به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، شرکت اسپیس ایکس با آخرین نمونه اولیه موشک "استارشیپ" خود دچار یک حادثه جدی شد. این موشک آماده شروع به کار در تاسیسات آزمایشی "بوکا چیکا" در تگزاس بود که نگه دارنده آن فرو ریخت. اما خوشبختانه یک سازه مونتاژ در کنار موشک بود تا از به زمین افتادن موشک جلوگیری کند.
این در حالی است که همین چند روز پیش بود که نمونه اولیه "SN۸" که اولین پرواز خود را در ارتفاع ۱۲.۵ کیلومتری انجام می داد، پس از بازگشت به زمین و هنگام فرود، منفجر شد.
موشک "SN۸" در تاریخ ۹ دسامبر یک مانور هوایی انجام داد، اما در هنگام فرود بر روی زمین با برخورد با سطح زمین منفجر شد. با این وجود، این یک جهش بزرگ برای موشکی است که به منظور حمل و نقل بشر به مریخ برای اولین بار طراحی شده است.
این اولین باری بود که "اسپیس ایکس" با "استارشیپ" در ارتفاع زیاد پرواز میکرد. پروازهای آزمایشی قبلی تنها موفق به پرواز در ارتفاع تقریباً ۱۵۰ متری شده بودند و فاقد دماغه مخروطی شکل، باله و سایر ویژگیهای مورد نیاز برای کنترل پرواز موشک در هوای لایههای بالایی جو بودند.
"اسپیس ایکس" میگوید: در پرواز "SN۸" فشار مخزن سوخت در جریان سوختن هنگام فرود، پایین بود و همین باعث شد سرعت لمس با زمین زیاد شود و منجر به انفجار موشک شود، اما ما تمام داده های مورد نیاز خود را به دست آوردیم.
جالب توجه است که در زمان سقوط "SN۸"، "ایلان ماسک" مدیرعامل شرکت "اسپیس ایکس" در یک توییت نوشت: تبریک اسپیس ایکس! و در توییت دیگری نوشت: مریخ، ما آمدیم!!!"
مأموریت "SN۸" همچنان موفقیت آمیز تلقی میشود، چرا که این موشک به ارتفاع هدف خود رسید و دادههای کافی را برای بهبود و توسعه مسیر پیشرفت با موشک "SN۹" جمع آوری کرد.
با این حال هنوز مشخص نیست که آیا "SN۹" به خاطر حادثه اخیر آسیب دیده است یا خیر و اینکه چه زمانی میتواند برای یک مأموریت دیگر آماده شود.
"ماسک" گفته است که "اسپیس ایکس" ۱۰ نمونه اولیه برای "استارشیپ" ساخته است و "SN۹" به موازات "SN۸" ساخته شده است تا نسلهای پی در پی از نمونههای اولیه این موشک به سرعت ساخته شود و "اسپیس ایکس" بتواند آزمایشات خود را بدون وقفه انجام دهد.
انتهای پیام
نظرات