• دوشنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۹ / ۰۰:۳۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 99091712655
  • خبرنگار : 71021

سرانجام «سفر قسطی» و «وام ۲۰ میلیونی سفر»

سرانجام «سفر قسطی» و «وام ۲۰ میلیونی سفر»

معاون گردشگری می‌گوید: طرح سفر قسطی (ساب) و وام ۲۰ میلیون تومانی سفر (سفر کارت) را ویروس همه‌گیر کرونا متوقف کرده است.

ولی تیموری درباره علت توقف این طرح‌ها به ایسنا توضیح داد: تاکید همه این طرح‌ها، تقویت سفرهای گروهی در داخل کشور بود که با همه‌گیری ویروس کرونا با سیاست‌های ستاد ملی مدیریت کرونا و شرایط کشور مغایرت پیدا کرد، در نتیجه آن طرح‌ها متوقف شدند. وگرنه تعدادی از فعالان گردشگری آماده اجرای طرح سفر برنامه‌ریزی شده و آسان (ساب) بودند.

«ساب» ، طرح وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است که نخستین بار در دی ماه سال ۹۷ معاون گردشگری همین وزارتخانه آن، را با عنوان «سفر ارزان» در رادیو معرفی کرد. اما به فاصله کمی توضیحاتش را اینطور اصلاح کرد: این طرح به معنای ارزان‌سازی سفر نیست. دفاتر مسافرتی با یکی دو بانک صحبت کرده‌اند تا مسافر مجبور نباشد تمام هزینه را یک‌جا پرداخت کند.

انگیزه اجرای این طرح، تغییر سلیقه مردم بود. تیموری می‌گفت: مردم ما فقیر نیستند. نمی‌توانیم بگوییم مردم چون پول ندارند داخل پارک می‌خوابند. واقعیت این نیست. مردم ایران بیشتر تمایل دارند آزاد و بدون تور و آژانس سفر کنند. ما می‌خواهیم فرهنگ سفر را عوض کنیم. چادرخوابی از بی‌برنامگی اتفاق می‌افتد.

طرح ساب یا همان «سفرهای آسان و برنامه ریزی شده» و به عبارتی دیگر سفر قسطی،  قرار بود اوایل سال ۱۳۹۸ اجرا شود، اما تا امروز از آن خبری نشده است. حالا هم معاون گردشگری، علت مسکوت ماندن آن را همه‌گیری ویروس کرونا اعلام کرده است.

اما درباره وام ۲۰ میلیون تومانی سفر،  خبر توافق آن را رییس کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در مهرماه داد. درست زمانی که ویروس کرونا در ایران شدت گرفته بود و روزانه، جان بیش از ۲۰۰ انسان را می‌گرفت.  

حسین اربابی ـ مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی (وابسته به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) از عنوان «سفر کارت» برای این وام استفاده کرده و گفته بود: این طرح به نوعی وام قرض‌الحسنه محسوب می‌شود که دارندگان آن می‌توانند ظرف ۱۵۰ روز (پنج ماه) تا سقف ۲۰ میلیون تومان از مزایایِ سفرکارت و امکانات تأسیسات رسمی گردشگری که تمام پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، بهره‌مند شوند و با یک ماه تنفس، در ۱۸ ماه نسبت به بازپرداخت آن اقدام کنند.

محمد بیگدلی، مدیرعامل بانک طرف قرارداد هم، انگیزۀ پرداخت وام ۲۰ میلیون تومانی سفر را حمایت از مشاغل آسیب‌دیده در کرونا به‌ویژه گردشگری اعلام کرده بود.

وام ۲۰ میلیون تومانی سفر یا «سفر کارت» که همزمان با اوج‌گیری کرونا رونمایی شد، انتقادها و واکنش‌های زیادی را برانگیخت و بعد هم مسکوت گذاشته شد. طرحی که ۱۴ سال پیش در زمان ریاست اسفندیار رحیم‌مشایی بر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، با همین عنوان و با ایرادهای بسیار اجرا شده بود و هرگز از آن با عنوان طرح موفق گردشگری یاد نشد. هرچند، مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی گفت که آن ایرادها را برطرف کرده اما پس از انتقادهایی که به این وام وارد شد، دیگر درباره جزئیات و حتی سرنوشت آن، توضیحی نداد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha