• سه‌شنبه / ۱۱ آذر ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 99091108459
  • منبع : نمایندگی سمنان

توفیق پژوهشگران علوم پزشکی سمنان در دستیابی به استخراج RNA کروناویروس

توفیق پژوهشگران علوم پزشکی سمنان در دستیابی به استخراج RNA کروناویروس

ایسنا/سمنان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از توفیق پژوهشگران این دانشگاه در بهینه‌سازی و دستیابی به استخراج RNA ویروس کرونا خبر داد.

دکتر نوید دانایی با اعلام این خبر اظهار کرد: این دستاورد جدید علمی پژوهشگران پرتلاش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان به تایید مراجع علمی بین المللی رسیده است.

وی با اشاره به بهره‌گیری از این دستاورد در شناسایی و درمان مبتلایان در بیمارستان‌های سمنان اضافه کرد: این روش هم اکنون در تشخیص آزمایشگاهی کرونا در بیمارستان کوثر سمنان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی با اشاره به عرضه این دستاورد در قالب یک مقاله علمی ادامه داد: این مقاله تحقیقاتی با عنوان "بهینه­سازی RNA به لحاظ کمی و کیفی با غیر فعال‌سازی حرارتی نمونه‌های کووید 19"، توسط تیم پژوهشی دانشگاه با هدایت دکتر پرویز کوخایی معاون تحقیقات و فناوری به بار نشسته و در یک مجله تخصصی با ضریب تاثیر 54.5 با عنوان انگلیسی “Thermal inactivation of Covid-19 specimens improves RNA quality and quantity” چاپ رسیده است.

دکتر دانائی با تقدیر از زحمات پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، افزود: در دوران بروز و شیوع کرونا اساتید و پژوهشگران این دانشگاه نیز همگام با مدافعان سلامت در راستای مقابله علمی با این ویروس گام‌های علمی موثری را برداشتند که آیندگان نیز از این دستاوردها برای مدیریت علمی بحران های دیگر بهره برداری خواهند کرد.

همچنین دکتر کوخایی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به بهینه­سازی RNA به لحاظ کمی و کیفی با غیرفعال‌سازی حرارتی نمونه­های کووید19، گفت:  گسترش سریع COVID-19 ، بیماریی که مسبب آن SARS-CoV-2 است، تقاضای عظیمی را برای تشخیص سریع آن ایجاد کرده است.

و رئیس آزمایشگاه تشخیص مولکولی کرونا ویروس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان اینکه برای نمونه‌گیری از بیماران از آزمایش (rRT-PCR) زنجیره ترانس پلیمیراز کریپتاز معکوس با دو سواب نازوفارنکس (NP) و دهان حنجره (OP)، استفاده می‌شود خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از خطر در معرض ویروس قرار گرفتن کارکنان آزمایشگاهی، غیرفعال‌سازی گرمایی نمونه‌ها در حال حاضر توصیه می‌شود؛ اما تاثیرات ناشناخته حرارت بر روی صحت نتایج rRT-PCR امکان ایجاد اختلال در نتایج را مطرح می‌کند.

دکتر کوخانی به تشریح آزمایش‌های انجام شده و نتایج آن در این پژوهش پرداخت و ادامه داد: در همین راستا 36 نمونه از بیماران COVID-19 جمع‌آوری شده و مورد غیرفعال‌سازی حرارتی ( 60˚ C و به مدت 30 دقیقه) یا فرآیندهای استخراج RNA در حالت فعال قرار گرفتند. داده‌های ما نشان داد که غلظت RNA استخراجی با غیرفعال‌سازی حرارتی در مقایسه با حالت فعال نمونه افزایش می‌یابد (p=0.028). سطح بالاتر تعداد کپی RNA در حالت غیرفعال‌سازی در مقایسه با نمونه‌ها فعال برای هر دو ژن N و ORF1ab به دست آمد (به ترتیب p=0.009 و p=0.032 ). غیرفعال‌سازی حرارتی، غلظت و تعداد کپی RNA استخراجی را بالا برد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی سمنان گفت: این افزایش احتمالا از طریق تخریب پوسته لیپو پروتئینی ویروس و یا جداسازی نوکلئوپروتئین ویروس اتفاق می‌افتد که منجر به کیفیت بهتر آزمایش می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha