به گزارش ایسنا، شی جینپینگ گفت: چین آماده همکاری با دولت جدید آمریکا برای حفظ ارتباطات، گسترش همکاری و مدیریت اختلافات است تا برای انتقال پایدار روابط چین و آمریکا به نفع دو ملت تلاش کند.
به گزارش نووستی، رئیس جمهور چین تاکید کرد که چین به حفظ روابط «سالم و پایدار» با ایالات متحده متعهد است.
دیدار سران دو کشور در حاشیه اجلاس همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (APEC) در لیما، پایتخت پرو برگزار شد.
خبرگزاری دولتی شینهوا گزارش داد، شی جینپینگ در اظهاراتی که یک روز قبل از دیدار با بایدن در نشست اپک ارائه شد، گفت که جهان «وارد دوره جدیدی از آشفتگی و دگرگونی» شده است و نسبت به «گسترش یکجانبه گرایی و حمایتگرایی» هشدار داد.
به گزارش سیانان ترامپ برای شی و مشاوران چینیاش که چهار سال قبل از روی کار آمدن بایدن با او سروکار داشتند، ناشناخته نیست. اما نشانههایی وجود دارد که به موضع تهاجمیتر دولت جدید ترامپ اشاره میکند، از جمله انتخابهای جنگ طلبانه او برای نقشهای مهم امنیت ملی.
ترامپ وعده داده است که تعرفههای ۶۰ درصدی را بر واردات چین اعمال کند، حرکتی که نوسانات جدیدی را به یک رابطه مناقشه آمیز میان دو طرف وارد میکند. اما در نهایت ترامپ و شی در دولت قبلی ترامپ یک قرارداد تجاری امضا کردند که در آن چین، در میان چیزهای دیگر، با خرید صدها میلیارد دلار کالاهای آمریکایی موافقت کرد گرچه هرگز به خرید آن ختم نشد. اختلافات تجاری، همراه با اشاعه ویروس کرونا، در نهایت روابط بین این دو مرد را تیره کرد. اینکه ترامپ این بار چگونه پیش میرود میتواند پیامدهای گستردهای برای منطقه و جهان داشته باشد.
در همین حال برخلاف دو نشست قبلی شی و بایدن - در حاشیه نشست سران گروه ۲۰ در بالی و در منطقهای خارج از سانفرانسیسکو - انتظار نمیرود که مذاکرات لیما به فهرست عمدهای از نتایج منتهی شود. این دو مقام در مورد موضوعات معمول - از جمله تایوان، اوکراین، تولید فنتانیل و حقوق بشر - به همراه برخی عوامل تحریککننده جدید، یعنی تلاشهای ادعایی چین برای هک کردن تلفن همراه ترامپ و سایر دستگاههای مرتبط با کمپین او صحبت کردند.
پیش از این، ایالات متحده ارزیابی کرده بود که چین ابزار و فناوری را برای تولید موشک، هواپیما و تانکهای مورد استفاده به روسیه در جنگ با اوکراین ارسال میکند و افشاگریهایی مبنی بر اعزام نیروهای کره شمالی به روسیه برای جنگ در اوکراین در جریان مذاکرات این هفته در پرو مطرح شد.
انتهای پیام
نظرات