به گزارش ایسنا، فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد در حاشیه جلسه چهارشنبه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت بازار بورس، اظهار کرد: بازار سهام طبیعتاً یک روندی دارد با نوع تصمیماتی که در شورای عالی بورس گرفته شد، یکسری از عوامل محرک تقاضا به جریان افتاد و تقویت شد؛ از این جهت شرایط بازار باید پایدار باشد. از طرف دیگر نیز اگر این پایداری ادامه یابد، ما آمادگی داریم تا با عرضه های اولیه یک ثبات مستمر را ایجاد کنیم.
وی افزود: از جانب دولت تمام عوامل پایداری شرایط وجود دارد؛ در این شرایط امیدوارم آنهایی که میخواهند درباره بازار سرمایه اظهار نظر کنند، بیشتر با رعایت جوانب این کار را بکنند و همچنین سهامداران حقیقی خیلی دقت کنند و بسیاری از مباحث را در تحلیل های خود قرار دهند؛ یعنی اگر فردی یک اظهارنظری درباره بازار کرد، آن را به صورت خام نپذیرند بلکه آن را تحلیل کنند و معاملات خود را پس از فرآیند مطالعه و مشاوره انجام دهند؛ اگر این روند جلو برود ما فکر میکنیم شرایط بهتری را برای بازار خواهیم داشت.
وزیر اقتصاد همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت بودجه سال ۱۴۰۰ و میزان اتکای این بودجه به نفت گفت: خوشبختانه از سال ۹۸ به سمت بودجهای حرکت کردیم که وابستگیاش به نفت خیلی کم شده است و امیدواریم این روند برای سال ۱۴۰۰ تداوم پیدا کند؛ طبیعتاً در این زمینه درآمدهای مالیاتی نقش بیشتری خواهند داشت و باید تلاش کنیم سهم این درآمدها را افرایش دهیم؛ از سوی دیگر شرایط اقتصادی و شدت تحریمها و همچنین موضوع کرونا را در نظر داشته باشیم؛ امیدواریم شدت تحریم ها در سال بعد کاهش یابد و همچنین موضوع کرونا نیز تا پایان سال وضعیت بهتری پیدا کند.
دژپسند با تاکید بر اینکه الان زمان اظهار نظر قطعی درباره مالیات در بودجه نیست و باید تا دهه اول آذر ماه منتظر باشیم، گفت:باید بتوانیم درآمدهای مالیاتی را بگونه ای تعیین کنیم که نقش محوری در بودجه داشته باشد.
وی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره طرح برخی اظهارات درباره تعمدی بودن رسوب کالاها در گمرکات با رد این ادعا تصریح کرد: خواهش من از همه فعالان و صاحب نظران این است که در اظهارنظرهایی خود انصاف را رعایت کنند؛ هر دستگاه تحلیلگر اگر بخواهد منصفانه به موضوع نگاه کند، می بیند که دولت هیچ نفعی از آن کار نمیبرد.
وزیر اقتصاد ادامه داد: اگر کالا در گمرک بماند هم وارد کننده اذیت میشود و هم به دلیل اینکه ممکن است بازار دچار کمبود عرضه شود، دولت نیز اذیت میشود، بویژه اینکه بسیاری از این کالاها عمدتاً مواد اولیه، قطعات یدکی و کالاهای ضروری است و ما نیز همواره در ترخیص آنها لخظه شماری میکنیم؛ اشتباهی که در این خصوص رخ میدهد این است که برخی، کالاهایی را که در بنادر یا پایانههای مرزی هستند، بهعنوان گمرکات تلقی میکنند، درحالی که کالاهایی در گمرکات طبقه بندی میشوند که برای آنها اظهار گمرکی صادر شده باشد؛ یعنی بعد از اظهار گمرکی در صف ترخیص قرار میگیرند و آنهایی که در بنادر و پایانه ها هستند، در حال برطرف کردن مشکلات تخصیص ارز یا ثبت سفارش هستند و کالای گمرکی محسوب نمیشوند.
دژپسند تاکید کرد: دولت و وزارت صمت و گمرکات حتماً به دنبال آن هستند که در اولین فرصت و با سرعتی نسبتاً بالا نسبت به ترخیص کالاهایی که در گمرکات دارند، اقدام کنند.
انتهای پیام
نظرات