به گزارش ایسنا، این سازمان اعلام کرد که سال ۲۰۲۰ یکی از سه سالی است که تاکنون جزو گرمترین سالهای ثبت شده برای کره زمین در طول تاریخ بودهاند.
در سال جاری میلادی میانگین دما ۱.۲ درجه سانتیگراد نسبت به قبل بیشتر شده و درعین حال اشاره شده است که میتواند تا سال ۲۰۲۴ به طور موقت از ۱.۵ درجه سانتیگراد فراتر رود.
در همین رابطه دبیرکل سازمان ملل اعلام کرده است که جهان در آستانه یک فاجعه اقلیمی قرار دارد.
میانگین دما در پنج سال گذشته و طی ۱۰ سال گذشته نیز در حال شکستن رکوردها است که نشانگر تسریع در پدیده گرم شدن کره زمین است. همچنین اشاره شده که دمای زمین در ۳۰ سال آینده میتواند یک درجه سانتیگراد گرمتر شود.
برای جلوگیری از این تغییرات فاجعه بار آب و هوایی، تولید نفت، گاز و زغال سنگ باید در هر سال، شش درصد کاهش یابد.
به گفته دانشمندان علوم زیستمحیطی در سال ۲۰۲۰ تغییرات اقلیمی باعث شده تا آتش سوزی، مناطق وسیعی را در استرالیا، سیبری، سواحل غربی ایالات متحده و آمریکای جنوبی در بر گیرد. از سویی هم جاری شدن سیل در مناطقی از آفریقا و جنوب شرقی آسیا به بی خانمان شدن بسیاری از مردم و عدم امنیت غذایی برای میلیونها نفر منجر شده است.
بنابر گزارش اسپوتنیک، برای اولین بار در شمال سیبری درجه هوا به ۳۸ درجه سانتیگراد رسید که بالاترین درجه حرارت شناخته شده در هر نقطه از شمال قطب شمال است. در اقیانوس اطلس نیز ۳۰ طوفان رخ داده که از این میان ۱۳ طوفان قدرتمند به عنوان یک رکورد ثبت شدهاند.
انتهای پیام
نظرات