• دوشنبه / ۸ دی ۱۳۹۹ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 99100805910
  • منبع : روابط عمومی برنامه

مجتهدزاده: مکتب شهید سلیمانی برنامه عمل از ابتدا تا انتهای راه است

مجتهدزاده: مکتب شهید سلیمانی برنامه عمل از ابتدا تا انتهای راه است

رییس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس با حضور در نهمین نشست تخصصی یکشنبه‌های سیاسی "دولت مردمی و تحول گرا" با موضوع "مکتب شهید سلیمانی چراغ راه دولت آینده" که بصورت مجازی در صفحه رسمی اینستاگرام جامعه اسلامی مدیران برگزار شد به بیان ویژگی‌های مدیریتی سردار شهید که می‌تواند مسیر روشنی را پیش پای دولت آینده قرار دهد پرداخت.

به گزارش  ایسنا،مریم مجتهدزاده ضمن تسلیت عزای حضرت زهرا سلام الله علیها اظهار کرد: ما امروز در آستانه حماسه ۹ دی و شهادت سردار عزیزمان، بیش از هر چیز به استوار ایستادن در مسیر ولایت نیاز داریم. کاری که سردار شهیدمان خوب می‌دانست و جانانه در این راه عمل کرد و عاقبت به خیر شد.

رییس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس گفت: بحث امروز ما درباره یک روش، یک راهبرد و البته یک استراتژی فکری است. یک بحث نظری و عملی درباره معماری مردی بزرگ که توانست ساختارهای فرهنگی،اجتماعی و نظامی جهان را با تغییرات عمده‌ای مواجه سازد.اصلی‌ترین موضوعی که قرار است از این منظومه در بحث امروز به تدقیق مورد بررسی قرار گیرد، موضوع شیوه مدیریت و منش اداره امور در ارامش و بحران از سوی شهید سلیمانی است.این شیوه به تعبیر مقام معظم رهبری دامت برکاته خود یک مکتب است و درس آموز می‌خواهد.
 
مجتهدزاده خاطرنشان کرد: امروز ما به شدت به این شیوه نیازمندیم. شهید سلیمانی از جمله افرادی بود که به نقش مدیریت و خودباوری در پیشرفت امور اعتقاد داشت و الگوبرداری از شیوه مدیریت وی می‌تواند حوزه‌هایی مانند اقتصاد و مدیریت کشور را با تحول اساسی مواجه کند.

مجتهدزاده افزود: دیر زمانی نیست که با یک طرح قوی و هماهنگ استراتژی قدرت هوشمند از سوی دولت آمریکا در منطقه به اجرا گذاشته شد و شهید سلیمانی کسی بود که با نگاه همه‌جانبه، کامل و جامع توانست ابعاد مختلف این استراتژی را تشخیص داده و آن را به شکست بکشاند. ایشان هم در طراحی هم در اجرا و هم در پیگیری سر از پا نمی‌شناخت و باید او را معمار شکست استراتژی‌های آمریکا در منطقه دانست.

مجتهدزاده یادآور شد: شهید سلیمانی خط بطلانی بر تصویر شکست‌ناپذیری آمریکا ترسیم کرد و آنها را در منطقه با شکستی بزرگ مواجه کند. به همین دلیل بود که ترامپ در مناظرات انتخابی سال ۲۰۱۶ میلادی آمریکا خطاب به رقیب خود خانم کلینتون گفت «ما ۶ تریلیون دلار در خاورمیانه هزینه کردیم و چیزی به دست نیاوردیم!» البته الان خود ترامپ هم در همین منجلاب افتاده است.

 وی ادامه داد: حال آیا ما نمی‌توانیم این نگاه را در دیگر مسائل داخلی خصوصاً در بحث اقتصاد مقاومتی پیاده کنیم؟ حتماً می‌توانیم.

مجتهدزاده گفت: در حوزه مباحث فرهنگی نیز کلان‌نگری ایشان مشهود است. نظرات ایشان در این حوزه ان‌شاءالله به زودی منتشر شود و با مرور آنها می‌توان به عمق نگاه وی در مسائل فرهنگی و اجتماعی، برخورد با مردم، برخورد با نسل جوان، مساله حجاب و سایر مباحث و موضوعات فرهنگی پی برد که چگونه در بسیاری از این مسائل، دقیق‌ترین و بهترین نظرات را ارائه داده‌اند.مکتب شهید سلیمانی یک الگوی مکتبی جدید و باز تولید جدید از مکتب اسلام و دکترین اسلامی است. آموزه‌های این مکتب مفسر و تشریح کننده این مکتب است.از سویی جامعیت بر آمده از عقلانیت مهم‌ترین ویژگی این مکتب و این همان اصلی ترین پایه‌ «مکتب حاج قاسم» است.
 
مجتهدزاده ادامه داد: یکی از نکات ویژه‌ای که حضرت آقا درباره خصائص شهید سلیمانی برشمردند و کمتر درباره این بُعد شخصیت شهید صحبت شده بود و کمتر کسی اطلاع داشت، فعالیت سیاسی این شهید در عرصه بین‌الملل بود که می‌توان از آن به دیپلماسی نیز تعبیر کرد.

مجتهدزاده یادآور شد: رهبر انقلاب شجاعت و تدبیرِ توأمان شهید حاج قاسم را فقط مختص فعالیت نظامی ایشان نمی‌دانند بلکه این دو خصوصیت را به عنوان ویژگی‌های این شهید عزیز در میدان سیاست نیز معرفی می‌کنند و می‌فرمایند: «این شجاعت و تدبیرِ توأمان، فقط در میدان نظامی هم نبود، در میدان سیاست هم همین جور بود؛ بنده بارها به دوستانی که در عرصه‌ی سیاسی فعّالند این را می‌گفتم؛ رفتار او را، کارهای او را می‌دیدم. در عرصه‌ی سیاست هم سخنش اثرگذار بود، قانع‌کننده بود، تأثیرگذار بود.»

رییس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس گفت: مکتب سلیمانی جهت بخش و آگاهی دهنده است. یک مکتب تمام و کمال یافته برای تعالی تمام بشریت. این مکتب به جهت ویژگی منحصربه فردش تفکر ساز است و همواره به دنبال آگاهی بخشی است. این مکتب برای بشریت با شوق و تمنای فهم قابل رصد و الگوگیری است. برنامه‌ای که مبتنی بر رافت و حلم و آگاهی و البته در میدان بودن است.


مجتهدزاده  گفت: این گفتمان بسیط و بی‌انتها قدرت ایجاد چنان جریانی را در حیات اجتماعی دارد که می‌تواند عالی‌ترین شئون حیات بشری را شکل دهد. در این گفتمان به خصوص برای یک مدیریت مقتدر در یک جامعه مردم سالار دینی  چند ویژگی و درس آموزی عجیب نهفته است:مکتب سلیمانی به فکر و اندیشه جهت می‌دهد و از سیر در تفکرات جعلی پیشگیری می کند.

مجتهدزاده افزود: این مکتب به تعبیر حضرت آقا یک برنامه عمل از ابتدا تا انتهای راه است. ما در موضوع مدیریت و حکمرانی اسلامی ظرفیت‌های بسیار عظیمی را می توانیم از مکتب حاج قاسم اقتباس کنیم.

رییس سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس با بیان اینکه شاخصه در تفکر راهبردی سردار سلیمانی تلفیق کلان نگری و جزء نگری ایشان بود. گفت:  معمولاً افراد در یکی از این دو ویژگی‌ها توانمند هستند اما ایشان شخصیتی بود که هم مسائل جزئی و هم مسائل کلان را به خوبی تشخیص می‌داد و ارتباط منطقی و موضوعی بین آنها را نیز درک می‌کرد. درک این ارتباط نیز یکی دیگر از ویژگی‌های خاص ایشان بود.

مجتهدزاده گفت: یکی از ویژگی‌های ایشان آن بود که قبل از تصمیم‌گیری‌های مهم در موضوعات مختلف همه نظرات و دیدگاه‌های مختلف را اخذ کرده و آنها را جمع‌بندی می‌کرد. قابلیت بالا و قدرت تسلط و اشراف و نخبگی در این جمع‌بندی‌ها از جمله محاسن آن شخصیت جامع الاطراف بود به نحوی که همه افراد روی آن جمع‌بندی متفق القول بوده و اجماع داشتند و نهایتاً مورد پذیرش عمومی قرار می‌گرفت.
وی گفت: در حقیقت مکتب سلیمانی به عنوان مولدی هویت بخش، عرصه بدیعی از حضور مدیران آگاه و مجاهد را در حیات اجتماعی فراهم می‌آورد و حیطه شناختی و مصداقی روشنی را در استقرار جریان این حضور فرهیخته ترسیم می‌کند.
 
وی خاطر نشان کرد: این مکتب در قبال موضوع مدیریت و در محدوده شعائر رفیع اسلامی تنها در محیطی به نام آمریت به اظهارنظر نپرداخته است؛ بلکه درمقام اجرا نیز همواره ایده آل‌ترین  شکل مسأله را در نظر گرفته است.  چنین رویکرد مدیریتی در چارچوب هنجارهای اسلامی دارای جایگاه ممتاز و ویژه ای است و جزو مهمی از همان کل هماهنگ است که امکان طی مسیر کمال را همواره داشته و دارد لذا نقش مکتب سلیمانی بیشتر از آن جهت مهم است که از این طریق انعطاف لازم را در پیکره اجتماع فراهم می‌آورند و از سوی دیگر معماری فضای حرکتی آحاد جامعه را با توجه به نقش تربیتی اعضای جامعه بر عهده می گیرند.  

مجتهدزاده یادآور شد: مکتب سلیمانی در مسیر ارائه این طرح و سبک از مدیریت، نظام ارزشی جامعی را در حوزه‌های مرتبط با فرد، خانواده و اجتماع، معرفی می‌کند. نظام ارزشی که مفاهیم بلند یک زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی اثربخش را به وادی عمل آورده است.

مجتهدزاده گفت: بی‌مناسبت نیست اگر بخواهیم حاج قاسم را معمار گسترش و عمق‌بخشی انقلاب اسلامی در محیط پیرامونی بدانیم. زیا ایشان از هیچ، از هیچ خیلی چیزها تولید کرد.

وی افزود: امروزه ما به دنبال خوب انجام دادن کار خود هستیم تا نتوان ایرادی بر آن وارد کرد؛ این خوب است اما بهتر آن است که وظیفه و تکلیف خود را بشناسیم و رضای خداوند را در امور درنظر بگیریم. سردار سلیمانی به دنبال تحقق اهداف والا و تکلیف گرایی بود؛ رضایت خداوند و اهل بیت را اصل می‌دانست و وظایف بر عهده خود را فراتر از وظایف سازمانی تلقی می‌کرد. به عنوان مثال سیل خوزستان در حیطه وظایف سردار سلیمانی قرارندارد اما ایشان در روستای سیل زده ماند و به صورت مداوم پیگیری انجام داد تا امکانات اولیه به روستا برسد.این نقش باعث می‌شود به دل ها وارد شوید و اثر گذار باشید.

مجتهدزاده تصریح کرد: جایگاه منطقه‌ای و جهانی ایران در حوزه های نظامی، اقتصادی، فرهنگی و ... امروز یک مصداق تمام عیار برای شاخص پیشرفت است. ایشان از حوزه مفهوم سازی تا جریان سازی و ایجاد ساختار تلاش‌های موثری را به انجام رساند که به ثبات و اقتدار روزافزون ایران منجر گردیده است.

این مقام مسئول گفت: در سبک مدیریتی سردار سلیمانی  نگاه ایشان به مجموعه‌های زیردست و به طور کلی  انسان‌ها از منظر انسانیت بود و به دلیل انسان بودن به آن ها احترام می‌گذاشت و ارزش قائل بود .سردار سلیمانی نگاه ابزاری نداشت؛ نتیجه آن شد که نیروی تحت امر دیگر نگران پست، مقام و موقعیت سازمانی خود نبود بلکه تمام تلاش خود را برای تحقق آن اهداف مقدس به کار می‌برد.

رییس سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس در پایان گفت: در حوزه مدیریت اسلامی امروز نقش مکتب سلیمانی باید به یک شاخص عمده و اثرگذار در پی‌ریزی بنیان‌های معرفتی برای رسیدن به دولت اسلامی مدنظر قرار گیرد. امروز بهترین فرصت برای آغاز این مسیر و رسیدن به این قله بلند است.امروز تولید ادبیات و ایجاد گفتمان در حوزه مکتب سلیمانی یک راهبرد امنیتی است چرا که این می تواند در همه حوزه های فرهنگی، اجتماعی، نظامی و ...مبدع و موثر باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha