• دوشنبه / ۲۶ آبان ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99082617751
  • خبرنگار : 80001

از ترس کاهش قیمتها

محتکران برای فروش مسکن به تکاپو افتاده اند

محتکران برای فروش مسکن به تکاپو افتاده اند

یک کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه بخش مسکن در حالت بلاتکلیفی قرار دارد گفت: کسانی که به شکل گسترده اقدام به خریداری و احتکار آپارتمان کرده بودند به تکاپو افتاده اند تا واحدها را به فروش برسانند.

ایرج رهبر در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر کسانی که با نیت سوداگری به شکل گسترده واحدهای مسکونی را خریداری و احتکار کرده بودند با توجه به تحولات سیاسی به تکاپو افتاده اند تا آنها را بفروشند. این افراد در زمانی که نرخها بالا رفته بود اقدام به خرید کرده اند و حالا نگران کاهش قیمت هستند. علت افزایش حدود ۴۰ درصدی عرضه در بازار مسکن این است.

وی افزود: مساله دیگر به طرح مالیات بر خانه های خالی مربوط می شود که برخی فعالان بازار مسکن را نگران کرده و اقدام به عرضه کرده اند.

این کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: در شرایط کنونی هرکس تصوری از آینده دارد و هیچ چیز قطعی نیست. گشایشهای سیاسی می تواند اثرات کاهشی در بازار ملک ایجاد کند و ادامه وضعیت فعلی اثرات التهابی در بخش مسکن خواهد داشت. هنوز عکس العملها مشخص نیست و به همین خاطر قیمتها از عرضه و تقاضا تبعیت نمی کند. به طور مثال در بعضی مناطق با رشد عرضه و کاهش تقاضا مواجه هستیم اما قیمتها هم بالا رفته، در حالی که باید کاهشی باشد. در مناطقی دیگر عرضه کاهش یافته و قیمتها هم نزولی شده است. این نشان می دهد منطق اقتصادی در بازار وجود ندارد.

رهبر، تغییر و تحول در حوزه مسکن را بلندمدت دانست گفت: ممکن است در کوتاه مدت مثل شرایط فعلی رفتارهای هیجانی از سوی محتکران در بازار ملک دیده شود اما برای ایجاد ثبات و آرامش در این بخش باید تولید افزایش یابد. اسلامی وزیر راه و شهرسازی طرح اقدام ملی مسکن را در دستور کار قرار داده که قدم مثبتی است اما دولت باید موانع ساخت و ساز را از پیش پای بخش خصوصی بردارد. این در حالی است که نوسانات دائم قیمت مصالح ساختمانی، سازندگان را برای اجرای پروژه ها مردد کرده و به همین دلیل ساخت و ساز بسیار کاهش یافته است.

نایب رییس انجمن انبوه سازان استان تهران با بیان این که هم اکنون هر پاکت سیمان ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان به دست مصرف کنندگان می رسد گفت: هر پاکت سیمان از طرف دولت ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان نرخ گذاری شده اما ۳۵ هزار تومان فروخته می شود. هر کیلوگرم فولاد تا ۱۷ هزار تومان هم بالا رفت که غیر قابل تصور بود. طبق محاسبات قیمت فولاد باید ۸۰۰۰ تومان باشد که حتی این رقم هم از قیمت جهانی گرانتر است.

به گفته رهبر، هم اکنون فروشندگان فولاد می گویند تا ظهر صبر کنید قیمت جدید اعلام کنیم! تولیدکننده با قیمتهای پایین انرژی و هزینه های داخلی فولاد تولید می کند و شمش را با نرخ دلار صادر می کند. عرضه فولاد به شکل خرد در بورس هم به نابسامانی دامن می زند. کارخانه فولاد را کیلویی ۸۰۰۰ تومان در بورس عرضه می کند و دلال با قیمت ۱۲ هزار تومان به سازندگان می فروشد. البته قرار است مصوبه ای بدهند که فولاد به صورت کلان در بورس عرضه شود که اگر این اتفاق بیفتد سازندگان نوسانات قیمت در بورس کاهش پیدا می کند.

قیمت مسکن در تهران متری ۲۶.۷ میلیون تومان

به گزارش ایسنا، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در مهرماه سال ۱۳۹۹ به ۸۶۵۶ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۲.۳ درصد و ۱۵۴ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین بر اساس اعلام بانک مرکزی در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۲۶.۷ میلیون تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل ۱۰ و ۱۱۰ درصد افزایش یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۳:۲۸

هیچ مسکنی تو این مملکت ارزون نمیشه. انقدرم الکی جوسازی نکنید که دلالها به تکاپو افتادن برای فروش واحدهای احتکاریشون. من خودم چندین ساله دارم پس انداز میکنم برای یه خونه 40 متری ولی الان نگاه میکنم میبینم حتی اگه بقول شما ارزونم بشه بیست سال دیگه باید به پس اندازم ادامه بدم

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۷ ۰۸:۳۶

شما خودت رو با سرمایه دار و مافیا قیاس میکنی؟

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۳:۵۹

ای نماینده‌ای که اعتصاب غذا کرده‌ای، وظیفه تو و همکارانت تصویب قوانینی کارامد با هدف جلوگیری از این گونه سوداگری‌ها است. لطفاً بررسی کنید در کشورهای پیشرفته چه راه‌حل‌هایی برای این قبیل از معضلات اقتصادی دارند تا شاید با به کار بردن آنها، کشورمان در مسیر درست قرار بگیرد.

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۷:۱۳

زودتر بفروشید اگر کسی میگوید نمیفروشیم دروغ محض است که خودش سود کند مانند بورس گول نخورید و پولتان را در ملک راکد نگذارید که مانند بورس به زودی همه احتکار کنندگان ضرر میکنند و آنهایی که خارج میشوند مانند بورس فقط ضرر نمیدن

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۹:۳۰

دولت نباید وظیفه حاکمیتیشو انجام بده؟؟ مالیات بر عائدی سرمایه و مالیات خانه های خالی چی شد؟؟

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۷ ۰۰:۵۵

تنها راه ساماندهی یازار مسکن و سایر بازارها تصویب و اجرای فوری قانون مالیات بر عایدی سرمایه با نرخ موثر ۷۰ الی ۸۰ درصد است بر سود فروش خانه دوم به بعد که باعث می شود سود دلالی از سود تولید کمتر و دست دلالان و سوداگران از بازار قطع و نقدینگی به سمت تولید هدایت شود مثل تمام دنیا که این قانون ۱۰۰ ساله را اجرا بازارهای خود را از تلاطم دور نگه داشته و مردم را به سمت تولید هدایت کرده اند کافیست فقط قانون آنها ترجمه و از تجربیات آنها استفاده کرد در حال حاضر کسی که سازنده بوده به علت اینکه سود دلالی و احتکار بیشتر است پروژه جدید شروع نمی کند و واحدهای قبلی را احتکار می کند و چند برابر سودی که قرار است از تولید به دست آورد از احتکار و دلالی به دست می اورد . ای کاش مجلس قبل و دولت همان ۲ سال پیش این قانون را اجرا می کردند هرچند که اکنون نیز هیچ چشم انداز خوبی به علت نفوذ مافیای دلالها و سوداگران و تعارض منافع تصمیم گیرندگان برای این قانون متصور نیست

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۷ ۰۸:۵۱

سلام باید قوانینی در کشور باشد که سرمایه داران و دلالان و محتکرین نتوانند با گروگان گرفتن ضروریات مردم مثل زمین و خانه که از نیازهای ضروری تشکیل خانواده و فرزند اوری است مردم را نا امید کنند. مالکیت زمین و خانه را محدود به تعداد انگشت شمار و مالیات برای مازاد آن به اندازه 50 تا 100 درصد ارزش روز ملک بگذارید تا دست دلالان و محتکران از آن بریده شود و هر کس نیاز دارد بخرد مگر ما در خاک امریکا هستیم که زمین را با دلار مقایسه میکنند

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۷ ۱۰:۴۳

آغاز طرح اقدام ملی مسکن تصویب طرح جهش تولید مسکن در مجلس تصویب مالیات بر خانه های خالی تصویب مالیات بر عایدی سرمایه کاهش نرخ ارز با توجه به پیروزی بایدن کاهش شدید قدرت خرید مردم و..و...و... همه اینها یعنی پایان استعمار مسکن در کشور... چه باور کنیم چه نکنیم.