• چهارشنبه / ۱۰ دی ۱۳۹۹ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99101007422
  • خبرنگار : 50184

رئیس کمیته صعودهای ورزشی استان:

200 مسیر سنگنوردی در کوه‌های کرمانشاه داریم

200 مسیر سنگنوردی در کوه‌های کرمانشاه داریم

ایسنا/کرمانشاه رئیس کمیته صعودهای ورزشی هیات کوهنوردی استان کرمانشاه از سنگنوردی به عنوان ورزش هزاره سوم یاد کرد و گفت: هرچند در کوه های استان حدود 200 مسیر سنگنوردی داریم، اما در بحث زیرساخت های مصنوعی محروم از وجود دیواره های استاندارد برای ورزشکارانمان هستیم.

امیرحمزه پورشفیع در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به قدرتمند شدن جایگاه سنگنوردی در رقابت های المپیک 2024، اظهارکرد: تنها حدود یک ربع قرن است که سنگنوردی به عنوان رشته ای رسمی در دنیا راه اندازی شده، اما طی همین مدت کم توانسته جایگاه خوبی در ورزش دنیا پیدا کند.

وی تصریح کرد: در کشوری مانند ژاپن سنگنوردی در حال تبدیل شدن به یکی از  ورزش های اصلی این کشور است، بگونه ای که در حال حاضر فقط حدود 400 دیواره سنگنوردی در شهر توکیو وجود دارد.

عضو سابق تیم ملی سنگنوردی ایران اضافه کرد: رشد و توسعه قابل توجهی که سنگنوردی طی دو سه دهه گذشته در دنیا داشته باعث شده تا عده ای آن را به عنوان "ورزش هزاره سوم" بدانند و برهمین مبنا  برای اولین بار در المپیک 2020 توکیو وارد رشته های المپیکی شد.

وی به تصمیمات اخیر کمیته بین المللی المپیک  مبنی بر افزایش تعداد مدال های رشته سنگنوردی در المپیک 2024، اظهارکرد: هرچه زمان می گذرد، توجه به رشته سنگنوردی هم در دنیا بیشتر می شود، بنابراین ما نیز باید باتوجه به ظرفیت های خوبی که در این رشته داریم، باید همسو با دیگر کشورهای مطرح این رشته پیش برویم.

پورشفیع  در ادامه با بیان اینکه این رشته هم اکنون در تعدادی از شهرهای ایران از جمله تهران، زنجان، اصفهان و همدان خوب مورد توجه قرار گرفته، اعلام کرد: در کرمانشاه با وجود اینکه از نظر زیرساخت طبیعی ظرفیت بسیار مطلوبی برای رشد و گسترش این رشته داریم، اما از نظر زیرساخت های مصنوعی بسیار ضعیف هستیم.

وی تاکید کرد: در استان بواسطه شرایط اقلیمی و توپوگرافی مناسب کوه های مستعدی همچون تاق بستان، بیستون، کوه های روستای چشمه سهراب سنقر و .... را برای سنگنوردی داریم که تاکنون بیش از 200مسیر سنگنوردی در آنها گشایش شده که بیشترین تعداد و باکیفیت ترین مسیرها در ایران محسوب می شوند، اما در بحث زیرساخت های مصنوعی ازگذشته امکانات چندانی نداشته ایم و همین مسئله باعث شده تا نسبت به استانهای دیگر عقب بیافتیم.

رئیس کمیته صعودهای ورزشی هیات کوهنوردی کرمانشاه خاطرنشان کرد: درحال حاضر تنها یک دیواره سنگنوردی برای ورزشکاران این رشته در استان وجود دارد که آن هم در مجموعه ورزشی کوثر که مختص بانوان است، قرار دارد، بنابراین ناچاریم برای تمرین سنگنوردان مرد این رشته، شب ها که مجموعه ورزشی کوثر برای بانوان تعطیل است، از این سالن استفاده کنیم که آن هم به دلیل اینکه همه رده های سنی باهم در این سالن تمرین می کنند، مشکلاتی داریم.

پورشفیع به تلاش های ریاست کنونی هیات کوهنوردی استان و حمایت مدیرکل ورزش و جوانان برای راه اندازی یک دیواره سنگنوردی استاندارد در کرمانشاه طی یکی دوسال گذشته  هم اشاره کرد و گفت: نتیجه این تلاش ها منجر به اجرای پروژه احداث دیواره سنگنوردی استانداردی در مجموعه ورزشی آزادی کرمانشاه شده که پیشرفت فیزیکی خوبی هم دارد.

وی عنوان کرد: درصورتی که این پروژه به سرانجام برسد، می توانیم همه بخش های سنگنوردی کرمانشاه را فعال کنیم و در آینده یکی از قطب های اصلی این رشته در ایران باشیم و برای حضور در المپیک های آینده برنامه ریزی کنیم.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha