به گزارش ایسنا، از سرگیری کنسرت های موسیقی در دوران کرونا، به خبری تبدیل شده است که هر از گاهی مطرح می شود اما پای اجرایی شدن آن که به میان می آید، گویا کسی جرأت پذیرفتن عواقبش را ندارد.
واقعیت این است که ذات پیشگیری از بیماری کووید ـ ۱۹ با برگزاری کنسرت و دورهمی ها به شدت در تعارض است و به ساعت خاصی از روز هم مربوط نمی شود.
ایده از سرگیری کنسرت ها در دوران کرونا برای نخستین بار پس از ایام عزاداری محرم و صفر و بهتر شدن وضعیت شیوع کرونا در کشور، مطرح شد. قرار بود کنسرتها از عید سعید فطر، از سر گرفته شوند ولی این تاریخ به یکم تیر موکول شد و در ادامه هم «حاشیه های بالا رفتن قیمت بلیط ها»، «ایجاد محدودیتهای هفتگی برای فعالیتهای جمعی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا» و «نگرانی شرکتهای برگزار کننده کنسرتها بابت ضرر اقتصادی ناشی از پر نشدن سالن ها»، کنسلی این اجراها و بلیط فروشی را در پی داشت.
پس از آن چندماهی از برگزاری اجراهای حضوری خبری نبود تا اینکه خبرهایی از اجرای کنسرت های پاپ در فضای باز جزیره کیش به گوش رسید. بلیت ها تا سقف ۲۵۰ هزار تومان به فروش رسید و فضای آبنمای موزیکال برای برگزاری انتخاب شد. با این حال این کنسرت ها هم با پادرمیانی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان پس از چند شب برگزاری تعطیل شد تا جان هموطنانمان بیش از اینها در خطر نیفتد.
حالا چند روزی است که با وجود شرایط بحرانی کرونا در کشور، انتشار گفت و گویی با مدیرکل دفتر موسیقی درباره امکان برگزاری کنسرتهای تهران به شرط اتمام در رأس ساعت ۱۸، بار دیگر سوال برانگیز شده است.
خبرنگار ایسنا برای پیگیری جزییات این خبر، از چند روز قبل از اعلام محدودیت های جدید، تلاش کرد توضیحات بیشتری را از این مقام مسوول جویا شود اما محمد اللهیاری پس از چند روز، در پاسخ به این پیگیری ها، به محدودیت های جدید ستاد مبارزه با کرونا در تهران اشاره و به همین حد توضیح، بسنده کرده است.
اما آنچه می توان از این اشاره مدیرکل دفتر موسیقی برداشت کرد، عقبگرد از تصمیم برگزاری کنسرت ها تا ساعت ۱۸ است که حالا از سوی وی به محدودیت های جدید ستاد کرونا نسبت داده می شود.
خبرنگار ایسنا همچنین در روند پیگیری برگزاری کنسرت ها با محمدحسین توتونچیان ـ تهیه کننده موسیقی ـ هم تماس گرفت تا از او سوال کند که آیا در پی اعلام خبر برگزاری کنسرت ها تا پیش از ساعت ۱۸، آیا اجازه برگزاری کنسرت از طرف دفتر موسیقی به وی داده شده است و اینکه اصولا در چنین شرایطی قصد برگزاری کنسرت دارند یا خیر؟
توتونچیان با تایید این خبر به ایسنا پاسخ داد: بله؛ آقای اللهیاری شفاها به من اعلام کردند که امکان برگزاری کنسرت تا پیش از ساعت ۱۸ وجود دارد. البته این اتفاق به شرط این است که کرونا به قول خود عمل کند و تا ساعت ۱۸ خواب باشد.
او در ادامه تصریح کرد: خواب بودن کرونا تا پیش از ساعت ۱۸ ، حداقل با عقل و منطق من جور در نمیآید؛ در نتیجه به هیچ کدام از هنرمندان اعلام نکردهام که میتوانند کنسرت داشته باشند. از طرفی بعید میدانم مراجعی که میبایست مجوز برگزاری یک کنسرت را صادر کنند، شهامت این را داشته باشند که در این شرایط قرمز تهران، مجوزی را امضاء کنند و به من اجازه دهند ۱۵۰۰ نفر را زیر یک مکان مسقف جمع کنم.
توتونچیان بیان کرد که «وقتی دولت قشری از جامعه را محروم و یا محدود از درآمدزایی میکند، موظف است پاسخگوی محدودیتی باشد که ایجاد کرده است؛ بنابراین باید همانند کشورهای غربی ۸۰ درصد از هزینههای ثابت کمپانیها، ۶۰ درصد از تمام حقوق پرسنل و وامهای میلیون یورویی بدون بهره را پرداخت کنند. ولی دوستان ما برای اینکه این وظایف را انجام ندهد و زیر بار مسؤولیت محدودیت ایجاد کرده نرود، چنین دستورات بی ثمری را صادر میکند.»
او اضافه کرد: اکنون قصد دارم برای فهمیدن صحت و سقم این موضوع به عنوان یکی از متولیان برگزاری کنسرت در سراسر کشور برای گرفتن مجوز برگزاری در این شرایط اقدام کنم تا ثابت شود حتی یک نفر شهامت امضاء کردن این مجوز را ندارد. آیا خود این مسوولان حاضرند اعضای خانوادهشان را برای تماشای کنسرت در این شرایط بفرستند؟ از وزیر محترم بهداشت و رییس ستاد مبارزه با کرونا هم دعوت میکنم که مهمان افتخاری بنده در این کنسرتها باشند!
انتهای پیام
نظرات