به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، پلیس بلاروس روز یکشنبه مصادف با چهاردهمین هفته متوالی از اعتراضات در این کشور از زمان انتخابات ریاست جمهوری جنجالی ۹ اوت که الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور دیرینه این کشور در آن اعلام پیروزی کرد، برای متفرق کردن دهها هزار معترض در مینسک از گاز اشکآور، گلوله لاستیکی و نارنجکهای گیجکننده استفاده کرد.
به دنبال سرکوبهای روز یکشنبه و مرگ یک معترض ۳۱ ساله بر اثر ضرب و شتم نیروهای امنیتی، آلمان و اتحادیه اروپا به دنبال راههایی برای افزایش فشارها بر رهبری بلاروس هستند.
سوتلانا تیخانوفسکایا، رهبر اپوزیسیون و رقیب انتخاباتی لوکاشنکو که پس از انتخابات به لیتوانی فرار کرد از اتحادیه اروپا خواست تا تحریمهای مالی هدفمندی را علیه افرادی که حامی لوکاشنکو هستند، اعمال کند.
وی در جریان سفری به استکهلم در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفت: تنها فشار اقتصادی، این رژیم را از پا در میآورد چرا که آنها پولی برای پرداخت هزینههای پلیس ضد شورش و جنایتهایشان نخواهند داشت.
گیتاناس نوسدا، رئیسجمهور لیتوانی روز سهشنبه پس از دیدار با آندژی دودا، همتای لهستانی خود در ویلنیوس گفت: لهستان و لیتوانی برای تحریمهای بیشتر اتحادیه اروپا علیه بلاروس از جمله کمپانیها و افراد بیشتر تلاش میکنند.
وی افزود: دلیل این تلاش این است که تحریمهای کنونی نتیجهای که میخواستیم را به وجود نیاوردهاند.
وزیر امور خارجه لتونی روز دوشنبه در توییتی اعلام کرده بود که کشورش به همراه استونی و لیتوانی به زودی تحریمها علیه بلاروس را گسترش خواهند داد تا افرادی را که به سرکوب خشونتآمیز معترضان صلحجو ادامه میدهند نیز شامل شود.
سوتلانا تیخانوفسکایا مردم در بلاروس را در مواجه با این سرکوبها "مستاصل" توصیف کرد و گفت: جنبش اعتراضی ما اساسا صلحآمیز است و ما نمیخواهیم خشونت را با خشونت پاسخ دهیم.
وی افزود: روسیه به درخواستهای اپوزیسیون بلاروس برای مذاکره پاسخ نداده است اما میدانم که مسکو دیگر یکی از حامیان مشتاق لوکاشنکو نیست.
تیخانوفسکایا تصریح کرد: آنها دیگر خیلی درباره وضعیت در بلاروس صحبت نمیکنند، آنها حمایت گسترده خود را از لوکاشنکو نشان نمیدهند و منتظرند ببینند نهایتا چه اتفاقی در آنجا رخ میدهد.
انتهای پیام
نظرات