به گزارش ایسنا، محمد شریعتمداری در حاشیه آیین افتتاح نمایشگاه آثار هنری افراد دارای معلولیت گفت: افراد دارای معلولیتی که با ارائه خلاقیتها و ابتکارات خودشان افراد به ظاهر سالم و کامل را به چالش میکشند و تواناییهایی خود را در عرصههای گوناگون به رخ میکشند تا نشان دهند که هرچند ممکن است در یک عضو دارای یک نقص و معلولیتی باشند، اما این افراد دارای فکر و اندیشه، حرکت و جسم و روح فعال و خلاقی هستند که میتوانند جامعه را در یک سمت و سوی خاص رهبری کنند؛ اینان نشان می دهند که توانایی فقط داشتن اجزای کامل بدن نیست، بلکه توانایی در اراده و خواستن است و آنهایی که بخواهند میتوانند نه تنها در رفع مشکلات خودشان بلکه خانوادهشان تلاش کنند.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: امروز موفق شدیم از دومین نمایشگاه ملی تولید محصولات فرهنگی افراد دارای معلولیت بازدید کنیم، زمانی که از مقابل تابلوهایی که به دست کسانی که دارای معلولایتهای جسمی حرکتی و بعضا ذهنی هستند عبور میکنیم، از این خلاقت، ابتکار و نوآوریهایی که آنها در عرصه محصولات فرهنگی ارائه کردهاند حیرت میکنیم.
شریعتمداری با اشاره به آثار هنرمندان دارای معلولیت در نمایشگاه تصریح کرد: این نقاشیها باتوجه به ویژگیهای شخصیتی نقاش، دارای پیامهای بسیار مهم و ارزشمندی برای افراد و جامعه است.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امروز هنر به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای کاهش آلام و رنجها در جامعه بشری شناخته شده است، گفت: در جامعه معلولان و افراد دارای معلولیت، هنر به عنوان یکی از ابزارهای مهم برای درمان نیز شناخته شده است، امیدواریم سازمان بهزیستی بتواند از این ابزار بسیار ارزشمند و تا حدودی مقدس که افکار، اندیشه و ابتکار و خلاقیتهای معلولان را به نمایش میگذارد نیز در جهت درمان معلولان کشور استفاده بهتری ببرد.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در ادامه در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی درخصوص بودجه قانون حمایت از افراد دارای معلولیت گفت: ما دارای قانون ارزشمندی درباره افراد دارای معلولیت هستیم که در آن قانون تکالیف بسیاری را برعهده دولت قرار داده است. طبیعتا انتظار اینکه همه این قانون ظرف یکسال به اجرا درآید، باتوجه به محدودیتهایی که کشور با آن مواجه است، انتظار معقولی نیست.
شریعتمداری یادآور شد: اما در سیاستهای کلی تدوین بودجه سال جاری، فروش یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت، بودجهای را سامان داده است، علاوه بر آن احتمال فروش یک میلیون بشکه در بازارهای خارجی و فروش صنعت نفت در داخل پیشبینی شده است که این بخش قرار است صرفا خرج توسعه و توانمندسازی شود؛ حتما جامعه معلولان کشور یکی از مهمترین بخشهای این بخش از بودجه هستند.
وی ادامه داد: طبیعتا ما امیدواریم که با توجه به رویکرد دولت در تنظیم بودجه سالیانه، حق و سهم مجموعه جامعه معلولان کشور از منابع اعتباری به شکل قابل ملاحظهای افزایش یابد و بتوانیم در سال ۱۴۰۰ رشد خوبی را نسبت به سال ۹۹ داشته باشیم.
شریعتمداری افزود: در سال ۹۸ و ۹۹ به ترتیب، ۱۱۰۰و ۱۳۰۰ میلیارد تومان بودجه مورد نیاز در حوزه اجرای قانون افراد دارای معلولیت اختصاص یافته بود که رقم کامل و جامعی نبود، اما بخشی از اهداف قانون گذار را در آن دو سال محقق کردیم و امسال نیز شاهد رشد این منابع هستیم و قریب به ۴۰ درصد در لایحه بودجه اضافه شده است که امیدواریم بتوانیم در مجلس شورای اسلامی این رقم را حفظ کنیم.
وی اعلام کرد: بودجه سازمان نیز بالغ بر ۲۶ درصد رشد داشته است که آن هم میتواند در بخش دیگری از فعالیتهای مربوط به جامعه معلولان کمک دیگری باشد. امیدواریم رویکرد مجلس و دولت در تصویب بودجه سال ۱۴۰۰ نسبت به حوزه توانبخشی اشخاص به ویژه در بخش معلولان روند رو به رشد و قابل ملاحظهای باشد.
انتهای پیام
نظرات