• یکشنبه / ۱۴ دی ۱۳۹۹ / ۰۹:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99101409979
  • خبرنگار : 50105

پول می‌تواند حداقل یک نوع خوشبختی بخرد

پول می‌تواند حداقل یک نوع خوشبختی بخرد

ایسنا/خراسان رضوی محققان دریافتند که درآمد با فرکانس شادی و نه شدت آن مرتبط است.

به نقل از سایکولوژی نیوز، این سوال جدید درباره خوشبختی مطرح می‌شود که آیا پول می‌تواند خوشبختی را بخرد یا خیر؟ بدون اغراق می‌توان گفت:  رابطه بین پول و خوشبختی پیچیده است. برخی تحقیقات نشان داده است که درآمد بیشتر با رضایت کلی زندگی افراد ارتباط دارد و به شادی لحظه‌به‌لحظه مرتبط نیست. نتایج تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که ثروت تاثیر اندکی (کمتر از یک درصد) در میزان خوشبختی افراد دارد و نتایج بررسی‌های دیگر رابطه قوی‌تر بین پول و خوشبختی را بیان می‌کند.

محققان دریافتند که پول می‌تواند حداقل یک نوع خوشبختی بخرد و این چیزی است که روانشناسان از آن به‌عنوان «فرکانس شادی» یاد می‌کنند.

محققان به رهبری جان جاکیموویک از مدرسه عالی بازرگانی هاروارد در ماساچوست با توجه به نتایج بررسی‌های گذشته که نشان می‌دهد، بین فرکانس و شدت شادی تمایز وجود دارد، گفتند: تجربه خوشبختی در مقایسه با شدت آن، با درآمد بالاتر مرتبط است و حائز اهمیت است که تنها فرکانس شادی رابطه بین درآمد و رضایت از زندگی است.

در این تحقیق، ۱۲۹۰ بزرگسال آمریکایی در یک بررسی کوتاه آنلاین شرکت کردند. از شرکت‌کنندگان پرسیده شد که به‌طور متوسط چه اندازه احساس خوشبختی می‌کنند(ماهی یک‌بار، هفته‌ای یک‌بار، روزی یک‌بار، روزی دو سه بار و یا بیش از سه بار در روز) و همچنین به چه میزان احساس خوشبختی (بسیارکم، کم، متوسط، زیاد یا بسیار زیاد) را تجربه می‌کنند.

سپس از شرکت‌کنندگان خواسته شد که درآمد سالانه خانوار خود را اعلام کنند و به یک سری سوالات جمعیت شناختی پاسخ دهند.

دانشمندان دریافتند که درآمد با فرکانس شادی ارتباط دارد اما با کثرت شادی مرتبط نیست. به‌ویژه، افراد با درآمد بالاتر گفتند: خوشبختی را بیشتر از افراد با درآمد پایین تجربه می‌کنند. محققان تلاش کردند تا علت این ارتباط را دریابند. آنان این نظریه را مطرح کردند که این نتایج ممکن است به نوع فعالیت‌هایی که عامل خوشبختی است، مرتبط باشد.

برای مثال، تحقیقات گذشته نشان داده است که افراد ثروتمند در اوقات فراغت فعالیت‌هایی مانند نماز و دعا، معاشرت و ورزش انجام می‌دهند، درحالی‌که افراد کم‌درآمد در این اوقات، فعالیت‌های منفعل‌تر مانند تماشای تلویزیون، چرت زدن و استراحت انجام می‌دهند.

این مورد می‌تواند از دلایل ارتباط پول با افزایش سطح خوشبختی باشد. دلیل دیگر ممکن است، میزان اشتغال افراد ثروتمند در کارهایی باشد که درجه بالایی از استقلال شخصی (خودمختاری) را ارائه می‌کند.

دانشمندان در این بررسی، از داده‌های نظرسنجی American Time Use Survey سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳ استفاده کردند. در این نظرسنجی، از بیش از ۲۰ هزار بزرگسال آمریکایی خواسته شد تا هرکاری که روز قبل از نظرسنجی انجام داده‌اند را اعلام کنند، همچنین وضعیت احساسی خود را در زمان‌های مختلف در طول روز ارزیابی کنند.

نتایج این بررسی به محققان امکان می‌دهد تا فرکانس شادی و شدت آن را محاسبه کنند و مقادیر آن را با انواع فعالیت‌هایی که افراد انجام می‌دهند، مطابقت دهند. محققان شواهدی دوباره یافتند که درآمد با فرکانس شادی مرتبط است، اما با شدت آن ارتباطی ندارد. محققان دریافتند که افراد کم‌درآمد به کارهای منفعلانه اوقات فراغت مشغول می‌شوند که تا حدی توضیح می‌دهد که چرا این افراد خوشبختی را کمتر تجربه می‌کنند.

دانشمندان دریافتند که درآمد با ایجاد موارد بیشتر شادی (و نه تجربه‌های شادتر) عامل خوشبختی است، اما این موضوع که پول می‌تواند اشکال دیگری از خوشبختی را بخرد یا خیر، هنوز به‌عنوان یک سوال مطرح است.

نتایج این یافته‌ها در نشریه Social Psychology and Personality Science منتشرشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha