• دوشنبه / ۱ دی ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99100100385
  • خبرنگار : 50308

قرار گرفتن در معرض فلزات بر بارداری تاثیر دارد

قرار گرفتن در معرض فلزات بر بارداری تاثیر دارد

ایسنا/خراسان رضوی بر اساس نتایج تحقیق دانشگاه راتگرز ایالات‌متحده، قرار گرفتن در معرض فلزاتی مانند نیکل، آرسنیک، کبالت و سرب ممکن است هورمون‌های زنانه در دوران بارداری را مختل کند.

به گزارش نیوز وایز، قرار گرفتن در معرض فلزات با مشکلاتی در زمان تولد مانند تولد زودرس و وزن کم، هنگام تولد در نوزادان و پره اکلامپسی (وضعیتی در بارداری که با فشارخون بالا، گاهی اوقات با احتباس مایعات و افزایش پروتئین در اوره  مشخص می‌شود) در زنان همراه است. بااین‌حال، در مورد این‌که چگونه مواجهه با فلزات می‌تواند منجر به چنین مشکلاتی شود، اطلاعات کمی وجود دارد.

نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد که برخی از فلزات ممکن است سیستم غدد درون‌ریز را که وظیفه تنظیم هورمون‌های بدن ما را دارند، مختل کند. این اختلالات ممکن است بعدها در سلامتی کودکان و خطر ابتلا به بیماری نقش داشته باشد.

زوریمار ریورا نونز، استادیار گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی (همه‌گیرشناسی) در دانشکده بهداشت عمومی راتگرز، گفت: «یک تعادل هورمونی حساس، بارداری را از زمان لقاح تا زایمان تنظیم می‌کند و اختلالات این تعادل می‌تواند بر مادر و جنین تاثیر منفی بگذارد.»

محققان نمونه‌های خون و ادرار ۸۱۵ زن را که در سایت آزمایش پورتوریکو برای بررسی و تحقیق تهدیدات آلودگی (PROTECT) ثبت‌شده بود را مورد تجزیه‌وتحلیل قراردادند. این تحقیق از سال ۲۰۱۰ آغاز شد، PROTECT یک گروه تولد آینده‌نگر است که به مطالعه تاثیر محیط‌زیست در زنان باردار و فرزندان آنان در اطراف منطقه کارست شمالی که شامل مناطق روستایی و شهری کوهستانی پورتوریکو است، می‌پردازد.

آنان دریافتند که فلزات می‌توانند با تغییر غلظت هورمون‌های قبل از زایمان در دوران بارداری به‌عنوان مخل غدد درون‌ریز عمل کنند. این اختلال ممکن است به زمان مواجهه مادر با فلزات در بارداری بستگی داشته باشد.

قرار گرفتن در معرض فلزات قبل از تولد حتی فراتر از سلامتی در زمان تولد، می‌تواند عواقب زیادی داشته باشد. تغییرات در هورمون‌های استروئیدی جنسی در دوران بارداری با رشد ناکافی جنین همراه است و منجر به وزن کم هنگام تولد می‌شود. وزن هنگام تولد به‌شدت با رشد کودک و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن ازجمله چاقی و سرطان پستان ارتباط دارد.

ریورا نونز گفت: «پورتوریکو با ۱۸ مکان فعال یکی از بالاترین میزان مکان‌های آلوده (Superfund) در هر یک از مناطق ایالات‌متحده را دارد که می‌تواند میزان مواجهه با فلزات سمی را افزایش دهد.»

مواجهه با فلز میان زنان بارداری که در پورتوریکو زندگی می‌کنند، بیشتر از سایر افراد در ایالات‌متحده است.

وی اضافه کرد: «این موضوع مهم است، زیرا به‌طورکلی در مقایسه با ایالات‌متحده، زنان در پورتوریکو دارای نرخ قابل‌توجهی تولد زودرس (نزدیک به ۱۲ درصد) و سایر نتایج نامطلوب تولد هستند. علاوه بر این، قرار گرفتن در معرض آلودگی محیط‌زیست در اثر رویدادهای آب و هوایی شدید، مانند طوفان، خشکسالی و جاری شدن سیل، تشدید می‌شود که ممکن است منجر به افزایش مواجهه با مکان‌های آلوده شود.»

به گفته نویسندگان این تحقیق، تحقیقات بعدی باید چگونگی تاثیر تغییر در نشانگرهای عملکرد غدد درون‌ریز بر تولد و سایر نتایج سلامتی را بررسی کنند.  تحقیقات آینده همچنین باید به بررسی فلزات اصلی در رابطه با سلامت مادر و جنین و نیز فلزات ترکیبی در رابطه با نشانگرهای عملکرد غدد درون‌ریز بپردازند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha