به گزارش ایسنا، در شرایط برابر، تجربه و سابقه حضور در میادین بینالمللی نخستین عامل راهگشا در فوتبال یا هر رشته و عرصه دیگری است. این مولفه که در فوتبال تاکید زیادی روی آن میشود و به مرور زمان و با حضور در بازیهای مختلف به عنوان یک کولهبار ارزشمند به بازیکن و مربی اضافه میشود، ثابت کرده که در لحظات حساس، حرف نخست را میزند.
به همین علت تیمهای ملی در دوران گذار که حدفاصل میان دو جامجهانی است، به سمت جوانگرایی و دعوت از بازیکنان جوان برای تجربه اندوزی آنها میروند تا در فستیوال بزرگ فوتبال جهان، بهترین عملکرد را از خود به جای بگذارند؛ یعنی ترکیبی از جوانی و تجربه.
* راهکار کیروش از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸
تیم ملی فوتبال ایران هم در سالهای گذشته به همین سمت و سو حرکت کرده است. وقتی ایران در جام جهانی ۲۰۱۴ با ترکیبی از بازیکنان نه چندان جوان اما با تجربه راهی برزیل شد، پیدا بود که ایران در لحظات حساس مثل گل لیونل مسی از پشت محوطه جریمه از نظر بدنی دچار ضعف خواهد شد پس کیروش تلاش کرد مشکل بدنی را با اضافه کردن بازیکنان جوان و تجربهاندوزی آنها در طول چهار سال آینده تا جام جهانی روسیه برطرف کند.
در نتیجه ایران با این تغییرات صاحب تیمی جوان و همین طور باتجربه شد که بیشترین امتیازات ایران در تاریخ این رقابتها کسب شد که بارزترین اتفاق آن، توقف پرتغال مقابل تیم ملی ایران بود که اصلی ترین نقش آفرینان این رقابتها سردار آزمون، علیرضا جهانبخش، مهدی طارمی، سعید عزتاللهی، میلاد محمدی، علیرضا بیرانوند سید مجید حسینی، مرتضی پورعلیگنجی و ... بودند.
* با سابقههای بی تجربه!
پس از رفتن کیروش و در دوره کوتاه مارک ویلموتس این فرآیند مغفول ماند و به علت برکناری سرمربی پیشین، بازیکنان جدیدی آنطور که باید به تیم ملی تزریق نشد تا زمان زیادی از دست برود. با این حال دراگان اسکوچیچ که فرصت کوتاهی نسبت به سایر مربیان در اختیار دارد، بر خلاف نظر کارشناسان و هواداران فوتبال، همچنان علاقهمند به جوانگرایی است و میخواهد در دو سال آینده، این فرآیند را در پیش بگیرد.
اگر چه در مقطع فعلی کارشناسان معتقدند ایران با تغییر در بدنه بازیکنان و از دست دادن بازیکنان باتجربه، در دیدارهای سرنوشتساز مقابل بحرین و عراق در این مرحله و بازیهای سختتر در مرحله پایانی، متضرر خواهد شد ولی فعلا گوش اسکوچیچ بدهکار نیست و او راه خودش را میرود.
در یک نگاه کلی به ترکیب بازیکنان دعوت شده میتوان به تجربه اندک بازیکنان فعلی پی برد. در حال حاضر، میانگین بازی ملی بازیکنان دعوت شده به تیم ملی روی عدد ۲۰ قرار دارد که این مقدار به لطف بازی بالای احسان حاجصفی، کریم انصاریفرد و وحید امیری به دست آمده است. با حذف این بازیکنان، میانگین بازی ملی به رقم کمتری در حدود عدد ۱۰ میرسد که باید تا شروع جام جهانی ۲۰۲۲ قطر افزایش پیدا کند.
اگر به ترکیب بازیکنان ایران در دیدار با بوسنی نگاه کنیم، این عدد مقداری افزایش خواهد یافت. با توجه به تعویض ۶ بازیکن در نیمه دوم، میانگین بازی ملی ۱۷ فوتبالیست حاضر در ترکیب ایران برابر با عدد ۲۶ است که همچنان عدد کوچکی است.
البته باید این نکته را در نظر داشت که در حال حاضر میانگین سنی این تیم پایین نیست و فقط بازیکنان فعلی در سالهای گذشته فرصت کمتری برای حضور در ترکیب ایران داشتند و عمدتا انتخاب دوم یا سوم کارلوس کیروش بودند. به طور کلی میتوان گفت که این تیم از نظر تجربه میدانهای بینالمللی در بازیهای ملی کم تجربه است اما برخی از آنها مانند شجاع خلیل زاده، احمد نوراللهی، کاوه رضایی، امیر عابدزاده و ... در تیمهای باشگاهی خود کمتجربه نیستند و در مسابقات مهمی حضور یافتند.
انتهای پیام
نظرات