• دوشنبه / ۱ دی ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 99100100388
  • منبع : نمایندگی گیلان

آغاز شخم زمستانه در شالیزارهای گیلان

آغاز شخم زمستانه در شالیزارهای گیلان

ایسنا/گیلان معاون امور تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: شخم زمستانه در شالیزارهای اتسان به صورت موردی شروع شده است.  

علی موسوی در گفت و گو با ایسنا شخم زمستانه در اکثر شهرستان‌های گیلان به صورت موردی شروع شده است، گفت: امسال بارندگی‌های خوبی را در استان شاهد بودیم و انجام شخم زمستانه راهکاری بسیار مناسب برای حفظ این منابع آبی ارزشمند است.

وی با اشاره به اینکه گیلان  ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و تامین آب برخی از این شالیزارها از سد سفیدرود تامین نمی‌شود، افزود: به کشاورزان این شالیزارها توصیه داریم حتما نسبت به انجام شخم زمستانه در این اراضی ارزشمند اقدام کنند.

موسوی ادامه داد: شخم زمستانه که سبب از بین رفتن پناهگاه زمستانی آفت‌ها به خصوص کرم ساقه خوار برنج می‌شود و تا پایان دی ماه سال‌جاری میزان درصد انجام شده اطلاع رسانی خواهد شد.

وی تصریح کرد: افزایش حاصلخیزی خاک، صرفه‌جویی در میزان مصرف آب از مزایای شخم زمستانه مزارع برنج است و این امر در نهایت منجر به کاهش هزینه تولید برنج استان می‌شود.

معاون امور تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: شخم زمستانه به دلیل استفاده بهینه در منابع آبی موجب کاهش هزینه تمام شده قیمت برنج می‌شود و توصیه‌های لازم در این خصوص به کشاورزان اعلام شده است.

وی به رشد مکانیزاسیون در تولید برنج استان اشاره کرد و گفت: صد درصد عمده شخم زمستانه و شخم اولیه مزارع برنج در گیلان به صورت مکانیزه انجام می شود و پیش بینی می‌شود، کشت برنج نیز در ۷۰ درصد شالیزارهای گیلان به صورت مکانیزه انجام می‌شود.

موسوی تصریح‌کرد: شخم زمستانه توان خاک را در حفظ آب بالا می‌برد و به زودی شاهد خواهیم بود که در ۵ تا ۶ درصد شالیزارهای گیلان شخم زده شوند.  

انتهای پیام    

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha