به گزارش ایسنا، گوگل و فیس بوک در فروش تبلیغات آنلاین رقابت شدیدی دارند و به اتفاق همدیگر بیش از نیمی از بازار جهانی را در اختیار دارند. در شکایت این ایالتها آمده است: این دو شرکت در سال ۲۰۱۸ با قراردادی علنی موافقت کردند که بر اساس آن به مشتریان تبلیغات کننده فیس بوک گزینه قراردادن تبلیغات در شبکه شرکای ناشر گوگل فراهم می شد. مدیران در رده های بالای دو شرکت این قرارداد را امضا کرده بودند. به عنوان مثال یک وبلاگ اسنیکر که از نرم افزار گوگل برای فروش تبلیغات استفاده می کرد، می توانست از کفش فروشی که تبلیغات در فیس بوک خریداری کرده بود، درآمدزایی کند.
به گفته یک منبع آگاه، گوگل در پروژه ای داخلی که "جِدای" نام گرفته بود، با سایر شرکتهای تبلیغاتی در راستای تلاش برای حفظ سهم بازارش به توافقهای همکاری مشابهی رسیده بود.
طبق شکایت ایالتهای آمریکایی، اما آنچه که علنا اعلام نشد این بود که گوگل به فیس بوک امتیاز ترجیحی داد و فیس بوک موافقت کرد از حمایت از نرم افزار رقیب که ناشران برای مقابله با قدرت بازار گوگل طراحی کرده بودند، دست بردارد. فیس بوک در قبال عدم حمایت از نرم افزار رقیب گوگل، از مزایای مختلفی شامل دسترسی به دیتای گوگل و استثناهایی مانند امکان گرفتن تبلیغات بیشتر نسبت به مشتریان سایر شرکای گوگل بهره مند شد.
سخنگوی گوگل اتهامات ایالتها درباره همدستی میان گوگل و فیس بوک را نادرست توصیف و اعلام کرد فیس بوک دیتای خاصی دریافت نکرده است.
در این شکایت همچنین گوگل و فیس بوک به تبانی در قیمت گذاری تبلیغات متهم شده اند و با توجه به گستردگی و وسعت ماهیت همکاری میان دو شرکت، گوگل و فیس بوک کاملا آگاه بوده اند که توافقشان ممکن است باعث نقض قوانین ضدانحصارطلبی شود.
شش منبع آگاه اظهار کردند وزارت دادگستری آمریکا هم در راستای تحقیقات ضدانحصارطلبی درباره گوگل، سرگرم تحقیق درباره توافق میان این دو شرکت است اما وزارت دادگستری که در اکتبر از گوگل شکایت کرد، هنوز اتهامات مربوط به توافق سال ۲۰۱۸ میان گوگل و فیس بوک را مطرح نکرده است.
در پرونده شکایت تگزاس این ایالتها از گوگل خواستار جبران خسارت و اصلاحات ساختاری شدند که معمولا به معنای وادار کردن یک شرکت به فروش بخشی از داراییهایش است.
بر اساس گزارش رویترز، شکایت تگزاس دومین شکایت بزرگ رگولاتورها علیه گوگل و چهارمین شکایت فدرال و ایالتی است که هدفشان کنترل رفتار غولهای فناوری است که در دو دهه گذشته قدرت قابل توجهی بدست آورده اند.
انتهای پیام
نظرات