بر اساس توافق انجمن صنایع لبنی ایران با سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان، قیمت ماست دو و نیم کیلویی دبهای پرچرب ۲۴ هزار تومان، کم چرب ۲۱ هزار تومان، شیر نایلونی ۵۴۰۰ تومان و پنیر ۴۰۰ گرمی کاپ ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد بود.
قیمت شیر بطری کم چرب نیز ۷۱۰۰ تومان، نیم چرب ۷۵۰۰ تومان، سه درصد چربی ۸۵۰۰ تومان و شیر کامل ۸۶۰۰ تومان تومان تعیین شده است.
این قیمتها برای محصولات لبنی معمولی مورد مصرف خانوار است و اگر افراد بخواهند محصولات به عبارت لوکستری مانند انواع پنیرهای پروسس و گردویی، شیرکاکائو، ماستهای فرآوری شده و همزده و... بخرند باید بهای بیشتری بپردازند.
اولین پیامد افزایش حدود 40 درصدی قیمت محصولات لبنی حذف آن از سبد خانوار است، بگونهای که برخی از مردم خرید آن را کنار گذاشته و یا بسیار کم کرده اند.
اگرچه صنایع لبنی هم با افزایش قیمت شیرخام و هزینه تمام شده تولید مواجهند و گاهی تولیدات خود را با حداقل سود وارد بازار میکننند، اما نتیجه این کاهش فروش در نهایت دوباره به زیان صنایع لبنی خواهد بود.
به گفته یک فعال صنعت لبنیات، فروش انواع محصولات لبنی نزدیک به 50 درصد کاهش داشته و بسیاری از کارخانجات میزان دریافت شیر خام و تولید خود را کاهش داده اند، چون بازار فروش ندارند.
فرهاد صیادیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به افزایش حدود 40 درصدی قیمت محصولات لبنی به دنبال افزایش قیمت شیر خام، اظهار کرد: به جهت بالا رفتن هزینه تمام شده تولید، کارخانجات راهی جز بالا بردن قیمت محصولات خود نداشتند. چون آنها نیز شیر خام را با قیمت بیش از کیلویی 4500 تومان دریافت میکنند.
این فعال صنعت لبنیات با اشاره به اینکه این افزایش قیمت به شدت فروش صنایع لبنی را کاهش داده، تاکید کرد: در برخی محصولات تا 50 درصد هم کاهش فروش داریم و برخی از مردم لبنیات را از سفره خود کنار گذاشته اند.
مدیرکارخانه صنایع لبنی کلهر نتیجه این کاهش فروش را کاهش تولید کارخانجات دانست و یادآور شد: زمانی برخی از کارخانهها 600 تن در ماه شیر خام دریافت میکردند، اما اکنون این میزان به 200 تن رسیده، چون فروش و تولید چندانی ندارند.
صیادیان افزود: با ادامه این روند شاهد رکود بیشتر صنایع لبنی خواهیم بود و همین صنایع موجود نیز مجبورند ظرفیت خود را دوباره کاهش دهند.
وی با بیان اینکه زمانی 21 کارخانه لبنیات در کرمانشاه داشتیم، گفت: اکنون فقط سه کارخانه فعال مانده است.
این فعال صنعت لبنیات گرانی فراوردههای لبنی را یک چرخه دانست که از تامین نهادههای دامی مورد نیاز گاوداریها شروع میشود و در نهایت به مصرف کننده میرسد و ادامه داد: اگر بخواهیم این چرخه مدیریت شود باید نهاده دامی کافی در اختیار گاوداریها قرار گیرد و لازم است دولت حمایتهایی در این زمینه انجام دهد.
انتهای پیام
نظرات