• دوشنبه / ۲۶ آبان ۱۳۹۹ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99082617733
  • خبرنگار : 71282

چند درصد هزینه های کارگران با دستمزد ۹۸ جبران شد؟

چند درصد هزینه های کارگران با دستمزد ۹۸ جبران شد؟

نتایج یک پژوهش نشان می دهد که حداقل دستمزد سالانه کارگران در سال ۹۸ نسبت به متوسط هزینه سالانه یک خانوار شهری ۳۸ درصد و یک خانوار روستایی ۶۹ درصد بوده است.

به گزارش ایسنا، تعیین حداقل دستمزد کارگران یکی از مهمترین چالشهای حوزه روابط کار و دغدغه شورای عالی کار در ماه‌های پایانی هر سال است. حداقل مزد، میزان مزدی است که همه ساله توسط شورای عالی کار بر اساس ماده ۴۱ قانون کار تعیین و ابلاغ می شود و کارفرما به پرداخت کمتر از آن برای کار با حداکثر ساعات کار قانونی مجاز نیست. تصویب حداقل مزد در سایه سه جانبه گرایی باید به نحوی صورت گیرد که هزینه های زندگی خانوار کارگری برای تامین نیازهای ضروری را پوشش دهد. درآمد خانوار نیز به وجوه و ارزش ریالی کالاها و خدماتی گفته می شود که در برابر کار انجام شده یا سرمایه به کار افتاده و یا از طریق منابع دیگر نظیر حقوق بازنشستگی، درآمد حاصل از دارایی ها و ... به مجموع اعضای خانوار تعلق می گیرد.

مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار در گزارشی نسبت حداقل دستمزد کارگران به متوسط درآمد و هزینه خانوارهای کشور برای نقاط شهری و روستایی را مورد بررسی قرار داده است.

بر اساس این گزارش، متوسط هزینه سالانه یک خانوار شهری با ۲۱ درصد افزایش از ۴۰ میلیون و ۲۷۲ هزار تومان در سال ۱۳۹۷ به ۴۸ میلیون و ۶۴۳ هزار تومان در سال ۱۳۹۸ رسیده است. در مقابل متوسط درآمد سالانه خانوار شهری با ۲۴ درصد افزایش از ۴۳ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۷ به ۵۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۸ رسیده است.

در بخش روستایی نیز متوسط درآمد سالانه یک خانوار با افزایش ۲۷ درصدی از ۲۳ میلیون و ۳۱۱ هزار تومان در سال ۱۳۹۷ به ۲۹ میلیون و ۷۰۲ هزار تومان در سال ۱۳۹۸ رسیده است.

به عبارتی می توان گفت سال گذشته هر خانوار شهری ۵۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان درآمد داشته و ۴۸ میلیون و ۶۴۳ هزار تومان هزینه کرده است. هزینه هر خانوار روستایی نیز سال گذشته ۲۶ میلیون و ۵۹۶ هزار تومان بوده در حالی که ۲۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان درآمد در سال به دست آورده است.

این گزارش حاکی از آن است که درآمد خانوارهای شهری در سال گذشته نسبت به سال قبل آن از رشد ۲۴ درصدی و هزینه ها از رشد ۲۰ درصدی برخوردار بوده است.

نکته قابل توجه اینکه در سال گذشته بیشترین سهم منابع درآمدی یک خانوار شهری با ۵۱ درصد و خانوار روستایی با ۳۶ درصد از محل سایر درآمدهای خانوار بوده است.

درسال ۹۸ نسبت حداقل دستمزد سالانه کارگران به متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری ۳۴ درصد و خانوارهای روستایی ۶۲ درصد بوده است این در حالی است که حداقل دستمزد سالانه کارگران نسبت به متوسط هزینه سالانه یک خانوار شهری ۳۸ درصد و خانوار روستایی ۶۹ درصد بوده است.

به گزارش ایسنا، طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار با هدف برآورد متوسط هزینه و درآمد یک خانوار شهری و یک خانوار روستایی همه ساله در سطح کشور و استانها انجام می شود. این طرح امکان بررسی ترکیب هزینه و درآمد و چگونگی توزیع آن در خانوارها، شناخت الگوی مصرف خانوارها و ضریب اهمیت هر کالا در سبد مصرفی خانوار را فراهم می کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha