• سه‌شنبه / ۲ دی ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99100200955
  • خبرنگار : 71477

نیکاراگوئه قانونی را برای کنار گذاشتن مخالفان از انتخابات ۲۰۲۱ تصویب کرد

نیکاراگوئه قانونی را برای کنار گذاشتن مخالفان از انتخابات ۲۰۲۱ تصویب کرد
تظاهرات مخالفان

مجمع ملی نیکاراگوئه قانونی را تصویب کرد تا افرادی که به اعتقاد دولت تلاش‌ها برای سرنگونی رئیس جمهور این کشور را تامین مالی یا اعمال تحریم‌ها علیه مقامات دولتی را ترغیب می‌کنند، نتوانند در انتخابات پارلمانی ۲۰۲۱ نامزد شوند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این قانون موسوم به "قانون دفاع از حقوق مردم در استقلال، حاکمیت و حق تعیین سرنوشت برای صلح" با ۷۰ رای موافق از سوی قانون‌گذاران حزب حاکم "ساندینیستا" در مجمع ملی ۹۲ عضوی تصویب شد.

منتقدان دولت "دانیل اورتگا"، رئیس جمهور نیکاراگوئه این قانون را تلاشی برای جلوگیری از فعالیت مخالفان اورتگا می‌بینند که در نوامبر ۲۰۲۱ به دنبال بدست آوردن سومین دوره متوالی ریاست جمهوری است. این قانون به طور ویژه مشخص نمی‌کند که چگونه صلاحیت نامزدها مشخص می‌شود.

"گوستاوو پوراس"، رئیس مجمع ملی نیکاراگوئه در جریان جلسه رسیدگی به این لایحه با اشاره به آمریکا گفت: آنهایی که خواستار تحریم‌های بین‌المللی علیه نیکاراگوئه یا مقامات دولتی‌اش هستند باید در امپراتوری آمریکا نامزد شوند.

پوراس یکی از ۲۷ مقام نیکاراگوئه است که در سه سال گذشته توسط آمریکا تحریم شده است.

دولت اورتگا اپوزیسیون را به تلاش برای انجام یک کودتا و اعمال فشار برای تحریم مقامات دولتی نیکاراگوئه پس از آغاز اعتراضات علیه وی در آوریل ۲۰۱۸ میلادی متهم می‌کند.   

براساس گزارش گروه‌های حقوق بشری، همزمان با اینکه دولت و گروه‌های مسلح وفادار به اورتقا تلاش کرده‌اند تا این اعتراضات و ناآرامی‌ها را سرکوب کنند، بیش از ۳۲۰ تن در این درگیری‌ها کشته شدند.

"الیسئو نونز"، یکی از قانون‌گذاران سابق اپوزیسیون گفت: اورتگا می‌خواهد رقابت در انتخابات ۲۰۲۱ را تعطیل کند و تنها در صورت فشار کافی از سوی دولت جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا منصرف می‌شود.

سازمان کشورهای آمریکایی ضمن آنکه از قانون‌گذاران نیکاراگوئه خواست تا این قانون را ملغی کنند، گفت: این ابتکار عمل مردم نیکاراگوئه را از حق انتخاب آزادانه نمایندگانشان محروم می‌سازد و انتخابات ۲۰۲۱ را به یک "تحمیل" تبدیل می‌کند.

اورتگا با فشارهایی از سوی آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان کشورهای آمریکایی روبه روست تا سیستم انتخاباتی را تا مه ۲۰۲۱ شفاف‌تر و آزادانه‌تر سازد تا انتقادات درباره اینکه مقامات انتخاباتی تحت کنترل وی هستند را برطرف کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha