درمان نیز با کمک تمامی همکارانمان، نهایت سعی و تلاش را کردیم تا کمترین عارضه و خسارات ممکن واقع شود. اگر همراهی و تلاش این کمیته ها و شوراهای مشورتی نبود، بسیاری از اتفاقات مثبت نمی افتاد. در حال حاضر نیز درصدد هستیم با مساعدت رییس جمهور و همراهی بانک مرکزی، کمک هایی برای پیشبرد اقدامات دریافت کنیم.
در این نشست، ناصر ریاحی، رییس سندیکای وارد کنندگان دارو و عضو شورای مشورتی دارو و تجهیزات پزشکی، از روند تخصیص و تامین ارز و نحوه قیمت گذاری کالاهای وارداتی و داخلی و مشکلاتی که در این زمینه ایجاد شده بود، گزارشی ارائه داد، دکتر نمکی نیز پیرو این مبحث، دستور پیگیری و ساماندهی قیمت گذاری کالا با همفکری سندیکاهای مربوطه را به بخش های ذی ربط صادر کرد.
رییس سندیکای وارد کنندگان دارو در ادامه به مشکلات فراروی واردات و ترخیص فرآورده های پلاسما، اشاره کرد و دکتر نمکی نیز در ادامه با بیان اینکه نباید ویترین واردکننده، تولیدکننده و وزارت بهداشت ایران در نظر خارجی ها متشتت جلوه کند، گفت: درخواستم این است که در این رابطه جلساتی مستمر، تشکیل شود و برای استمرار کار روش منطقی اتخاذ شود تا با ارزش افزوده حاصله ازین مسیر حتی بتوان محصولات دیگری برای ملت ایران فراهم کرد و البته موضوع مغفول مانده پالایشگاه پلاسما در داخل کشور باید با جدیت و سرعت بیشتری پیگیری شود.
گفتنی است، در این جلسه هر یک از اعضای شورای مشورتی درخصوص تخصیص و تامین ارز و فراز و فرودهای مسیر تخصیص ارز، نامنظم بودن روند تامین ارز و مشکلات متعاقب آن بر واردکننده و تولیدکننده، قیمت گذاری کالا و وضعیت نقدینگی شرکت ها، سرمایه در گردش صنعت دارو، موجودی منابع مالی برای تامین دارو و سیاست های واردات دارو، توضیحاتی ارائه و پیشنهاداتی مطرح کردند.
دکتر محمدی، مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو نیز درخصوص ترخیص فاکتور هشت از گمرک و آخرین وضعیت تامین و تخصیص ارز دارو و ملزومات پزشکی، گزارشی ارائه داد.
تامین ارز دارو و تجهیزات پزشکی در مضیقه
صرف ۸۰۰ میلیون دلار برای داروهای کرونا
دکتر شانه ساز، رییس سازمان غذا و دارو نیز در گزارشی با تایید اظهارات نمایندگان سندیکاهای حاضر در نشست، افزود: روند صرفه جویی ارزی در سال جاری نیز به خوبی دنبال شده است، اما با توجه به تحمیل هزینه های تامین و تولید داروهای کرونا عملا نزدیک به ۸۰۰ میلیون دلار از مجموع حدود ۲/۲۵ میلیارد دلار ارز تامین شده برای دارو و تجهیزات پزشکی، برای کرونا مصروف شده و این امر عملا تخصیص و تامین ارز سایر داروها و تجهیزات پزشکی را نسبت به سال گذشته در مضیقه نسبی قرار داده است.
پیامدهای حذف ارز دولتی دارو
وزیر بهداشت در ادامه درخصوص پیگیری ارز تخصیصی، ارز نیمایی و ارز آزاد برای واردات کالا، توضیحاتی ارائه داد و ضمن اشاره به پیامدهای منفی حذف ارز دولتی با نرخ ثابت بر قیمت گذاری دارو و تجهیزات و ایجاد نابسامانی و قیمت های های متفاوت بر کالاهای مهم و استراتژیک مانند دارو، تاکید کرد که نظام قیمت گذاری باید بر پایه منطقی روشن، ساماندهی شود و حذف یکباره ارز بانکی و دولتی و قیمت های شناور منابع ارزی نه تنها کمکی به این حوزه نمیکند، بلکه بر مشکلات تولیدکننده و واردکننده و مصرف کننده، توامان خواهد افزود.
هیچ بیماری پشت در بیمارستان معطل نماند
وزیر بهداشت در ادامه مبحث ارز دارو افزود: در این مورد باید چند نکته را مطرح کنیم؛ اولا اینکه در حال حاضر جهان روزهای اقتصادی سخت و بحرانی را سپری می کند و هر تکانه ای بر اقتصاد کشور بویژه در حوزه کالاهای اساسی می تواند بحران اجتماعی در مردمی که تاب آوری شان کاهش یافته، ایجاد کند. در موضوع کرونا اجازه ندادیم که حتی یک بیمار مبتلا به کرونا بیرون از بیمارستان نیازمند تخت بماند، هیچ بیماری بدون خدمات درمانی معطل نماند و هیچ قومیت و اقلیتی در این زمینه با تبعیض مواجه نشد و با این اوصاف و وجود مشکلات فراوان، در زمینه سایر بیماری ها، بحرانی برای تامین ارز و تامین تجهیزات پزشکی و دارو در کشور ایجاد نشد.
۱۴۰۰؛ سال درآمدهای نامعلوم و مصارف و نگرانیهای معلوم
وی گفت: سال ۹۹ و ۱۴۰۰ سالهای درآمدهای نامعلوم و مصارف و نگرانی های معلوم است، در چنین شرایطی هرگونه شوک جدید برای بیماران قابل قبول نیست.
پیگیری تامین و تخصیص ارز در دولت
وی در ادامه قول مساعد داد که موضوع تامین و تخصیص ارز و روند منظم آن از مسیر مجاری مربوطه در دولت پیگیری و محقق شود.
انتهای پیام
نظرات