به گزارش ایسنا، دولت دنیل اورتگا، رئیس جمهوری نیکاراگوئه در بیانیهای اعلام کرد که مطابق بازه ۹۰ روزهای که برای آزادی این زندانیان تعیین شده بود و مهلت آن سهشنبه تمام شد، این زندانیان را آزاد کرده است.
طبق بیانیه این دولت، در ۲۷ مارس توافقی برای آزادی "افراد شرکتکننده در اقدامات خشونتآمیز" طی اعتراضات این کشور به دست آمد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در این بیانیه آمده است، "تمامی این افراد" اکنون تحت قانون عفو که اخیراً تصویب شده، آزاد و متعهد شدهاند که دیگر اتهامات مطرح شده را تکرار نکنند.
رهبران گروه اپوزیسیون "اتحاد مدنی" با مقامات کلیسای کاتولیک دیدار کردند تا درباره وضعیت موجود گفتوگو کنند. با این حال گفته شده است که سفیر پاپ و نماینده سازمان کشورهای آمریکایی با این زندانیان دیدار خواهند کرد.
اتحاد زندانیان سیاسی نیکاراگوئه اعلام کرده است که اگر زندانیان باقیمانده تا نیمه شب آزاد نشوند، در مقابل زندان "مودلو" در شمال پایتخت نیکاراگوئه تظاهرات خواهد کرد.
مرکز غیردولتی حقوق بشر نیکاراگوئه نیز در بیانیهای دولت را به "نقض تعهداتی" که در ماه مارس تعیین شده، متهم کرده است.
کارلوس تونرمان، مذاکرهکننده اتحاد مدنی اظهار کرده است که ۸۴ زندانی دیگر همچنان پشت میلههای زندان هستند و در لیست رسمی آزاد شدگان قرار ندارند زیرا پس از تاریخ تنظیم این لیست زندانی شدهاند.
در همین حال پلیس نیروهای ضدشورش خود را در اطراف دانشگاهی که دهها دانشجو برای درخواست آزادی همه بازداشتشدگان در آن تجمع کردند، مستقر کرده است. خودروهای گشتزنی نیز به دفتر یک روزنامه منتقد دولت فرستاده شدهاند.
روزاریو موریلو، بانوی اول و معاون رئیس جمهوری نیکاراگوئه در اظهارات خود، اپوزیسیون را "گروههای کوچک و میکروسکپی" خواند که "قصد دارند کشوری را به گونهای نشان دهند که واقعیت ندارد".
وی افزود: در نیکاراگوئه تنها برای عشق، صلح و زندگی جایی وجود دارد.
موریلیو و دیگر مقامات نیکاراگوئه بارها مخالفان دولت را "تروریست" دانسته و آنها را به توطئه برای کودتا متهم کردهاند.
ویکتو هوگو تینوکو، معاون سابق وزیر امور خارجه نیکاراگوئه، اظهار کرد، اورتگا تلاش میکند نشان دهد که سازش میکند اما نمیتواند به توافقات پایبند باشد.
تینوکو در این باره گفت: به نظر میرسد که اورتگا نه میخواهد همه زندانیان را آزاد کند و نه انتخابات زودهنگام برگزار کند.
انتهای پیام
نظرات