محمدکرم مرادی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به طرح کشاورز کارت اظهار کرد: در این راستا به هر کشاورز که اقدام به کشت غلات پاییزه کرده، به ازای هر هکتار دو میلیون تومان برای خرید نهاده پرداخت می شود که در این رابطه سهمیه اسدآباد ۸.۵ میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه در راستای کشاورز کارت و سهمیه اختصاص یافته به شهرستان ۱۷۴۶ نفر مالک ۱۰ هزار ۶۰۰ هکتار زمین کشاورزی به میزان ۲۱ میلیارد تومان به بانک عامل معرفی شدند، تصریح کرد: در همین رابطه از سهمیه اختصاص یافته به شهرستان تنها ۲۷۷ میلیون تومان به تعداد ۱۸ نفر جذب شده است.
مرادی یکی از عمده مشکل این امر را وجود تنها یک شعبه بانک کشاورزی در شهرستان دانست و افزود: علاوه بر این برای طرح کشاورز کارت، کشاورز باید بدهکار و ضامن نباشد و نیز این اعتبار برای خریدهای مورد نیاز کشاورز قابل استفاده نیست و صرفاً به خرید سم و کود اختصاص دارد.
وی در ادامه با اشاره به سند راهبردی سه ساله استان همدان در بخش کشاورزی در برش شهرستانی اسدآباد تصریح کرد: در رابطه با سرشاخه کاری گردو تعهد شهرستان ۳۰۰۰ مورد بوده که ۹۷۰۵ مورد آن با ۳۲۵ درصد پیشرفت انجام گرفته است.
وی تعهد تولید گوشت قرمز شهرستان اسدآباد در سند راهبردی سه ساله را ۱۳۵ هزار و ۴۰ تن با ۱۰۱ هزار تن برابر با ۷۴ درصد تحقق برشمرد و یاد آور شد: در رابطه با توسعه گلخانه در سند راهبردی تعهد شهرستان هشت هکتار با انجام ۶.۵ هکتار تعهد، در دانه های روغنی با تعهد ۱۰۰۰ هکتار با تحقق ۵۹۰ هکتار کشت کلزا، مرمت قنوات با تعهد سه کیلومتر با تحقق ۳.۳ کیلومتر، توسعه طرح های نوین آبیاری با تعهد ۴۰۰ کیلومتر و تحقق ۵۶۰ هکتار طراحی و ذخیره سازی با ۸۰۰۰ تن تعهد و با تحقق ۲۰۰۰ تن کار انجام شده است.
مدیر اداره جهادکشاورزی شهرستان اسدآباد در ادامه با اشاره به جوجه ریزی مرغداری های صنعتی اسدآباد خاطرنشان کرد: از ۳۰ مرغداری صنعتی شهرستان ۲۲ مرغداری فعال بوده که در این تعداد واحد به علت گرانی نهاده ها میزان تولید به ۱۳ هزار تن رسیده است.
مرادی در پایان میزان تولید سالیانه گوشت سفید شهرستان را ۴۵۶۲ تن، شیر ۴۳ هزار تن، تخم مرغ ۱۶۳ تن و عسل را ۸۷ تن برشمرد و یادآور شد: امسال ۶۳۳۴ تن نهاده های دامی توسط شرکت های تعاونی کشاورزی بین کشاورزان این شهرستان توزیع شده است.
انتهای پیام
نظرات