به گزارش ایسنا، بنابراعلام آسرون، به ورقهای سرد «ورق روغنی» گفته میشود که برخلاف ورق سیاه، ظاهر شفافی دارند. معمولاً ورق روغنی سرد برای ساخت لوازم خانگی به کار میرود؛ چرا که کیفیت بالاتری نسبت به ورق سیاه دارد. اگر قرار است در پروژهتان از ورق روغنی استفاده کنید، باید بهترینهای ورق روغنی بازار را بشناسید.
برای این کار باید بدانید ورق روغنی چه انواعی دارد؟ موارد مصرفش کجاست؟ و چه کارخانههایی ورق روغنی تولید میکنند؟
ورق روغنی چگونه تولید میشود؟
ابتدا برای تولید تمام ورقهای فولادی از نورد گرم استفاده میشود. در نورد گرم اسلب داخل کوره پخت تا ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد حرارت دیده و سپس ضخامت آن با عبور از غلتکهای خاص کم میشود. در واقع میتوان گفت ماده اولیه ساخت ورق روغنی، ورق سیاه باضخامت بالاتر است.
در مرحله بعدی تولید ورق روغنی از اسیدشویی برای تمیز و صاف شدن سطح ورق استفاده شده و ضخامتش طی چند مرحله با دمای پایین (پایینتر از ۲۰۰ درجه سانتیگراد) به ۰.۳ تا ۳ میلیمتر کاهش پیدا میکند. در نهایت هم روی آن روغن پاشیده میشود تا سطح براقی داشته باشند. این کار بهمنظور جلوگیری از زنگزدگی و خوردگی ورقها صورت میگیرد.
اغلب ورقهای روغنی بهصورت رولی یا شیت با عرضهای ۱ یا ۱.۲۵ متر تولید میشوند، البته امکان تولید عرضهای سفارشی هم هست.
نکات مثبت برای انتخاب ورق روغنی
همانطور که گفته شد ورقهای فولادی بر اساس ویژگیهای خود دارای کاربردهای متفاوتی هستند. از جمله مزایای استفاده از ورقهای روغنی:
. ظاهر زیبا
. دقت ابعادی بالا
. مقاومت بالا در برابر فشار و تنشهای فیزیکی
. تنوع در رنگ، سایز و اندازه
. تولید ارزان و سریع
. کیفیت بالا
از ورق روغنی در کجا میتوان استفاده کرد؟
ورقهای روغنی به دلیل مزایای زیادی که دارند هم در صنعت و هم در ساختمانسازی کاربرد دارند. به بخشی از مصارف ورق روغنی اشاره میکنیم:
کاربرد در صنعت:
. ساخت لوازمخانگی مانند یخچال، ماشین لباسشویی و ...
. خودروسازی
. مبلمانسازی
. ساخت سیستمهای گرمایشی مانند پکیج، رادیاتور و ...
. ساخت بدنهی کابینت و قفسههای فلزی
. ساخت انواع قفل و یراق
. ساخت ورق گالوانیزه
. ساخت ورق رنگی
ساخت پنلهای غیرقابل انعطاف
. ساخت تأسیسات الکتریکی مثل ساخت موتورهای برقی
. قطعهسازی صنعتی
. ساخت مخازن سوخت، آب و …
کاربرد در ساختمانسازی:
. ساخت پروفیلهای ساختمانی
. درب و پنجره
انواع ورق روغنی موجود در بازار
.ورق روغنی با ۳ آلیاژ مختلف تولید میشود:
. ورق روغنی معمولی (ST۱۲)
. ورق روغنی نیمه کشش (ST۱۳)
. ورق روغنی فوق کشش (ST۱۴)
. ورق روغنی لعاب پذیر (EK۲)
. ورق روغنی ضدسایش (QSTE)
ورق روغنی ST۱۲:
ورق ST۱۲ پرکاربردترین نوع ورق روغنی است که نوعی ورق کششی است. تاریخ استفاده این ورقها ۱۸ ماه پس از تولید بوده و مقاومت کششی بالایی در محدوده ۲۷۰ تا ۴۱۰ مگاپاسکال دارند.
ورق روغنی ST۱۳ :
یک نوع ورق نیمهکششی به شمار رفته و بیشتر در مصارفی که در آن نیاز به پرسکاری وجود دارد استفاده میشود. ورق روغنی ST۱۳ برای پرسکاری با عمق کم مانند ساخت بدنه اتومبیل و گلگیر به کار میرود.
ورق روغنی ST۱۴:
ورق روغنی آلیاژی ST۱۴، ورق روغنی فوق کششی نامیده میشود و ورق روغنی نرمتری است. این ورق برای پرسکاریهای عمیق خودروسازی کاربرد فراوانی دارد.
ورق روغنی استاندارد EK۲:
این ورق روغنی به ورق روغنی لعابپذیر هم معروف است و در ساخت اجاقگاز کاربرد فراوانی دارد.
ورق روغنی استاندارد :QSTE
ورق روغنی QSTE ورقی ضدسایش است و به همین دلیل در ساخت قطعات زیرین اتومبیل استفاده میشود.
کدام کارخانهها ورقهای روغنی تولید میکنند؟
در حال حاضر ورقهای روغنی در کارخانههای زیادی تولید میشوند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
. مجتمع فولاد مبارکه اصفهان
. کارخانه هفت الماس
. جهان فولاد غرب
. فولاد درخشان
همچنین ورقهای روغنی وارداتی از چین، کره، روسیه، قزاقستان و هند نیز در بازار وجود دارند.
ورق روغنی فولاد مبارکه اصفهان یکی از با کیفیتترین ورقهای بازار است. همچنین ورق روغنی فولاد غرب به عنوان یکی از محصولات پرفروش بازار آهن و فولاد شناخته میشود. برای مشاهده قیمت ورق روغنی فولاد مبارکه اصفهان کلیک کنید.
قیمت ورق روغنی
قیمت ورق روغنی مانند دیگر مقاطع فولادی به قیمت ارز، میزان عرضه و تقاضا، کارخانه تولیدکننده، قیمتهای جهانی و قیمت ورق سیاه بستگی دارد. لازم است بدانید قیمت ورق روغنی هفت الماس و فولاد غرب کمی ارزانتر از قیمت ورق روغنی فولاد مبارکه است.
بهدلیل وزن بالای مقاطع فولادی و معامله آنها در تناژهای بالا هر تغییر هرچند اندک بر قیمت کل محموله تأثیر چشمگیری خواهد داشت.
ورق سرد یا روغنی در بورس کالا عرضه میشود؛ ولی فقط اشخاص حقیقی و حقوقی که در سایت بهینیاب وزارت سمت ثبتنام و تایید شدهاند میتوانند از این طریق خرید کنند.
طی چندماه اخیر قیمت مقاطع فولادی نوسانات فراوانی داشته و این جهش قیمت فولاد در صنایع مهمی مانند خوروسازی تأثیر بسزایی داشته است. به همین دلیل استعلام قیمت قبل از خرید اهمیت ویژهای دارد. میتوانید برای استعلام قیمت مقاطع فولادی به سایت آسرون به نشانی www.asroon.ir مراجعه کنید یا با شماره ۰۲۱۴۳۰۰۰۰۲۳ تماس بگیرید.
ورقهای روغنی به دلیل کیفیت بالایشان کاربرد زیادی دارند؛ اما به یاد داشته باشید، یا داشتن اطلاعات کافی آگاهانه خرید کنید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات