• شنبه / ۲۹ آذر ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99092922098
  • خبرنگار : 50405

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب:

مردم باید با احزاب وارد گفت‌وگوی انتقادی شوند 

مردم باید با احزاب وارد گفت‌وگوی انتقادی شوند 

ایسنا/خراسان رضوی معاون سیاسی حزب مجمع مشورتی اصلاح‌طلبان خراسان رضوی با بیان اینکه مردم باید با احزاب وارد یک گفت‌وگوی انتقادی شوند، عنوان کرد: ما باید بسیاری از مشکلاتی را که وجود دارد برای مردم توضیح بدهیم. احزاب به مثابه یک نهاد مدنی و رابط بین حاکمیت و مردم‌ هستند. 

حمید صابریان در گفت‌وگو با ایسنا به تشریح چگونگی فعالیت احزاب در دوران شیوع کرونا پرداخت و بیان کرد: مجمع مشورتی اصلاح‌طلبان و تعدادی دیگر از احزابی که من از آنان اطلاع دارم، در این ایام همچنان فعالیت‌ دارند و جلسات خود را به صورت مجازی برگزار می‌کنند. 

وی با بیان اینکه استفاده از فناوری تاثیری به سزا در ارتقاء سطح کیفی فعالیت احزاب داشته است، خاطرنشان کرد: گاهی اوقات ما برای برگزاری برخی جلسات با محدودیت زمان و مکان مواجه بودیم، در حالیکه در این ایام جلسات به راحتی در فضای مجازی برگزار می‌شوند. یعنی در دوران شیوع کرونا نه تنها برگزاری جلسات احزاب با خلل مواجه نشده، بلکه سرعت هم گرفته است. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه رایزنی‌های درون حزبی احزاب اصلاح‌طلب در خصوص انتخابات ۱۴۰۰ در حال انجام است، عنوان کرد: احزاب از مدت‌ها قبل انجام این امر را شروع کرده‌اند و حتی بسیاری از استراتژی‌های خود را نیز تعیین کرده‌اند و در حال انجام‌ گفت‌وگوهای غیررسمی با یکدیگر هستند. در فضای عمومی و پس از ثبت‌ نام نامزدها نیز احزاب وارد فاز ارتباط‌گیری با بدنه جامعه خواهند شد. 

صابریان به اهمیت فضای مجازی در انتخابات اشاره کرد و افزود: در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ و انتخابات مجلس شورای اسلامی سال ۹۸، ما شاهد پررنگ شدن نقش رسانه‌های مجازی بودیم و حالا در شرایط شیوع کرونا، این نقش بیش از پیش پررنگ خواهد بود و حتی با توجه به مزایای پر شمار فضای مجازی نسبت به فضای حقیقی مانند گسترده بودن آن و تمایل بیشتری که مردم نسبت به آن دارند، من فکر می‌کنم اگر بحران کرونا نبود، باز هم در ایام انتخابات ارتباط‌گیری با مردم بیشتر به سمت فضای مجازی سوق پیدا می‌کرد. 

معاون سیاسی مجمع مشورتی اصلاح‌طلبان خراسان رضوی با تاکید بر اینکه در خصوص انتخابات شورای شهر، اساس کار این مجمع بر ائتلاف با سایر احزاب اصلاح‌طلب است، گفت: ما بسیار خوش‌بین هستیم که احزاب اصلاح‌طلب برای انتخابات ۱۴۰۰ شوراها، به یک لیست واحد در مشهد دست پیدا کنند. گفت‌وگوهای دوجانبه و چندجانبه‌ای هم احزاب در این خصوص با یکدیگر داشته‌اند. ما همچنین در خصوص تدوین دیگر استراتژی‌های حزب اقداماتی انجام داده‌ایم که در زمان خودش راجع به آن‌ها با سایر احزاب اصلاح‌طلب گفت‌وگو خواهیم کرد. 

وی با اشاره به ناامیدی‌ای که مردم نسبت به انتخابات و شرکت در آن پیدا کرده‌اند، تصریح کرد: من مهم‌ترین دلیل به وجود آمدن این ناامیدی را عملکرد دستگاه‌های نظارتی در انتخابات‌های پیشین می‌دانم. وقتی که مردم انتخاب‌های خود را محدود ببینند و وجود رقابت در انتخابات را حس نکنند، طبیعتا رغبت چندانی نسبت به حضور در انتخابات ندارند. همچنین فردی که از صندوق‌های رای بیرون می‌آید نیز باید توسط تمامی ارکان حاکمیت به رسمیت شناخته شود. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: طبیعتا در همه جای دنیا معیارهایی برای نامزد شدن در انتخابات‌ها وجود دارد، اما این معیارها کاملا روشن، کمّی و قابل اندازه‌گیری است. مانند میزان تحصیلات لازم و حداقل و حداکثر سن داوطلبین. اما اینکه در کشور ما دستگاه‌های نظارتی روی یک سری معیارهای کیفی مانور می‌دهند، درست نیست و باید به تمامی سلایق مختلف و کسانی که در چهارچوب نظام تعریف می‌شوند، اجازه حضور در انتخابات داده شود. قطعا اگر بین نامزدها سلایق، احزاب و افراد مختلف حضور داشته باشند، مشارکت افزایش پیدا خواهد کرد. 

صابریان خاطرنشان کرد: همچنین باید به نهادهای انتخابی توجه بیشتری شود و از تضعیف روزافزون آن‌ها جلوگیری شود. ما معتقدیم مشکلات کشور به وسیله انتخابات قابل حل اند، اما باید این انتخابات به صورت کاملا آزاد و رقابتی انجام گیرد و پس از آن نیز انتخاب مردم توسط سایر ارکان به رسمیت شناخته شود. 

وی با بیان اینکه مردم باید با احزاب وارد یک گفت‌وگوی انتقادی شوند، عنوان کرد: ما باید بسیاری از مشکلاتی را که وجود دارد برای مردم توضیح بدهیم. احزاب به مثابه یک نهاد مدنی و رابط بین حاکمیت و مردم‌ هستند و ما وقتی که با مردم گفت‌وگو می‌کنیم و از آن‌ها نسبت به حضور در انتخابات دعوت می‌کنیم، آنان می‌توانند علل ناامیدی خود نسبت به حضور در پای صندوق‌های رای را اعلام کنند. 

معاون سیاسی مجمع مشورتی اصلاح‌طلبان خراسان‌رضوی با تاکید بر اینکه اصلاح امور کشور جز با اصلاح رفتار حاکمان ممکن نخواهد شد، بیان کرد: تنها راه اصلاح رفتار حاکمان نیز انتخابات و صندوق رای است. احزاب حتما باید برای ترغیب مردم به حضور در انتخابات از توان و پتانسیل‌های خود استفاده کنند و باید آن قدر با حوزه اجرا و نظارت در انتخابات گفت‌وگو کنند تا آنان را مجاب به تغییر رفتار خود کنند. 

صابریان با بیان اینکه در حال حاضر برخی از احزاب حتی در اقناع اعضای بدنه خود نیز با مشکل مواجه اند، ادامه داد: حتی برخی از اعضای احزاب نیز دچار نوعی ناامیدی نسبت به انتخابات شده‌ اند. ما به دنبال این هستیم که از طریق فضای مجازی یا به شیوه حضوری با مردم گفت‌وگو داشته باشیم و به سوالات آنان پاسخ دهیم تا بتوانیم آنان را نسبت به حضور در انتخابات تشویق کنیم. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha