به گزارش ایسنا، در چند سال گذشته محل اصلی جشنواره سینما حقیقت پردیس سینمایی چارسو بود و فیلمهای بخش مسابقه ملی به داوری مخاطبان گذاشته میشدند تا بهترین فیلم از نگاه تماشاگران انتخاب شود، اما امسال با توجه به آنلاین بودن جشنواره و نمایش فیلمها در چهار سامانه اینترنتی تمام آثار ایرانی در این رقابت گنجانده شدهاند.
در این باره حامد شکیبانیا - عضو هیات مدیره انجمن صنفی تهیهکنندگان سینمای مستند و معاون مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی - در گفتوگویی با ایسنا به تشریح چگونگی شمارش آرای مردمی در این دوره از جشنواره پرداخت.
او توضیح داد: هر سال در جشنواره حقیقت آن بخش از تماشاگرانی که به سالنهای ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفره میآمدند، با انتخاب یک گزینه از میان خوب، ضعیف و متوسط به فیلمی که تماشا کرده بودند رأی میدادند. این کار فقط در محل اصلی جشنواره انجام میشد. امسال هم جایزه فیلم برگزیده از نگاه تماشاگران را در جشنواره حقیقت داریم که در خانه جشنواره رأیگیری میشود و تمام حدود چهار هزار نفری که اعم از اهالی رسانه، صاحبان آثار، فیلمسازان و برخی اعضای کلوپ مستند عضو این خانه هستند، امکان امتیازدهی به فیلمها را با همان گزینههای خوب، ضعیف و متوسط دارند. درواقع سالهای قبل افرادی که با کارت جشنواره امکان ورود به سالن و تماشای فیلم داشتند میتوانستند رأی دهند و امسال هر کسی که در خانه جشنواره ( www.irandocfest.ir ) اکانت یا حساب کاربری ورود به فضای مجازی جشنواره را دارد، میتواند فیلم ببیند و امتیاز دهد.
وی ادامه داد: در سایت www.irandocfest.ir که راه ورود به خانه جشنواره است، اهالی رسانه، فیلمسازان، منتقدان و تعدادی از علاقهمندان حضور دارند که از سال قبل عضو کلوپ شده و به طور رایگان امکان تماشای فیلم را در خانه جشنواره دارند. براساس بانک اطلاعاتی که در اختیار مرکز گسترش است، نام و نشان افراد علاقهمند دیگری هم بود که آنها هم پس از دعوت جشنواره با پرداخت مبلغی میتوانند در این بخش فیلم ببینند.
شکیبانیا در پاسخ به اینکه آیا مثل هر سال فقط آثار بخش مسابقه ملی در جشنواره رأیگیری میشوند؟ گفت: امسال به دلیل آن که جشنواره آنلاین شده و امکان تماشای فیلم با وقت بیشتری برای مخاطب فراهم است، تمام فیلمهای ایرانی حاضر در جشنواره در بخشهای مسابقه ملی، ویژه، آوینی، کرونا و کارآفرینی در رأیگیری تماشاگران قرار دارند. پیشتر عملیات امتیازدهی و جمعآوری رأی مخاطب کار پرهزینهای بود چون باید کارت چاپ میشد، صندوقهای رأی تعبیه میشدند و نیروی انسانی هم به کار میگرفتیم، به همین دلیل فقط بخش ملی درنظر گرفته میشد، ولی امسال دیگر آن هزینههای جانبی وجود ندارد و هر کسی که فیلم را دید میتواند با یک کلیک، نظر خود را ابراز کند. بنابراین ممکن است بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در جشنواره فیلم حقیقت امسال مثلا از بخش کرونا یا بخش ویژه باشد.
او اضافه کرد: البته جدا از این، یک امکان ویژه دیگری هم فراهم شده و بجز انتخاب بهترین اثر از نگاه تماشاگران براساس امتیازدهی در خانه جشنواره، در چهار سامانه فیلمیمو، نماوا، تیوا و هاشور هم امکان انتخاب بهترین فیلم از نگاه مخاطب وجود دارد، منتها در آن سامانهها به دلیل آنکه گزینه «لایک» کاربرد جشنوارهای ندارد و بدون خرید بلیت هم میتوان فیلمی را لایک کرد، قرار براین شده که هر کدام از سامانهها پرفروشترین فیلم خود را معرفی کند و به آن جایزه دهد که رقم دقیق جایزه فعلا قطعی نشده است.
وی همچنین بیان کرد: بجز فیلمهای خارجی که امکان خریداری حق پخش گسترده آنها نبود و نیز حدود هشت فیلم ایرانی که کارگردان یا تهیهکننده و سرمایهگذار به دلایل مختلف اجازه نمایش آنها را در سامانههایی غیر از خانه جشنواره ندادند، همه فیلمهای ایرانی در این چهار سامانه به صورت آنلاین و با خرید بلیت قابل تماشا هستند.
این عضو هیات مدیره انجمن صنفی تهیهکنندگان سینمای مستند که مسئولیت بخش آرای تماشاگران جشنواره حقیقت را برعهده دارد، در پایان درباره چگونگی شمارش آراء و اینکه آیا روزانه اعلام میشود؟ گفت: برای آن چهار سامانه به دلیل آنکه تعداد مشترکان هر کدام متفاوت است قرار شد که هر کدام جداگانه پرفروشترین اثر را در سامانه خود انتخاب کنند، ولی در خانه جشنواره باید یک حداقلِ تعدادِ رأی را در نظر بگیریم. برای این کار هم باید دو روز صبر کنیم تا به یک عدد حداقلی برسیم که البته پیشبینی خود من 100 رأی برای شروع شمارش آراء است. سال گذشته این میزان ۱۲۰ نفر بود یعنی اگر فیلمی ۱۲۰ رای داشت آراء آن محاسبه میشد ولی امسال که جشنواره آنلاین است باید دو روز بگذرد تا میزان کف رأی را به دست آوریم و بر آن اساس محاسبه را انجام دهیم.
انتهای پیام
نظرات