به گزارش ایسنا به نقل از فولاد ایرانیان، پس با ادامه مطلب همراه باشید تا مهمترین نکات مربوط به وزن و قیمت پروفیل را باهم بررسی نماییم.
وزن پروفیل بر قیمت پروفیل چه تأثیری دارد؟
وزن پروفیل به عواملی نظیر ابعاد یعنی طول و عرض، ضخامت و گرید فولاد مورد استفاده بستگی دارد. بهاینترتیب هرچه ابعاد و ضخامت قوطی پروفیل کمتر باشد وزن آن نیز سبکتر بوده و درنتیجه قیمت قوطی پروفیل نیز ارزانتر میشود. در نقطه مقابل هم با افزایش ضخامت و ابعاد و گرید فولاد مورد استفاده در قوطی، قیمت پروفیل مورد نظر گرانتر میشود. البته به این معنا نیست که برایی صرفهجویی در هزینهها میتوان هر پروفیل سبکتری را خرید. چراکه هر چه وزن پروفیل کمتر شود از مقاومت و دوام آن مقطع نیز کاسته میشود. بر این اساس شما برای خرید پروفیل به دو نکته اساسی باید توجه کنید:
- جدول وزنی پروفیل
- کاربری مدنظر و مقدار مقاومت پروفیل موردنیاز
جدول وزنی پروفیل چیست و چه تأثیری بر قیمت پروفیل دارد؟
جدول وزنی پروفیل مانند اشتال یک استاندارد بینالمللی است که در آن استانداردترین وزن هر شاخه پروفیل در ابعاد و ضخامتهای مختلف آورده شده است. بهاینترتیب با مشخص کردن طول، عرض و ضخامت شاخه پروفیل وزن استاندارد پروفیل بر مبنای مشخصات این جدول معلوم میشود. بدیهی است هر وزنی بالاتر و پایینتر از این مقدار غیراستاندارد است اما گاهی با توجه به کاربرد مدنظرتان میتوان از آن قوطیها هم استفاده کرد. مثلاً برای زیرسازی یک المان تزیینی که وزنی ندارد بهجای یک قوطی سنگین میتوان از نوع سبک آن استفاده کرد و بهاینترتیب در قیمت پروفیل خریداری شده تا مقدار زیادی صرفهجویی نمود.
محاسبه وزن پروفیل چگونه است؟
همچنین برای محاسبه وزن پروفیل بدون درنظرگرفتن جدول میتوان از فرمول زیر استفاده کرد. بهصورت کلی برای محاسبه وزن انواع پروفیل باید حجم( مساحت مقطع ضرب در ارتفاع) مورد نظر (مربع، مستطیل و ...) را محاسبه کرده و در چگالی فولاد یعنی 7.8 گرم بر سانتیمتر ضرب کرد.
طول شاخه* ضخامت* چگالی* (عرض قوطی + طول قوطی)* ۲ / ۱۰۰ برابر با وزن قوطی
مناسبترین وزن پروفیل برای هر کاربری چیست؟
پروفیلها براساس کاربرد به انواع قوطی سنگین (ساختمانی و صنعتی) و قوطی سبک (مبلی) تقسیم میشوند. باید دقت کرد که همه کاربردها به پروفیلهای سنگین نیاز ندارد و در برخی کاربردهای سبک میتوان از پروفیلهای فولادی سبکتر یا از پروفیلهای آلومینیومی نیز استفاده کرد. بهاینترتیب انتخاب وزن پروفیل رابطه مستقیمی با محاسبات مهندسی و سازهای و نوع عملکرد پروفیل در آن کاربرد دارد. پروفیل سنگین معمولاً دارای ضخامت بالاتر از 2 میلیمتر و از ورقهای فولادی مانند ورق سیاه یا گالوانیزه تولید میشود و پروفیل سبک با ضخامت کمتر 2 میلیمتر و غالباً از ورقهای روغنی تولید میشود.
عوامل تأثیرگذار بر قیمت پروفیل کدام اند؟
همانطور که گفتیم قیمت پروفیل براساس وزن آن محاسبه میشود که به ابعاد، ضخامت و گرید فولاد مورد استفاده بستگی دارد. جدا از این مشخصات فنی عوامل مهم دیگری هم هستند که باعث گران یا ارزان شدن قیمت قوطی پروفیل در بازار میشوند. از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر قیمت پروفیلها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوسانات نرخ دلار
- میزان تولید و عرضه پروفیل توسط کارخانهها
- میزان مصرف و تقاضای پروفیل در صنایع
- هزینه تولید و قیمت ورق فولادی
- برند کارخانه تولیدکننده پروفیل
- نحوه تأثیر دلار بر قیمت پروفیل
دلار یکی از اصلیترین پارامترهای تعیینکننده قیمت پروفیل در بازار است که به سیاستهای اقتصادی و سیاسی کشور بستگی دارد. دلار هم بهصورت مستقیم باعث تغییر قیمت قوطی پروفیل شده و هم در بلندمدت با تأثیر بر هزینه تولید میتواند قیمت قوطی پروفیل را تغییر دهد. همچنین قیمت دلار یکی از اصلیترین فاکتورها در تشویق تولیدکنندگان به صادرات و کاهش عرضههای داخلی پروفیل در بازار آهن به شمار میرود.
نحوه تأثیر عرضه و تقاضا بر قیمت پروفیل
نسبت میزان عرضه و تقاضا نیز پارامتر مهمی دیگری است که تأثیر مستقیمی بر قیمت پروفیل دارد. بهاینترتیب با افزایش عرضه نسبت به تقاضا قیمت پروفیل ارزانتر شده و برعکس با کاهش عرضه نسبت به تقاضا قیمت پروفیل افزایش مییابد. نسبت عرضه به میزان تولید کارخانهها و نسبت تقاضا به میزان رونق صنایع در بازار مربوط است. البته در شرایط رکود تورمی مانند سالهای اخیر شاهد هستیم که همراه با کاهش رونق در صنایع و نبود تقاضا در بازار بازهم قیمت پروفیل و دیگر مقاطع افزایش مییابد که این امر به میزان تورم در اقتصاد ایران و جهشهای قیمت دلار مرتبط است.
نحوه تأثیر قیمت ورق بر نرخ قوطی پروفیل
برخی از پروفیلها از پرسکاری ورقهای فولادی تولید میشوند که بهاینترتیب قیمت ورق پایه مورد استفاده در خط تولید میتواند باعث تغییر قیمت قوطی شود. همچنین هزینه حملونقل و سایر مواد اولیه نیز با تأثیر بر هزینه تولید، میتوانند باعث گران یا ارزان شدن پروفیلها در بازار شوند.
نحوه تأثیر کارخانه بر قیمت پروفیل
کارخانههای تولیدکننده پروفیل در خط تولید خود از تجهیزات، مواد اولیه و استانداردهای مختلفی استفاده میکنند که این موارد باعث تفاوت کیفیت و درنتیجه تفاوت قیمت پروفیل کارخانههای مختلف میشود. برخی از کارخانههای پروفیل شامل برندهای زیر میشود:
- شرکت جهان پروفیل پارس
- کارخانه نورد لوله یاران
- شرکت تعاونی فولاد علویجه از تولیدکنندگان پروفیل
- شرکت صنایع فولاد هیربد زرندیه (فولاد هیربد)
- کارخانه نورد پروفیل ساوه
- شرکت لوله و پروفیل صابری
- گروه صنعتی تهران شرق
گرید و آلیاژها چه تأثیری بر وزن و قیمت پروفیل دارد؟
نوع گرید و آلیاژ مورد استفاده علاوه بر قیمت آلیاژ با تأثیر مستقیم بر وزن پروفیل باعث تغییر قیمت پروفیل میشود. از انواع گریدهای قوطی پروفیل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- گریدهای آهن و فولاد کربنی مانند st37 و st52 با ضخامت 2 الی 5 میلیمتر با کاربردهای صنعتی و ساختمانی
- گریدهای فولادی با پوشش روغنی با ضخامتهای کمتر از 2 میل و کاربرد در صنایع مبلمان سازی
- گریدهای فولادی با پوشش گالوانیزه با کاربردهای مقاوم در برابر عوامل محیطی
- گریدهای استیل مانند ۲۰۱، ۳۱۶ و ۳۰۴ با وزن متوسط در کاربردهای صنعتی
- گریدهای آلومینیومی با وزن کم و کاربردهای سبکتر
سخن پایانی
برای خرید پروفیل براساس مناسبترین وزن حتماً باید به میزان مقاومت موردنیاز در کاربری مدنظرتان، وزن استاندارد قوطی و جنس قوطی پروفیل آگاهی داشته باشید. در صورت نیاز به هرگونه مشاوره رایگان برای خرید پروفیل میتوانید با شماره 42214 – 021 تماس بگیرید. همچنین با مراجعه به صفحه پروفیل در سایت فولاد ایرانیان /قوطی-و-پروفیل/https://www.fooladiranian.com// بهعنوان یکی از مراجع اصلی استعلام قیمت آهنآلات میتوانید از قیمت پروفیل در انواع کارخانهها مطلع شده و قیمت لحظهای قوطی را باهم مقایسه نمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات