حجتالاسلام والمسلمین احمد ترابی روز گذشته در نشست هماندیشی وحدت حوزه و دانشگاه که در سازمان مرکزی دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: در گذشته نگاه به دانشگاه معطوف بر همنوایی با اندیشههای غرب و شرق بود لذا حوزههای علمیه تمایلی به نزدیکی با دانشگاه نداشتند.
وی ادامه داد: نگاه دانشگاهیان به حوزه هم این بود که حوزه سخنی برای برای بیان در عصر جدید ندارد و طرحها و اندیشههایش مربوط به ۱۴۰۰ سال پیش است.
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاههای خراسان رضوی اظهار کرد: وقتی در جهان نابرابری اجتماعی به وجود آمد و جامعه بشری به دو طبقه حاکمان و محکومان تقسیم شد افراد زیردست در محدودیت عملی و فکری قرار گرفتند زیرا بنا بر این بود که اصحاب صاحب اندیشه در کنار یکدیگر قرار نگیرند.
وی افزود: در میان علمای اسلام حضرت امام خمینی (ره) با سابقه حوزوی، به فکر مدیریت اجتماعی و حکومت جامعه اسلامی بود اما دیگر علما به خود اجازه ورود به این تفکر را نمیدادند.
حجتالاسلام ترابی ادامه داد: دین آمده تا مدیریت بشری را بر دوش گیرد و حضرت امام راحل هم با این نگاه بر اندیشه وحدت دینی و اندیشه تجربی به عنوان یکی از ظرفیتهای اصلی حکومت جمهوری اسلامی تاکید داشت.
وی خاطر نشان کرد: اینک پس از ۴۰ سال حیات پربرکت انقلاب اسلامی هنوز نمیتوان گفت فعالیتهای صورت گرفته در حد نیاز جامعه بوده زیرا هنوز راه بسیاری برای تحقق این هدف وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات