بهگزارش ایسنا، براساس قانون بودجه سال ۹۹ مقرر شده بود که از ابتدای این سال ۳۵ درصد از یک درصد عوارض آلایندگی صنایع - که پیش از این به حساب شهرداریها و دهیاریها واریز میشد - به صندوق محیط زیست برای کاهش آلودگیهای زیستمحیطی و جلوگیری از تخریب محیطزیست اختصاص یابد اما نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی مهر ماه امسال یک فوریت طرحی را تصویب کردند که در صورت نهایی شدن آن سهم صندوق محیط زیست از عوارض آلایندگی حذف خواهد شد.
مسعود تجریشی - معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست - در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه دولت در لایجه بودجه ۱۴۰۰ نیز مقرر کرده است که همانند امسال بخشی از عوارض آلایندگی به صندوق محیط زیست پرداخت شود، تصریح کرد: ما اخیرا با نمایندگان مجلس جلساتی برگزار و درباره ضرورت هزینهکرد این مبلغ برای حل مشکلات زیستمحیطی کشور صحبت کردهایم.
وی ادامه داد: سازمان محیط زیست طرحهایی که قرار است با استفاده از عوارض آلایندگی اجرایی کند مانند پایش تمام صنایع کشور، اجرای طرحهای مدیریتی برای تالابها، حمایت از سمنهای زیستمحیطی و... - را برای نمایندگان مجلس تشریح کرده است و نمایندگان نیز معتقد هستند که این اقدامات مفید و البته ضروری است اما باید دید که هنگام رایگیری مجدد درباره اختصاص بخشی از عوارض آلایندگی به محیطزیست چگونه عمل خواهند کرد؟
تجریشی با بیان اینکه متاسفانه کمیسیون بودجه مجلس شورای اسلامی مخالف و معتقد است که عوارض آلایندگی باید به مسیر گذشته خود بازگردد، اظهار کرد: تا پیش از امسال عوارض آلایندگی در شهرداریها یا دهیاریها و استانداریها برای اموری همچون پرداخت حقوق کارکنان یا سایر تسهیلات هزینه میشد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیطزیست در پایان گفت: طی امسال حدود ۳۰۰ میلیارد تومان از محل عوارض آلایندگی به حساب صندوق ملی محیط زیست پرداخت شده است. ما نیز گزارش عملکرد خود را در این زمینه برای مجلس شورای اسلامی ارسال کردیم. مرکز پژوهشهای مجلس نیز با هزینهکرد این مبلغ برای رفع آلایندگی موافق است اما بههرحال باید تا رایگیری مجدد طرح مجلس منتظر بمانیم.
انتهای پیام
نظرات