به گزارش ایسنا، این کتاب در ۷۲۲ صفحه با شمارگان ۳۰۰ نسخه و قیمت ۸۷ هزار تومان در سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) عرضه شده است.
در پیشگفتار این کتاب به قلم محمد ذبیحی و غلامرضا زکیانی میخوانیم: شاید کسانی که از نزدیک با مرحوم احمدی آشنایی نداشتهاند، به هنگام خواندن این سطور، آنها را تعارفهای رایج و سوگنامهای متداول بدانند که ایرانیان به آن خو گرفتهاند و در رثای رفتگان خود میسرایند، لیکن کسانی که اندکشناختی از احمد احمدی دارند به نیکی میدانند که او انسانی خودساخته بود که همواره میکوشید از برق نگاه عکاسان و لنز دوربین فیلمبرداران بگریزد و القاب و عناوین پرطمطراق را بیدرنگ به کسانی هدیه دهد که دلباخته آن بودند.
همکسوتان و همقطاران حوزوی و دانشگاهی به نیکی میدانند که به جهت تواناییهای علمی، سیر و سلوک عملی و صلاحیتهای ذاتی اگر در حوزه میماند، برای برافراشتن بیرق مرجعیت و تبدیل شدن به محل رجوع عام و خاص هیچ چیزی کم نداشت، لیکن چنان که خود به کرات میگفت، برای ادای این مسئولیتها در حوزه به قدر کافی کسانی حضور دارند. او دانشگاهیان را فرزندان علمی خاندان رسالت میدانست و بر آن بود که هرکس دل در گرو تعهد و تدین دارد میبایست برای خدمت به آنان تلاش کند.
باری؛ از استاد فقید، روانشاد دکتر احمد احمدی سخنها توان گفت، و با هر بار نگریستن به ابعاد وجودی شخصیت علمی، اخلاقی و معنوی ایشان به نکتههایی برخورد که پیشتر از نظر دور مانده بود.
دکتر احمد احمدی روحانی دانشگاهدیدهای بود که هم زی طلبگی را پاس داشت و هم کرسی استادی را... از ایشان در هر دو ساحت به نیکی سخن میرود؛ چراکه آداب هر مقام را چنان که سزاست ادا نمود و پیوسته بر آن بود تا از نقاط قوت هر یک برای رفع کاستیها و رفوی رخنههای دیگری بهره جوید. قدر و قیمت این مقصود در نگاه ایشان چندان بود که یکی از وظایف اساسی سازمان سمت را گسترش دامنه همکاریهای علمی با نهادهای پژوهشی حوزوی میدانست و برای دست یازیدن بدان دفتری را نیز در قم پی افکنده بود تا افزون بر تأمین این مطلوب، رشتههای پیوند خویش را با خاستگاه حوزویاش محکم گرداند.
استاد فقید بر این باور بود که میتوان با دور ماندن از غوغاسالاری و سیاستزدگی، برخورداری از دانش روزآمد و بهرهمندی از خرد جمعی کاری را سامان داد که حوزه و دانشگاه از ثمرات آن سود جوید و دین و دانش نه در سیاقی وهمآلود و آغشته به جزم و جمود بلکه در روشنای عقلانیت و با کاربست انصاف و اعتدال، به هم سازند و طرحی نو دراندازند.
همچنین در نوشته پشت جلد کتاب عنوان شده است: به منظور گرامیداشت یاد و خاطره استاد فقید دکتر احمد احمدی، و یادکرد کوششهای آن استاد در عرصههای گوناگون آموزشی، پژوهشی و اجرایی، جمعی از شاگردان و دوستداران و همکاران ایشان مجموعه مقالاتی فراهم آوردهاند که بخشی به موضوعات فلسفی و بخشی دیگر به جنبههای اخلاقی و تربیتی زندگی آن استاد اختصاص یافته است. این مجموعه میتواند برای تمامی فرهنگدوستان و دانشپژوهان، به ویژه علاقهمندان به موضوعات فلسفی و کلامی، مفید واقع شود.
انتهای پیام
نظرات