به گزارش ایسنا، دکتر مصطفی قانعی امروز در رویداد "دوشنبههای استارتاپی با موضوع جذب سرمایه در حوزه دارو و فرآوردههای دارویی" افزود: به لحاظ سود آوربودن صنایع، در حال حاضر بعد از حوزه مواد مخدر و سلاح با توجه به اینکه هر دو مخرب هستند، اگر این دو صنعت را کنار بگذاریم، حوزه دارو سودآورترین حوزه در دنیا به شمار میرود.
وی با بیان اینکه پیچیدگی و دانش فنی بالا باعث شده که در دنیا کمتر به حوزه دارو روی آورده شود، اظهار کرد: در کشور ما هم اگر به بورس مراجعه کنیم، وضعیت سرمایه گذاری در حوزه دارو بد نیست و این در حالی است که در قیمتگذاری دارو توسط سازمان غذا و دارو در ۵ سال اخیر تغییری صورت نگرفته و قیمت جدید ارائه نکرده است، اما وضعیت فعالیت در این حوزه خوب است.
قانعی با اشاره به فعالیت شرکتهای دارویی در زمان شیوع ویروس کرونا در دنیا، خاطر نشان کرد: در این دوران شاهد بودیم که در دنیا شرکتهایی به این عرصه وارد شدند و توانستند داروها و وسایل جانبی برای مقابله با این بیماری را ارائه دهند و خود را در این صنعت نشان دهند.
دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی با تاکید بر اینکه در هر بحرانی، عرصه "دارو" و "واکسن" جای خود را حفظ کرده است، یادآور شد: در بدترین و بحرانیترین موارد برای اقتصاد دنیا کمترین خسارت را شرکتها و فعالان دارویی متحمل شدهاند، به گونهای که شاهد بودیم فناوری دارویی در ایران در وضعیت خوبی قرار دارد و دارویی نیست که ظرف یک سال در کشور تولید نشود، همانطور که دیدیم در زمان شیوع کرونا در کشور همه موارد جدید در ظرف کمتر از یک سال تولید و پایش شد.
قانعی با اشاره به اینکه حاشیه سودآوری نتیجه سرمایه گذاری خطرپذیر از فناوری است، ادامه داد: مشکل این است که وقتی فناور شروع به کار میکند، سهم آن در سرمایه گذاری بالا نیست؛ اما وقتی از حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی برخوردار میشود، جایگاه خود را ارتقا یافته میبیند، لذذا فناوران دیگر حاضر نیستند سهم خود را به سرمایه گذاران واگذار کنند؛ از این رو لازم است تا سرمایه گذاران از پیشنهادات مشاوران و منتورهای موجود در شتابدهنده بهره مند شوند و از آنها بخواهند که حوزههای مناسب برای سرمایه گذاری را به آنها معرفی کنند.
وی اضافه کرد: سرمایه گذاران با مراجعه به منتورها میتوانند ببینند کدام حوزه آینده خوبی جهت سرمایه گذاری دارند و تجربه ما در این چند سال نشان داده با توجه به پولهای اولیهای که جهت سرمایه گذاری در زمینه دارو اختصاص داده شده، شتابدهندههایی که در این زمینه فعال شدهاند و هزینههایی نیز صرف شده حوزه دارویی جزو حوزههایی بوده که در کشور خوب رشد کرده است.
قانعی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری بر روی دارو و فرآوردههای دارویی به شتابدهندهها مراجعه کنند، افزود: پیشنهاد میشود که سرمایه گذاران بر روی طرحهایی سرمایه گذاری کنند که این مسیر را رفتهاند. اگر در این مسیر به منابع مالی نیاز داشتند، از منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند. اگر امروز سرمایه گذاران وارد سرمایه گذاری بر روی شرکتهای دارویی نشوند، در آینده که طرح آنها توسعه یافت، این شرکتها حاضر نیستند به بهای گذشته سهم شرکت را به سرمایه گذاران بفروشند.
وی اظهار کرد: حوزه دارو، حوزهای است که فناوران ما میتوانند در حوزه غذا و دارو، واکسن دام و طیور و داروهای دامی فعالیت کنند و این کار پایان ندارد و اگر در این حوزه کسی ورود کرد، هر روز شاهد گسترش بازار خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات