مرتضی گراوند در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به تفاهم نامه سه جانبه سال گذشته بین وزارت میراث فرهنگی، دانشگاه ساپینزا رم و اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه، اظهارکرد: طبق این تفاهم نامه قرار بود گروهی از باستان شناسان این دانشگاه روی تعدادی از آثار تاریخی محور ساسانی کرمانشاه همچون معبد آناهیتا، قلعه یزدگرد، زیج منیژه و عمارت خسرو مطالعات و مستندنگاری های باستان شناسی داشته باشند.
وی تصریح کرد: فاز اول این مطالعات روی معبد تاریخی آناهیتا به مدت حدود یک ماه انجام گرفت و پس از آن مقرر شد که این گروه برای فاز دوم مطالعات به کرمانشاه بازگردند.
مدیرپایگاه ملی معبد تاریخی آناهیتا اضافه کرد: متاسفانه شیوع بیماری کرونا اجرای فاز دوم مطالعات این گروه باستان شناسی را متوقف کرد، لذا بنا به نظر مسئولین این دانشگاه به منظور تداوم همکاریها برنامه برپایی یک نمایشگاه از آثار تاریخی محورساسانی کرمانشاه در ایتالیا در دستور کار قرار گرفت.
وی اضافه کرد: طبق برنامه ریزی قرار بود این نمایشگاه آبان ماه در رم ایتالیا گشایش پیدا کند، اما به دلیل شیوع کرونا کمی با تاخیر در اواخر هفته گذشته با عنوان "دروازه ماد" افتتاح شد.
گراوند تصریح کرد: هدف از برپایی این نمایشگاه بیان نقش کرمانشاه در تحولات فرهنگی از هزاره اول قبل از میلاد تا دوره ساسانی و نقش ترانزیتی جاده ارتباطی ابریشم که شرق را به غرب (فلات ایران به بین النهرین) متصل می کرد و نمایش آثار تاریخی که در این محور واقع شدهاند، است.
وی یادآورشد: علاوه بر نمایش تاریخ چندهزار ساله از شرق تا غرب استان، بخشی از فعالیت های مطالعاتی و باستان شناسی که دانشگاه ساپینزا تاکنون در ایران داشته نیز در این نمایشگاه به نمایش درآمده، اما تمرکز روی آثار فرهنگی و تاریخی استان کرمانشاه است.
مدیر پایگاه ملی معبد تاریخی آناهیتا در ادامه با بیان اینکه این نمایشگاه به مدت یک ماه در سالن هنرهای کلاسیک رم که یکی از نمایشگاه های بزرگ و معروف اروپا است، دایر خواهد بود، اعلام کرد: طبق توافقی که قبلا با مسئولین دانشگاه ساپینزا داشته ایم، بنا داریم این نمایشگاه را در موزه ملی ایران و یا در کرمانشاه هم برپا کنیم، اما هنوز زمان آن مشخص نشده است.
انتهای پیام
نظرات