بهرام درویشی در گفت و گو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت طرح آبرسانی به کرمانشاه از سد گاوشان با بیان اینکه این طرح بسیار پیچیده و پرهزینه است، گفت: مهمترین مانع تسریع در اجرای این پروژه مشکلات اعتباری است.
درویشی اعتبار مورد نیاز برای تکمیل کامل طرح آبرسانی بلندمدت از سد گاوشان برای شهر کرمانشاه را حدود 600 میلیارد تومان برآورد کرد و ادامه داد: این در حالی است که امسال کل اعتبار تخصیصی به این طرح 42 میلیارد تومان بوده که تمام آن هزینه شده است.
وی اعتباری که فقط امسال برای خرید تجهیزات مورد نیاز این طرح لازم است را بالغ بر 150 میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: اگرچه به پیمانکار فشار وارد میکنیم که کارها را پیش ببرد، اما در حقیقت پولی برای پرداخت نداریم و با دست خالی کارها را پیش میبریم.
درویشی با بیان اینکه استاندار کرمانشاه نیز با جدیت پیگیر تامین اعتبار این طرح است، گفت: حتی برای دریافت تسهیلات نیز با مشکل مواجه شدیم.
درویشی از بخشهای مختلف این طرح نیز یاد کرد و افزود: بشی از این طرح تصفهخانه آب است که کارهای سازهای آن تا بیش از 90 درصد انجام شده و آنچه که باقی مانده خرید و نصب تجهیزات است که به تدریج در حال انجام میباشد.
وی با بیان اینکه برخی از تجهیزات مورد نیاز این تصفیهخانه خارجی است و شرکتهای خارجی برای فروش آن پول میخواهند، خاطرنشان کرد: بسیار تلاش کردیم بخشی از قطعات را به نمونه داخلی تبدیل کنیم.
به گفته این مسئول، در حال حاضر پیمانکار شب و روز در حال نصب قطعات است و کار به هیچ عنوان متوقف نیست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه بخش دیگری از این طرح را شامل یک خط اصلی انتقال دانست که به صورت کامل به طول 73 کیلومتر از سد گاوشان به تصفیهخانه و از تصفیهخانه به جنوب شهر کشیده شده و آماده بهرهبرداری است.
درویشی با بیان اینکه احداث مخازن نیز بخش دیگری از طرح آبرسانی به شهر کرمانشاه است، تاکید کرد: 80 هزار متر مکعب مخزن برای این طرح در نظر گرفته شده که بیش از این تعهد یعنی 90 هزار مترمکعب مخزن در دست اجرا داریم.
به گفته این مسئول، 14.5 کیلومتر خطوط بین مخازن نیز در دست اقدام است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه با بیان اینکه تلاش میکنیم تا اواخر سال یا حداکثر اوایل سال آینده به صورت اضطراری تصفیهخانه این طرح وارد مدار شود، تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم با این کار آبی که از سد گاوشان به کرمانشاه میرسد را به 2.5 مترمکعب در ثانیه برسانیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه میزان آبرسانی که از سد گاوشان برای شهر کرمانشاه و در بلندمدت در نظر گرفته شده را 60 میلیون مترمکعب در سال برای افق 1415 دانست و یادآور شد: البته نباید فراموش کنیم قرار نیست آبی که از این سد به کرمانشاه میآید صرفا به افزایش تامین آب کمک کند، بلکه هدف اصلی آن پایداری منابع آب شهر کرمانشاه است زیرا ممکن است تا آن زمان بخشی از منابع آبی کنونی شهر تضعیف شود.
بیش از نیاز شهر کرمانشاه آب تحویل میدهیم
درویشی در ادامه اشارهای هم به وضعیت تامین آب شهر کرمانشاه داشت و با بیان اینکه نیاز آبی شهر کرمانشاه 2.5 متر مکعب در ثانیه است، ادامه داد: هم اکنون 3.7 مترمکعب در ثانیه آب تحویل میدهیم که این آب از منابع مختلفی از جمله 140 حلقه چاه در سطح شهر کرمانشاه تامین میشود.
وی این منابع آبی را شامل چاههای میان دربند، ده پهن، بلوار طاقبستان و همچنین چشمه کانی روزان و ... دانست و عنوان کرد: به علاوه در حال حاضر در قالب طرح اضطراری سد گاوشان نیز 1.2 مترمکعب در ثانیه آب به شهر کرمانشاه میآید.
وی معتقد است، برای آنکه مشکل تامین آب شهر کرمانشاه حل شود، در کنار افزایش تولید آب باید فکری به حال اصلاح شبکه فرسوده و هدر رفت آب هم بشود که این موضوع نیازمند اعتبار فراوانی است که در شرایط کنونی نیز محدودیتهای اعتباری مانع از این کار میشود.
انتهای پیام
نظرات